5 gestoorde eetcombinaties die je écht eens uit zou moeten proberen

Lifestyle

5 gestoorde eetcombinaties die je écht eens uit zou moeten proberen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

22 november 2022 om 19:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Linda Stulic

Gepubliceerd op

22 november 2022 om 19:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Linda Stulic

Kijk, over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Maar er zijn van die combinaties die zo vies lijken dat je spontaan je smaakpapillen van je tong af wil krabben. Toch moet je niet kraken voor het smaken: sommige van deze gekke combinaties kunnen nog weleens jouw nieuwe guilty pleasure worden. 

1. Olijfolie + vanille ijs Dé hack die op het moment flink de ronde doet op TikTok: vanille ijs met een heel dosis olijfolie eroverheen gegoten. Wat blijkt: het is zeker te kanen. Waar deze gekke combi vandaan komt? Italië natuurlijk. Kan ook niet anders, het land bestaat uit ijs en olijfolie. Voor een finishing touch kun je wat zout eroverheen strooien et voilà: helemaal picobello, dat toetje. 

Lees ook: Dit is waarom je voortaan je hüttenkäse op wil kloppen 2. Friet + McFlurry McDonald's-aanbidder? Dan wil je deze combinatie echt een kans geven. In plaats van je toetje ná je friet te eten, blijkt het ook lekker te combineren. Dus hup, een friet in je McFlurry en daar ga je. Zoet, zout, romig, hartig en misschien een tikkeltje raar. Maar dat is aan jou om uit te vinden. 

3. Reese's Peanut Butter Cups + augurk  Tja, deze combi is erg vergezocht. Maar hij komt van niemand minder dan Selena Gomez. Selena combineert namelijk graag Reese’s Peanut Butter Cups (je weet wel, van die dingen met pindakaas en chocolade) met augurk. Oké, voordat je gaat zitten kokhalzen, naast Selena is er nog een shitload aan mensen die zeggen dat het te eten is. Dus of ze heeft iets uitgevonden, of al deze mensen hebben een erg rare smaak. Waag eens een poging, zouden we zeggen. Hoeven wij het niet te doen.

4. Fanta + chocolade ijs  Sinaasappel en chocolade is geen bijzonder rare match, maar deze hack brengt het wel naar een hoger niveau. Mensen gooien namelijk fanta over chocolade ijs heen. Het resultaat? Een lichtbruin drankje dat volgens sommigen fokking lekker is. Zo zie je maar, don't judge a book by its cover.

5. Watermeloen + mosterd  We hebben al heel wat zoet en hartig combinaties gezien, maar van deze ging ons haar wel een beetje overeind staan. Gooi de kroket maar weg en vervang deze met een stukkie watermeloen. Maar de mosterd, die blijft wel. De magie: de azijnachtige smaak matcht heel goed met de zoetheid van de meloen. Toch nog sceptisch? Even proeven en misschien ben je zó van gedachten veranderd. Of je gaat even over je nek. Kan ook.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen