Bespaar knaken: met deze truc is je droger véél sneller klaar

Lifestyle

Bespaar knaken: met deze truc is je droger véél sneller klaar

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Wachten tot de droger klaar is kan soms uren duren. Dat wachten is niet alleen behoorlijk frustrerend, maar het ding vreet ook nog eens energie. Lekker dan. Gelukkig is er een truc om de boel een beetje te versnellen.

Als je droger minder lang hoeft te drogen, verbruikt 'ie ook minder energie. Het is geen hogere wiskunde. Er is dus een truc om het droogproces te versnellen en het enige wat je daarvoor nodig hebt is, jawel, een droge handdoek.

Lees ook: Het allerbeste wasmiddel? Koop je volgens de Consumentenbond bij de Aldi

Droge handdoek Als je een droge handdoek bij de natte was gooit, is de boel sneller droog. Dat zit zo: handdoeken zijn ervoor gemaakt om vocht op te nemen en ditzelfde effect heeft een droge handdoek in de droger. De droge handdoek absorbeert het vocht van je was, waardoor je wasgoed sneller droog is en het droogprogramma automatisch sneller klaar is. Zo makkelijk kan het leven zijn.

Goed voor je portemonnee, je geduld en het milieu. Win-win-win.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen