Nieuw jaar, nieuw interieur? Dit zijn dé woontrends van 2023 volgens Roos Reedijk

Lifestyle

Nieuw jaar, nieuw interieur? Dit zijn dé woontrends van 2023 volgens Roos Reedijk

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

4 januari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Marie Wanders

Gepubliceerd op

4 januari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Marie Wanders

Ben jij het type nieuw jaar, nieuwe jij, nieuwe inrichting? Dan hebben we alvast wat inspiratie voor je. Interieurstylist Roos Reedijk, bekend van Kopen Zonder Kijken, heeft de woontrends voor 2023 op een rij gezet. We vertellen je vast: wij zijn niet aansprakelijk voor lege bankrekeningen. 

1. Zorg voor je zintuigen Allereerst hip in het nieuwe jaar volgens Roos: met je interieur je zintuigen prikkelen. De geuren, kleuren en geluiden in je woning beïnvloeden je gemoedstoestand. Neem bijvoorbeeld eens de tijd om verschillende verlichtingen uit te testen of haal geurkaarsen in huis en experimenteer daarmee. Tip van Flip, eh, Roos: hou hierbij rekening met je eigen leefpatroon. Lees je graag in die luie stoel in de hoek? Zorg dan dat het daar goed verlicht is. Vind je een romantische sfeer in de woonkamer belangrijk? Ga dan voor dimlicht of kaarslicht. En vergeet geluid niet, want ook akoestiek heeft een grote invloed op de sfeer in jouw stek.  Lees ook: Home sweet home: dit is waarom je nooit schoenen in huis moet dragen 2. Weg met die draden Je ontkomt er tegenwoordig haast niet aan, al die draden in huis. Voor je internet alleen al heb je allerlei elektriciteitskabeltjes en verstopte routers nodig. Toch heeft de Kopen Zonder Kijken-stylist daar een oplossing voor gevonden: wifi-styling. Een router die je verbinding versterkt, maar er tegelijkertijd knap uitzet. De Google Nest Wifi Pro, bijvoorbeeld. In tegenstelling tot die halfbakken router die er nu staat, mag die van ons wél pontificaal in het zicht staan. 3. Mengelmoes Voor een nieuw interieur nieuwe meubels nodig? Ben je mal. Een mix van nieuwe en oude spullen is stukken unieker, aldus Roos. Plus: het scheelt in de portemonnee. Duik dus die kringloop in, struin vintage-websites af of kijk naar wat je zelf nog op zolder hebt liggen vóórdat je je hele huis opnieuw inricht. Wie weet wat voor verborgen parels je nog tegenkomt. Gratis en voor (bijna) niets.

4. Doe je eigen ding Ja, die woonboulevard is leuk, maar om die nou exact te kopiëren naar je eigen huiskamer? Minder goed idee. Veel leuker en origineler als je je gevoel volgt en een eigen sfeer neerzet, vindt Roos. Vraag jezelf af: wat is mijn smaak? Waar word ik gelukkig van? Hoe leef ik en welk gevoel wil ik in een ruimte hebben? Ben je bijvoorbeeld een professioneel binger, zorg dan voor een bank waar je goed op neer kunt ploffen. Ook kleur is volgens haar een belangrijke als het aankomt op je eigen regels volgen. Kies iets waar je blij van wordt. Het hoeft heus niet allemaal perfect bij elkaar te passen. Lees ook: Verborgen functies: deze 7 dingen wist je nog niet over Spotify 5. Groeperen kun je leren Ten slotte adviseert Roos woonaccessoires en meubels niet zomaar een plek te geven, maar te bundelen met andere items. Groeperen zorgt namelijk voor eenheid. Een voorbeeld dat ze zelf toepast, is haar eetkamer samentrekken door een groot dienblad in de keuken te zetten met daarop een bos bloemen en een paar kaarsen. Extra leuk om te variëren met verschillende hoogtes. Kijk jou eens groeperen.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Shop hier