Feit of fabel: elke sporter moet volkorenbrood op z’n dieet zetten

Lifestyle

Feit of fabel: elke sporter moet volkorenbrood op z’n dieet zetten

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

26 januari 2023 om 18:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

26 januari 2023 om 18:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Dat eiwitten in ei, vis, vlees en zuivel zitten, daar hoef je je hersenen vast niet over te kraken. Maar wist je dat brood ook bomvol eiwitten zit? En dat twee sneetjes volkorenbrood zelfs meer eiwitten bevatten dan één ei. Lijkt dat je een sterk verhaal? Wij zoeken ’t voor je!

- Geloof ons, dit wil je zeker weten!

Ei, ei, ei... Of je nu wekelijks aan de gewichten hangt, het zweet uit je naad rent met hardlopen of los gaat tijdens een lesje rocycle. Zeker als je fanatiek sport, is ’t goed om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Vooral eiwitten zijn daarbij très important. Die zitten namelijk vol aminozuren die de cellen in je lichaam in stand houden en herstellen, en ze geven je ook nog een bak energie. Juist, belangrijk dus voor iedereen. Maar voor sporters zijn eiwitten nog belangrijker. Deze voedingsstoffen zorgen ook voor spieropbouw en dat je spieren na die intensieve work-out van gisteravond snel kunnen herstellen.

Hallo krachtpatser Maar even eerlijk: hoe vaak maak jij daarna een bammetje klaar als je extra eiwitten wil binnenkrijgen? Je tikt waarschijnlijk eerder een eitje open, of grijpt naar die bak kwark. Zonde, zo blijkt. Want brood blijkt een echte krachtpatser als het gaat om eiwitten. Eén snee volkorenbrood bevat bijna 4 gram aan eiwit. Eet je twee sneetjes volkorenbrood (7,8 gram) dan bevat dat zelfs meer dan één ei (6,2 gram). Had je vast niet gedacht, of wel? En zie hier, meteen het antwoord op onze stelling.

Kijk en vergelijk Nog even wat cijfers op een rij, nu we toch zo lekker bezig zijn. Twee volkoren boterhammen (7,8 gram) bevatten ook meer eiwitten dan één avocado (3,4 gram) en ’t komt heel dicht in de buurt bij een portie gerookte zalm (8,7 gram). Juist, we kunnen er echt niet omheen: brood zit tjokvol eiwitten.

De ideale basis Brood vormt dus een perfecte basis, voor zowel fanatieke sporters als fanatieke bankhangers. Want ook als je niet sport, zijn eiwitten belangrijk voor een gezond, fit lichaam. Laat voor of na die sportsessie die proteïneshake dus eens vaker staan, en kies voor een volkorenbol of boterham. Dankzij eiwitten, koolhydraten en vezels bevat volkorenbrood namelijk alles wat je nodig hebt. Knal op je bammetje nog een gekookt ei én een plak zalm, en je hebt direct een triple portie eiwitten te pakken. Als je dan niet lekker sport, weten we ’t ook niet meer.

Meer feiten en fabels over brood? Die lees je hier.

Dit is een samenwerking met Brood.net. Ga voor meer info en lekkere, gezonde recepten naar broodgoedverhaal.nl.

Food Cabinet - banner - brood, goed verhaal - actie

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Smaakt naar meer