Ook last van online kortingscodes die nooit werken? Zo vind je wél de juiste

Lifestyle

Ook last van online kortingscodes die nooit werken? Zo vind je wél de juiste

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

25 november 2022 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

25 november 2022 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Je bestelling zit in je winkelmandje, je wil bijna op 'voltooien' klikken, maar toch google je eerst even of er toevallig nog een kortingscode voor die webwinkel beschikbaar is. Je bent immers een hollander of je bent het niet. Klein probleem: die codes blijken vaak bullshit te zijn. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. 

Als online shopper met een gezonde dosis gierigheid ben je ongetwijfeld bekend met veelbelovende kortingscodes als 'Pak 25% korting op je eerste bestelling' of 'Shop vandaag met 50% korting'. Vervolgens klik je op de link en blijk je toch aan 83 voorwaarden te moeten voldoen en nog net niet je geboorteakte te hoeven uploaden. Laat maar zitten dan. Wel jammer, want jij had je net op een smakelijke afprijzing verheugd.  Lees ook: Oorsmerig: zo ranzig zijn jouw oordopjes en zo maak je ze schoon Een aanbieding in kortingskleren Het goede nieuws: je bent niet de enige die hier last van heeft. Startpagina.nl analyseerde de aangeboden codes van tientallen webwinkels bij de grootste kortingswebsites. Het resultaat? Gemiddeld 70 procent van de beloofde kortingen werkt niet. Meestal gaat het in plaats van een korting om een aanbieding, zoals een ledenkorting, een nieuwsbriefkorting of een item dat in de uitverkoop is, en waar dus geen extra geld meer vanaf gaat. Je reinste misleiding, als je het ons vraagt.  Kijk eens aan Gelukkig deed Startpagina.nl niet alleen dit onderzoek, ze kwamen ook meteen met een oplossing. Ze ontwikkelden een eigen platform met codes, waarbij elke code gecontroleerd wordt en je dus niet teleurgesteld wordt door een clickbait. Het is recht voor z’n raap: is een code er niet, dan is-ie er niet. Ook wordt er duidelijk onderscheid gemaakt tussen kortingscodes en aanbiedingen die automatisch verrekend worden, en zijn er geen irritante pop-ups te vinden zoals op veel andere websites wel het geval is. Razend enthousiast geworden? Same. Je vindt het platform hier

Oh, en over korting gesproken. &C the webshop heeft nu De goud, glans, glitterdagen, waardoor je producten met tot wel 50 procent korting shopt. En: daar heb je niet eens een korting voor nodig. Scheelt al helemaal gezeik.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Wil je ook lezen

Hebbedingen