Fokking makkelijk recept: witte chocolademousse met speculoos voor Friendsgiving

Lifestyle

Fokking makkelijk recept: witte chocolademousse met speculoos voor Friendsgiving

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

24 november 2022 17:00

Gepubliceerd op

24 november 2022 17:00

Thanksgiving mag hier dan misschien geen nationale feestdag zijn, wij zien geen enkele reden om niet al je vrienden of familie op te trommelen, samen aan tafel te gaan en een partijtje dankbaar te gaan zitten wezen. Al helemaal niet als deze witte chocolademousse met speculoos van Happy Healthy Lieke daarbij betrokken is.

Bereidingstijd 20 minuten + 2 uur opstijven Dit heb je nodig Voor 4 personen 250 ml slagroom 80 gram witte chocolade 5 speculooskoekjes 1 el speculoos Lees ook: Fokking makkelijk recept: de camembert met truffel en toast uit al je kaasdromen Zo maak je het 1. Smelt de chocolade au-bain-marie en roer goed door. 2. Klop ondertussen de slagroom stijf. Dit kan zonder hier suiker aan toe te voegen, maar mag uiteraard ook met. Zoetekauwen, we got you. 3. Schep de gesmolten chocolade door de slagroom. Dit doe je voorzicht met een spatel zodat het luchtig blijft. 4. Verkruimel vier speculooskoekjes en verdeel dit over de glaasjes. Schep de witte chocolademousse boven op de verkruimelde speculooskoekjes. Vervolgens zet je de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast. 5. Verwarm de speculoos zodat het vloeibaar wordt en schenk het over de witte chocolademousse. Verkruimel het laatste koekje en garneer met de kruimels de toetjes. En dan is het genieten geblazen. Meer heerlijke recepten van Happy Healthy Lieke vind je via haar website. Hier dus.

Over feestdagen gesproken...

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Smaakt naar meer

&C x Blond Amsterdam