Daar zit een luchtje aan: zo kom je van die stinkende wasmachine af

Lifestyle

Daar zit een luchtje aan: zo kom je van die stinkende wasmachine af

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 december 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash

Gepubliceerd op

1 december 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash

Hebben je vers gewassen lakens meer weg van rotte bladeren dan van wasverzachter? Niet helemaal de bedoeling. Als de was na een beurt nog steeds een uur in de wind stinkt gaat er iets goed mis, maar met deze trucs kom je van die rotte geur af.

Rotte boel Een stinkende wasmachine wordt veroorzaakt door vetluis, een zeepbacterie die retelekker gaat op een broeierige en vochtige omgeving. Daarom is het ook zo belangrijk om de wasmachinedeur na een grondige draaibeurt open te laten staan. Maar hoe hard je ook je best doet, het wil weleens voorkomen dat ondanks verwoede pogingen je wasmachine stinkt. Muf, schimmelig, rot, gewoon niet fris. De wanhoop nabij? Nergens voor nodig joh, met deze tips ruikt je wasmachine binnen no time weer naar bloemetjes. Lees ook: 5 gestoorde eetcombinaties die je écht eens uit zou moeten proberen 1. Soda Schep drie eetlepels soda in de trommel en laat je wasmachine draaien op het heetste programma. Laat de deur daarna openstaan tot in ieder geval alle condens van het deurtje af is en de boel komt weer lekker fris je machine uit. 2. Vaatwasserblokje Een vaatwastablet is je redder in nood tegen hardnekkig zeep. Knal een blok rechtstreeks je trommel in en draai een programma van zestig of negentig graden. Komt er nog steeds een muffe geur uit? Probeer het dan nog eens, daarna is de stank echt weg. 3. Maak de rubbers schoon Vetluis nestelt zich graag onder de rubbers van je wasmachine, die rondom je trommel. Ook in de wasmiddellade willen nog weleens wat zeepresten achterblijven, omdat die niet helemaal oplossen met een programma met een lage temperatuur. Even met de lade onder de hete kraan om al dat wasmiddel weg te spoelen en een doekje langs de rubbers halen en je machine is weer lekker fris. Lees ook: Ook last van online kortingscodes die nooit werken? Zo vind je wél de juiste 4. Gebruik vloeibaar wasmiddel Waspoeder lost minder goed op dan de vloeibare variant. De kans dat er zeep achterblijft is daarom groter bij waspoeder dan bij wasmiddel. En dat wil je natuurlijk voorkomen, dus doe waspoeder maar voorgoed de deur uit. 5. Gebruik niet te veel wasmiddel Misschien een open deur, maar toch good to know: te veel wasmiddel zorgt dus ook voor zeepresten. En dat is nou net wat je wil voorkomen. Hou je aan de aanbevolen hoeveelheid, daar gaat je was echt lekkerder van ruiken. 6. Natuurazijn Er wordt ook gezworen bij natuurazijn om nare geurtjes te verhelpen. Giet wat azijn in de wasmiddellade en draai een heet programma. Je kunt ook voor een mix gaan: natuurazijn met soda zou een gouden combinatie zijn. Even laten draaien op negentig graden en je machine is weer als nieuw.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Mij wel bellen!