In de file staan zonder iets te kanen en nog 20 frustraties onderweg naar werk

Lifestyle

In de file staan zonder iets te kanen en nog 20 frustraties onderweg naar werk

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 november 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen

Gepubliceerd op

25 november 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen

Met temperaturen die weer onder nul dalen en het openbaar vervoer dat stampvol zit, pakken we toch het liefst het rijtuig. Dat gaat alleen wel gepaard met de nodige frustraties. Erger je je gezellig met ons mee?

1. In de file staan en niks te kanen hebben Een bittere pil. Een héle bittere pil.

2. Ijzige temperaturen in de auto Minutenlang krabben en dan nog moeten wachten tot je ramen niet meer beslagen zijn. Niet zo (n)ice.

3. Mensen die geen knipperlicht aanzetten op de rotonde Kan iemand deze mensen even een theorieles geven? En gauw? Lees ook: Asjemiauw: deze app vertaalt het gemiauw van je kat naar een humeur

4. Carpoolen en dan achterin zitten met twee centimeter beenruimte Maar klagen kan niet, want de rijder neemt je met zijn/haar/diens goede gedrag mee. Bloedirritant.   

5. Het fenomeen bumperklevers Als je toch eens iemand de maatschappij uit mocht stemmen... 6. Reclame op halve en hele uren Mogen we misschien even rustig wakker worden zonder die hysterische spotjes?

7. Telefoonverslaafde weggebruikers Met slingeren of een ingehouden snelheid als gevolg. Een mobiele detox zou je goed doen, eikel. 

8. De apparaten die ze flitsers noemen  Bij deze meteen een ode aan de Flitsmeister.

9. Mensen die moedig links karren maar niet de maximumsnelheid aandurven Karin, kun je dan gewoon even naar rechts moven?

10. Je jas uittrekken in de auto Door al die frustraties krijg je het bloedheet, dus die stoffen manteljas moet uit. Maar hoe doen mensen dit zonder 83 ledematen te verrekken?

11. Een heuse staarwedstrijd met andere rijders En dan winnen van een Mercedes. Voelt toch lekker.

12. Denken dat wagens naar je seinen, terwijl ze eigenlijk naar elkaar seinen Pas na tien keer je lichten checken besef je dat het helemaal niet om jou gaat. Spuit elf. 13. Vrachtwagens die elkaar gaan inhalen Was het niet zo koud, dan hadden we even het raam open gezet met Davina Michelle op de speakers. 'Het duurt te lang, we staan hier al een tijdje. En we moeten door...'

14. Een lege tank wanneer je de weg op moet Zul je zien dat het net maandag is en de prijzen takkenhoog zijn. 

15. Mensen die hun ogen dicht hebben voor het groene stoplicht Tegen de tijd dat wij mogen is het weer rood.

16. Bejaarden die 60 rijden op een 100-weg Ook jullie zijn een gevaar voor de maatschappij. En voor ons humeur.

17. Mensen die geen hand opsteken als bedankje, terwijl je ze voorrang geeft Geen dank hoor, Kees.

18. Fileparkeren, al helemaal als er mensen meekijken Wegwezen, we zijn geen attractie.  19. Onduidelijke omleidingen Eh, wegbeheer? Waar wil je ons nou weer heen hebben?

20. Rode stoplichten als je haast hebt Elke. Fucking. Keer.

Lees ook: Ode aan de Bounty: dit is waarom we zo van het kokos-chocolaatje houden

21. Geen zonnetje in huis, maar in de auto. En dan een lage.  Je ziet gelijk geen reet meer. Eenmaal aangekomen op je bestemming heb je er vijf rimpels bij, met al dat fronsen. Godzijdank is het weekend en mogen we die auto even laten staan.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen