Fokking makkelijk recept: na deze kruidnoten-cheesecake wil je nooit meer anders

Lifestyle

Fokking makkelijk recept: na deze kruidnoten-cheesecake wil je nooit meer anders

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 december 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash

Gepubliceerd op

1 december 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash

Kilo's kruidnoten liggen er waarschijnlijk in je voorraadkast rond deze tijd. Nu maak je er vast nog wel wat op op pakjesavond of tijdens een vreetbui hier en daar, maar de kans is groot dat je overhoudt. Gelukkig kun je allerlei heerlijks maken van de kleine koekjes. Deze kruidnoten-cheesecake bijvoorbeeld.

Bereidingstijd 15 minuten Dit heb je nodig Voor 6 glaasjes 100 gr kruidnoten 200 gr Griekse yoghurt 100 gr MonChou 40 gr roomboter 4 el suiker 1 el citroensap Snuf zout Lees ook: Deze chai-suikerkoekjes van Taylor Swift gaan viraal en zo maak je ze Zo maak je het 1. Doe de pepernoten in een blender of keukenmachine en verkruimel ze. Meng hier een eetlepel suiker en de snuf zout doorheen. 2. Smelt 40 gram roomboter in een pannetje en meng de helft van de verkruimelde pepernoten hier doorheen. 3. Gooi dan de 200 gram Griekse yoghurt, de 100 gram MonChou, de drie eetlepels suiker en de eetlepel citroensap bij elkaar en mix dit tot een egale massa. 4. Pak de glaasjes erbij en verdeel de verkruimelde kruidnoten met de roomboter over de bodem. Dit hoef je niet aan te drukken, dan kan de bodem heel hard worden. 5. Verdeel vervolgens de helft van het Monchou met Griekse yoghurt-mengsel over de bodem. Hierboven verdeel je de andere helft van de verkruimelde kruidnoten en daarboven weer de rest van het mengsel. Zo krijg je om en om de kruidnoten en het mengsel. 6. Zet de glaasjes minimaal een uur maar het liefst een nacht in de koelkast om op te stijven. Belangrijk detail: garneer ze voor serveren nog met wat verkruimelde pepernoten. Happy pakjesavond! (Of gewoon een willekeurige avond, kan ook.)

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Koken kun je leren