Slaapkamer verven? Deze kleuren werken het beste voor je nachtrust

Lifestyle

Slaapkamer verven? Deze kleuren werken het beste voor je nachtrust

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 mei 2023 om 17:00

Gepubliceerd op

29 mei 2023 om 17:00

We brengen er heel wat uren in door: de slaapkamer. Ben jij van plan om deze ruimte een likje verf te geven, dan is het slim om goed na te denken over de kleur. Die heeft namelijk nogal wat invloed op je nachtrust en gemoedstoestand.

Kalm aan Sommige kleuren zijn niet alleen mooi en stijlvol, ze zijn ook nog eens bevorderlijk voor je humeur en je gemoedstoestand. En dat is weer goed voor je nachtrust. Uit onderzoek van de Britse hotelketen Travelodge blijkt dat slaapkamers met muren in kalme kleuren, zoals blauw, groen en geel het best scoren. Je slaapt in zo'n slaapkamer gemiddeld bijna acht uur. Donkere kleuren zoals zwart, bruin en grijs blijken te somber en scoren daarom minder goed als het gaat om je nachtrust. De slechtste keuze die je kunt maken, is je slaapkamer paars verven. Paarsfans slapen namelijk gemiddeld minder dan zes uur. Hoe dit komt? Paars heeft een stimulerende werking en dat zorgt er natuurlijk niet voor dat je kalmeert na een drukke dag vol prikkels. Ook tijdens het slapen is deze kleur nadelig. Hij kan heftige dromen en zelfs nachtmerries bevorderen, en dat moeten we niet hebben.

Lees ook: Thanks mom: daarom ruikt jouw scheet zoals-ie ruikt

Sekskleur Maar paarse tinten staan toch ook juist voor passie in de slaapkamer? Jazeker. Wat blijkt, kleuren hebben ook invloed op je seksleven, en op die schaal scoort paars weer kneitergoed. Mensen met een paarse slaapkamer, seksen gemiddeld 3,5 keer per week. Vandaar die korte nachten. Karamelkleur schijnt ook goed te scoren met drie keer seks per week. Rood is het minst prikkelend, met een keer per week van bil. Dus ga jij je slaapkamer upgraden, denk dan even goed na waar jouw prioriteiten liggen.

Sereen Blauw en groentinten hebben een kalmerend effect. Sterker nog: in sommige gevallen zouden deze kleuren een hoge hartslag kunnen verlagen. Groen heeft een heel aards, natuurlijk gevoel en blauw een gevoel van sereniteit. Precies wat we nodig hebben voor een rustige ambiance. Wil je de natuurlijke vibe doorzetten, zet dan een paar mooie planten in je slaapkamer. Werkt ook nog eens luchtzuiverend, dus jij slaapt straks als een roos. 

Anti-ochtendhumeur Niet iedereen is fan van geel, maar het is wel een hele geschikte kleur voor de slaapkamer. Geel werkt dan wel stimuleren, maar op een positieve, vrolijke manier. Je krijgt er een happy gevoel van, en dat is natuurlijk perfect voor als je 's ochtends je nest niet uit kunt komen.

Lees ook: Blijkbaar heeft je iPhone een geheime knop, en hier zit-ie Witter dan wit Heb je helemaal geen behoefte aan kleur in je slaapkamer? Ook goed, wit is een prima keuze. Het laat je slaapkamer ruimer lijken en oogt ook nog eens lekker fris. Een keerzijde is dat wit misschien een beetje saai is, maar dat kan je met accessoires wel weer oplossen. Dat valt dus te overzien.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen