Ontbijtje op bed met Moederdag?  Zitten we niet bepaald op te wachten volgens onderzoek

Lifestyle

Ontbijtje op bed met Moederdag? Zitten we niet bepaald op te wachten volgens onderzoek

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

13 mei 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

13 mei 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

De tweede zondag van mei: de dag in het jaar waarop moeders extra in de watten worden gelegd, terwijl ze nonchalant 'ik hoef geen cadeau, moeder zijn is mijn cadeau' uitkramen. Vanzelfsprekend komt hier een ontbijtje op bed bij, verzorgd door kinderen of partnerlief, maar zitten we daar eigenlijk wel op te wachten?

Platform Time2Play voerde met 1028 respondenten Het Groot Ontbijtonderzoek uit om Nederlanders te vragen naar hun ontbijtgewoontes. En wat bleek? 56 procent van de respondenten gaf aan niets te moeten hebben van zo'n matrasmaaltijd.

Lees ook: Gefeliciteerd hè: dit is de slechtste dag om jarig te zijn (en het is niet 29 februari)

Wat te kanen Mochten we toch iemand willen verrassen, kunnen we het beste een bak yoghurt brengen. Dit kwam naar voren als ultiem favorietje om mee te ontbijten, gevolgd door ontbijtgranen en fruit. En op de vraag hoe wij Nederlanders ons eitje nou écht het liefst eten in de ochtend? Gebakken, blijkbaar.

Ook geinig Andere interessante uitkomsten waren dat 68 procent van de Nederlanders iedere dag ontbijt. Hier trekken we gemiddeld in zijn totaliteit 30,1 minuut voor uit. In het weekend nemen we voor het ontbijt slechts 2 minuten langer de tijd. Ook eet bijna een op de tien Nederlanders hun ontbijt lopend of staand. The more you know..

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een negentienjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen