TikTok komt met nieuwe functie waarmee je liedjes meteen kan opslaan in je muziekapp

Lifestyle

TikTok komt met nieuwe functie waarmee je liedjes meteen kan opslaan in je muziekapp

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

15 november 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Pexels

Gepubliceerd op

15 november 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Pexels

TikTok komt met de nieuwe functie Add to Music App. Daarmee kunnen gebruikers nummers die ze via TikTok ontdekken, opslaan bij hun favoriete streamingdienst. De service wordt eerst in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk uitgerold. Later volgen andere landen.

In een persbericht meldt TikTok dat de Add to Music App 'in samenwerking met de grote muziekstreamingdiensten, waaronder Amazon Music en Spotify' wordt gelanceerd. Volgens Music Business World komt de functie ook beschikbaar voor Apple Music-gebruikers. Op Amazon Music is de functie alleen voor Prime-leden en gebruikers van Amazon Music Unlimited. Lees ook: Eerste Friends-acteurs reageren op overlijden Matthew Perry, en het zijn hele mooie woorden

TikTok noemt zichzelf in de persaankondiging 'een van 's werelds beste plaatsen om zowel nieuwe als oudere muziek te ontdekken, waarbij steeds virale trends ontstaan die het luisteren naar muziek op streamingdiensten stimuleren'.

Topman Ole Obermann van TikTok zei dinsdag dat de nieuwe platformonafhankelijke functie "een directe link creëert tussen muzikale ontdekkingen op TikTok en consumptie op een muziekstreamingdienst". De Add to Music App maakt het volgens hem "gemakkelijker dan ooit om van de volledige track te genieten op iemands favoriete streamingdienst, waardoor nog meer inkomsten worden gegenereerd voor artiesten en rechthebbenden".

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Meer lezen