Veiligheid voorop: deze dingen draag je voortaan liever niet meer achter het stuur

Lifestyle

Veiligheid voorop: deze dingen draag je voortaan liever niet meer achter het stuur

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

9 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, beeld Pexels

Gepubliceerd op

9 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, beeld Pexels

Ooit van zoiets gehoord als auto-mode? Nee, wij ook niet, maar blijkbaar zijn er outfitkeuzes die niet helemaal veilig zijn om te dragen in jouw blik-op-wielen. In het kader van veiligheid voorop lopen wij deze autoproof-outfits even met je langs.

1. Haarclip? Uit dat ding Hoe makkelijk het ook is om dat vogelnest even uit je gezicht te halen met een clip, blijkt het tegelijkertijd niet heel verstandig te zijn om deze te dragen tijdens het rijden. Als jij onverwachts tot stilstand komt en je hard tegen je hoofdsteun klapt, schijnt het zo te kunnen zijn dat jouw o-zo-leuke haaraccessoire in jouw hoofd wordt gespietst. Klinkt niet heel verleidelijk, toch? Zo vertelde Women Planet-journaliste Amrita Pandya in een artikel dat zij tijdens het lopen op de stoep aangereden werd door een fietser, en met haar hoofd op haar haarclip op de stoep viel. Hierdoor brak de accessoire in stukken, waarvan een deel van de knip in haar hoofd beland zou zijn, met bewusteloosheid als resultaat. Ook TikTokkers waarschuwen voor de gevaren van haarclips tijdens het rijden. 'Wie mooi wil zijn moet pijn lijden' krijgt opeens een hele andere definitie.

2. Doei doei, dikke winterjas Hoewel een dikke winterjas jou helpt met het trotseren van de snijdende winterkou, helpt het niet bepaald bij je veiligheid in de auto. Door de dikte van de winterjas wordt jouw mobiliteit - en daardoor reactievermogen - achter het stuur flink beperkt. En die heerlijke capuchon waar we tijdens koude dagen zo graag in mogen wegkruipen, zorgt er weer voor dat je zicht aan de zijkant ook behoorlijk belemmerd wordt. Dan maar een wat dikkere trui aan, dachten we zo.

3. Goed schoeisel Op warme dagen ga jij je slippers toch zeker niet omruilen voor zwetende sneakers? Misschien toch maar wel doen. Dit feit ligt misschien wat voor de hand (of voet), maar slippers klappen makkelijk dubbel en hebben de neiging om te blijven haken achter het pedaal. Hierdoor kan jij je grip op de pedalen verliezen, en omdat die dingen nog wel eens het verschil kunnen maken tussen leven en dood, kunnen we het er vast over eens zijn dat dat niet erg prettig is. Nog zo'n gevalletje niet meer doen: rijden met blote voeten of alleen sokken aan. Glijden je voeten telkens van die pedalen af.

Lees ook: Niet zo zen: dit zijn 7 irritaties die jij herkent tijdens de yogales

4. Snijdende sleutelbos Deze stap gaat niet zozeer om jóúw outfit, maar meer om hoe jij je autosleutels aankleedt. Zo'n megabos met allerlei sleutelhangers is natuurlijk handig (kwijtraken is bijna onmogelijk, hij is altijd te spotten in je tas), alleen in de auto is het niet het meest veilige ooit. Wanneer jij onverwachts op de rem moet trappen en je naar voren schiet, kan jouw knie met de vrolijk versierde bos vol tegen de voorkant aanstoten. Niet fijn, al die plastic en ijzeren bedoeningen in je knie. Gelukkig zijn er nog niet veel meldingen gemaakt van dit specifieke ongeval, maar hey: je zou maar net één van die ongelukkigen zijn.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen