Blijkbaar heeft je iPhone een geheime knop, en hier zit-ie

Lifestyle

Blijkbaar heeft je iPhone een geheime knop, en hier zit-ie

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

22 mei 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

22 mei 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Dacht je al die Iphone-functies eindelijk onder de knie te hebben? Ha. We durven te wedden dat jij niet wist dat er op de achterkant van je telefoon een verborgen knop zat.

Al twee jaar geleden activeerde Apple de functie Tik op de achterkant, een functie waarmee je opdrachten uit kan voeren door enkel - je raadt 't al - op de achterkant te tikken. Je kunt zelf instellen wat je je telefoon na dit seintje wil laten doen, bijvoorbeeld de zaklamp inschakelen of de camera-app openen. Ook kun je ervoor kiezen om een schermafbeelding te maken, Siri te activeren of het volume aan te passen. Je hoort het: de keuze is reuze. Benieuwd hoe jij dit kan instellen? Wij loodsen je er doorheen met een niet zo heel ingewikkeld stappenplan. -Open je Instellingen -Scroll naar Toegankelijkheid -Ga naar Aanraken -Ga vervolgens naar Tik op achterkant -Selecteer de actie die jij wil toevoegen

Lees ook: Stiekeme stalker: zó kun je ongezien een Instagram-story bekijken

Best handig, toch? Je kunt ook functies instellen die reageren op twee of drie keer tikken. Oh ja, kleine kanttekening: de functie werkt wel alleen bij iOS 14 en iOS 15.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een negentienjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen