&C X Bedrock
mini my life #5
&C X Bedrock
mini my life #6
&C X Bedrock
mini my life #3
&C X Bedrock
mini my life #2
&C X Bedrock
mini my life #4
One Item, Two Styles
Sparkling dress
Annet Raket
Vlog #14: Filmen met Lizzy van der Ligt
Morning!
Bioscoophit: Huisvrouwen bestaan niet
Annet Raket
Vlog #15: verven bij Cosmo Hairstyling en Kerstmis vieren
Annet Raket
Vlog #16: oud en nieuw vieren en fotoshoot in Rotterdam
Annet Raket
Als Een Raket Naar De Sterren: Styling tips van Lizzy van der Ligt
Vrouwengelul
Mannen die meer verdienen, yay or nay?
Annet Raket
Als Een Raket Naar De Sterren: Visagie les van Leco van Zadelhoff
#ididnotwakeuplikethis
Nienke Plas
Annet Raket
Als Een Raket Naar De Sterren: Mediatraining
&C new in store
Ben ik wel goed genoeg?
One Item, Two Styles
Tomato cardigan
Annet Raket
Vlog #12: opgemaakt worden door Leco van Zadelhoff
&Chantal
Boomknuffelen met Chantal
&Chantal
Lekker Burlen
Cosmo Hairstyling
The Bardot
Meer bekijken
  1. Moods
  2. &C X Bedrock
  3. mini my life #1
&C X Bedrock

mini my life #1

We shoppen en spenderen wat af, maar maken al die spullen ons gelukkig? Styliste Nicole Huisman  en ondernemer Nina Pierson gaan een material detox aan voor de serie #minimylife. In zes weken nemen ze de kijker mee in hun zoektocht naar minder spullen en meer ruimte. Want less is more, toch? 

25-10-2017 19:00
&C x Bedrock

In deze 6-delige documentaireserie gaan Nina Pierson (hoofdredacteur Bedrock Magazine, mede-eigenaar van SLA en moeder) en Nicole Huisman (influencer, artdirector en styliste) een material detox aan. Want in de serie staat één belangrijke kwestie centraal: 'I have too much shit in my life.’ Nina en Nicole kopen, krijgen en bewaren te veel spullen. Ongeremd spullen kopen levert hen naast een lege bankrekening veel onrust en onvrede op. Want dat hun gedrag niet bevorderlijk is voor het welzijn van de planeet, wordt ook steeds duidelijker. 'Spullen' hebben zelfs een grotere impact op het milieu dan bijvoorbeeld vlees en vliegtuigen. 

Elk jaar een nieuwe telefoon, elke maand drie nieuwe boeken en elke week een nieuwe outfit. We kunnen er niet omheen: we zijn verslaafd aan spullen. Niet alleen aan het hébben van spullen, maar ook aan het kopen ervan. Nieuwe spullen geven ons een zekere vorm van bevrediging, en het gaat zelfs verder, spullen zijn zo belangrijk in onze samenleving dat we ons gaan identificeren met ons bezit. Maar is het hebben van meer en meer spullen wel een duurzame oplossing voor het verkrijgen van meer geluk? 

Deze vicieuze consumptiecirkel willen Nina en Nicole doorbreken door te gaan 'ontspullen'. In een periode van zes weken proberen zij niet alleen niets te kopen maar ook hun levensstijl te minimaliseren en nemen zij de kijker mee in hun zoektocht naar minder. Waarom hebben zij eigenlijk behoefte om te kopen, welke rol spelen spullen in hun leven, wat doen ze bij behoeftige koopimpuls en hoe komen ze van hun spullen af? Om deze en meer vragen te kunnen beantwoorden gaan zij in de afleveringen in gesprek met een psycholoog, een opruimcoach, de bewustzijnsschool, een spiritueel coach en de verslavingsexpert Jan Geurtz. 

Lees meer over minimalisme op Bedrock.

Meer video