Waarom pyjama’s hartstikke goed voor je zijn: deze is voor jou, Marcel

Lifestyle

Waarom pyjama’s hartstikke goed voor je zijn: deze is voor jou, Marcel

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes

Gepubliceerd op

10 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes

Het is Nationale Pyjamadag. En wie weten er beter waarom pyjama's fantastisch zijn, dan wij? Precies, niemand. Daarom: een ode aan de pyjama, waar zelfs pyjama-hater Marcel van Roosmalen van overstag gaat.

Marcel is geen fan van Chantals Pyjama Party. En da's een understatement. In zijn programma Media Inside brandde hij de boel flink af. 'Ik vind het een soort stupiditeit die eigenlijk geen weerga kent. Chantal Janzen is toch de koningin van de televisie en dan presenteer je dit en is ze er ook trots op. Ik vraag me gewoon af hoe het werkt.' Ook co-host Gijs Groenteman vindt er wat van en vraagt zich af: 'Waarom presenteert Chantal alles in pyjama’s?'

Nou, Gijs. Omdat pyjama's hartstikke goed voor je zijn. Kijk maar:

Lees ook: Met je dekbed om je heen naar buiten? Kan gewoon - cloudwear is namelijk de trend van 2023

1. You're hot and you're cold In de winter kan een goede pyjama je lekker warm houden onder de dekens. Ze bedekken je hele lichaam, wat beter werkt dan een extra dekentje. In de zomer kan een pyjama je juist beschermen tégen de hitte, zegt the sleepdoctor. Je zou het liefst alle kleding van je lijf rukken zodra je huis als een sauna aanvoelt, maar een pyjama van een luchtige stof helpt je met het reguleren van je lichaamstemperatuur. Ga in de winter voor flanellen pyjama's en in de zomer voor dun katoen.

2. Babyhuidje, ja graag Terwijl je slaapt maakt je lichaam hormonen aan om dode huidcellen te vervangen en je huid sterk en jong te houden, aldus de dermatologen podcast. Maar daar moet je lichaam wel lekker warm voor zijn. Een pyjama helpt daarbij. Ze zorgen voor genoeg warmte maar laten de plekken die wat meer lucht nodig hebben beter ademen dan wanneer je strakke kleding draagt. Zo voorkom je (genitale) infecties. De dode huidcellen die jouw lichaam afstoot vang je op met je pyjama, waardoor ze niet in jouw lakens belanden. Was je pyjama daarom wel regelmatig.

3. Dá-hag, stress Het stresshormoon cortisol bouwt zich gedurende de dag op in je lichaam. Heb je een uur in de file gestaan of heeft je hele gezin op dit moment last van buikgriep? Dan kun jij wel een nachtje in pyjama gebruiken. Die houdt jou en je spieren namelijk lekker warm waardoor je een goede nachtrust hebt, en dat cortisollevel weer omlaag kan. Een te hoog cortisollevel kan juist zorgen voor slapeloosheid.

4. Even rust, brein Jouw brein is eigenlijk helemaal niet zo slim. Je kunt 'm makkelijk voorliegen of een routine aanleren. Als jij elke nacht standaard in pyjama slaapt, weet jouw brein op een gegeven moment dat het bedtijd is zodra jij jouw pyjama aantrekt. Dan maakt 'ie sneller het slaaphormoon aan en ben jij zó weer in dromenland. Als je 's ochtends dan weer je gewone kleding aantrekt ben je ook gelijk productiever.

5. Partymood Pyjama's zijn eigenlijk gewoon heel comfortabel en mooi. Omdat ze zo lekker zitten is het de perfecte outfit om in te feesten. Bij de Pyjama Party in het Ziggodome bijvoorbeeld? Of trek er één aan als je in het publiek zit bij het programma Chantals Pyjama Party. Wij gaan in ieder geval de cameraman overhalen om er ook een te dragen, zoals Luuk Ikink bij Media Inside al beweerde.

Zo. Snappen jullie 't nu wel, Gijs en Marcel?

Ps: er zijn nog kaarten beschikbaar voor de Pyjama Party in het Ziggodome en die koop je hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Smaakt naar meer

Meer van deze auteur

Maak je klaar voor Chantals Pyjama Party!