Klaar met die seventies dresscode: deze 7 thema-avonden zijn wél origineel

Lifestyle

Klaar met die seventies dresscode: deze 7 thema-avonden zijn wél origineel

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

12 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

12 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Themafeesten geven is natuurlijk hartstikke leuk, maar op een gegeven moment raken de originele ideeën op, en heb je voor de zoveelste keer een feest met een seventies dresscode waar iedereen als ABBA verkleed komt. Dat kan beter.

Check voor je volgende themafeesten even deze lijst met nieuwe ideeën:

Lees ook: Even iets anders dan het weer: 11 vragen om op een eerste date te stellen

1. Een diner met spice Organiseer een diner, but with a twist. Verdeel alle gangen onder de gasten, zodat iedereen iets maakt. Het doel van het diner wordt om elkaars kookkunsten eens goed te testen. Dit kun je doen door verschillende landen onder elkaar te verdelen, en recepten uit de keuken van desbetreffend land te koken. Of laat iedereen juist wat vanuit hun eigen cultuur maken. Wil je wat meer risico nemen? Geef elkaar dan de meest bizarre recepten, en hoop dat het resultaat te vreten is.

2. Cocktails voor je baan Waarom zou je normale drankjes maken als je ze ook volgens een thema kunt maken? Laat iedereen een (alcoholvrije) cocktail maken, gebaseerd op hun huidige baan. Het hangt hierbij wel van de grootte van je vriendengroep af hoe dronken je zal worden: straks heb je tien drankjes die allemaal op moeten. Deze TikTokker probeerde het al uit, en de resultaten zijn geweldig:

3. Heel Holland bakt 2.0 Haal die innerlijke keukenprins(ess)en naar boven, want we gaan een eigen bakkers-competitie houden. Wat hebben we nodig: een grote keuken waar iedereen ruimte heeft om te bakken, een moeilijk recept voor een goede uitdaging en een 'presentator' die met een camera bijhoudt hoe iedereen te werk gaat. Heb je gelijk een leuke video die je op volgende feesten kunt bekijken. Lees ook: Gefeliciteerd hè: dit is de slechtste dag om jarig te zijn (en het is niet 29 februari) 4. Powerpointpresentaties Wat je kind kan, kan jij ook. Misschien moest je het vroeger op school ook al doen: een powerpointpresentatie geven over een random onderwerp. En ja, dit is echt leuk om te doen op een feest. Iedereen mag z'n eigen thema kiezen, the sky is the limit. Plaats bijvoorbeeld alle ex-partners op een ranglijst, of welke beroemdheid je het meest op je vrienden vindt lijken.

5. Verkleed je als elkaar Bij verkleedfeesten hoef je niet per sé verkleed te gaan als een filmpersonage of muzikant, je eigen vrienden zijn net zo uniek. Trek lootjes met namen uit je vriendengroep, en verkleed je als degene wiens lootje jij hebt getrokken. Bonuspunten als je ook de gewoontes en stopwoorden van je vriend(in) weet over te nemen. Lees ook: Wil je weten: deze fastfoodhacks maken het verschil bij je bestelling 6. Tentoonstelling voor je kind Jouw kind maakt natuurlijk de mooiste kunstwerken van allemaal. Al die tekeningen en schilderijen verdienen toch een eigen tentoonstelling? Hang alle knutselwerken op aan de muren van je huis, en laat je kind namen en een prijs bedenken voor de werken. Zorg voor genoeg drinken en snacks en nodig je vrienden en familie uit, die dan een kunstwerk kunnen kopen. Flinke egoboost voor je koter, die gelijk een mooi zakcentje kan verdienen.

7. Leugentje om bestwil Er bestaan honderden verschillende thema's voor verkleedfeesten, en die kun je allemaal slim inzetten. Geef al je gasten een ander thema door, en houd dit geheim. Het ene stel zal als superhelden verkleed komen, terwijl de ander juist als sexy dokter komt. Geniet van de chaos en verwarde gezichten, en laat ze zelf het echte thema maar uitvogelen.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Smaakt naar meer