7 dingen die je even wil checken als je je hotelkamer binnenloopt

Lifestyle

7 dingen die je even wil checken als je je hotelkamer binnenloopt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

18 september 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

18 september 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Niets is leuker dan je koffers pakken voor een weekendje weg of week aan het strand. Hartstikke fijn, maar er zijn wel een paar dingen waar je even op moet letten als jij met een hoofd vol vakantiepret je hotelkamer binnenloopt. Some things might be dirty...

Natuurlijk mag je eerst even op het bed springen, je koffer in de hoek gooien en het uitzicht checken. Maar er zijn ook een paar dingen die je om een andere reden wil controleren. Niet overal worden hotelkamers even zorgvuldig schoongemaakt en het is fijn om te weten waar je dan op moet letten. Je wil namelijk geen vervelende souvenirs (zie punt 1) mee naar huis nemen of juist een dikke rekening moeten betalen bij vertrek (zie punt 3).  

1. Check het bed Dus jij dacht dat je alleen last van bed bugs hebt als je in een cheap ass hotel slaapt? Je zal echt niet de eerste zijn die een prima hotel boekt maar wel met een lijf vol jeukende bultjes wakker wordt. Dat wil je voorkomen, en daarom is het belangrijk dat je het bed zorgvuldig checkt op deze kleine krengen. Hoe je dat doet? Haal een hoek van het hoeslaken los en check de naden van het laken en van je matras. Wil je helemaal zeker van je zaak zijn? Vergeet dan ook niet om even het hoofdbord en de kussens te checken.   Lees ook: Voor eens en altijd: deze 12 producten mag je niet in de koelkast leggen

2. Extra doekje Je mag er best van uitgaan dat er een stofzuiger door je hotelkamer is gegaan en dat het toilet ook een boenbeurt heeft gehad. Maar geloof ons, de Franse slag kennen ze ook in hotels en daar kom je snel genoeg achter. Daarom is het altijd handig om een pakje met antibacteriële doekjes mee te nemen voor de wc-bril, afstandsbediening en andere plekken die je met blote handen en billen aanraakt. Overdreven? Misschien, maar beter dat dan ziek worden op vakantie, toch?  

3. Kijkje in de koelkast Het is altijd weer een verrassing wat er in de minibar zit, maar onthoud wel dat je ervoor betaalt. Als je de minibar al halfleeg aantreft als je aankomt, dan doe je er goed aan om dit even te melden. Je wil immers niet dokken voor de whisky's die iemand anders achterover heeft getikt.  

4. Gooi die sprei op je bed direct in de verste hoek van de kamer Want je kan er gerust vanuit gaan dat het gezellig gekleurde kleedje op je bed de wasmachine niet heeft gezien in de afgelopen maanden. Smerig, dus. Bovendien zijn hotelkamers meestal goed op temperatuur dus behalve het verspreiden van bacteriën heeft zo'n kleedje geen functie.  

5. Check de nooduitgang We willen je absoluut niet bang maken, maar overal bestaat de kans dat er iets in de hens vliegt. Pas achterhalen waar de nooduitgang is als een hotel in lichterlaaie staat, is niet echt een aanrader. Natuurlijk gaan we nu uit van een worst case scenario, maar het kan nooit kwaad om te weten hoe je zo snel mogelijk het gebouw verlaat.  

 6. Check de thermostaat Om je een 'warm' gevoel te geven hebben hotels er soms nogal een handje van om de temperatuur flink omhoog te gooien. Gelukkig kun je die vaak zelf reguleren, maar dat is niet altijd het geval. Wil jij niet badend in het zweet wakker worden? Check gelijk bij aankomst of je de kamer op de temperatuur kan krijgen die je wil, anders moet je even de receptie inschakelen.   Lees ook: Tip van Flip: zo krijg je geen schimmel in je Air Up

7. Was de glazen voordat je ze gebruikt Ook al heb je dorst, vergeet niet even om de glazen om te spoelen voordat je ze aan je mond zet. Een schoonmaker kan het glas over het hoofd gezien hebben of denken dat het glas wel schoon was. Kleine moeite, maar wel zo fris.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen