Hanneke Hendrix
De Fertiliteitsproblemen-Dooddoener-Bingokaart
Newsflash
De vriendin van Avicii schrijft hartverscheurende afscheidsbrief
&C Travelguide
De 14 leukste adresjes in Madrid
Sexy time
Het laatst verwachte kerstcadeau
Hanneke Hendrix
Column: 'Slapen, daar kun je me ’s nachts voor wakker maken'
Ode aan
Een ode aan Humberto Tan
Ode aan
Een ode aan Rico Verhoeven
Floor Gijsbertse
Column: De teennagels van Kees
&C tussen de lakens
Lenaa en Bianca: 'Met een vrouw zijn vond ik heel erg wennen.'
Sexy time
Het laatst verwachte kerstcadeau
Nu in &C magazine
Op slot: drie vrouwen vertellen over vaginisme
Designerstory
Rose Rouge: de hotelbar zonder hotel
Flying secrets
Nienke (deel 4): The flower from Amsterdam
Nu in &C magazine
Dr. fill: Deze twintigers kijken niet op een spuitje of twee
Newsflash
Er zijn twee gloednieuwe smaken Ben & Jerry's
Morning!
Science says: masturberen op het werk is goed voor je productiviteit
Newsflash
Deze dankspeech bij de Oscars zorgde voor kippenvel
Moodshopping
Zoete setjes
Morning!
Kleine boobies door te veel koffie?
Newsflash
Lief! Waylon en Bibi verwachten hun eerste kindje
Morning!
Esprit lanceert bruidscollectie
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. Sint dobbelspel: de 5 types
Tussendoortje

Sint dobbelspel: de 5 types

Het is sinterklaas dus zitten we allemaal braaf aan de surprises, gedichten of -zeer populair onder vriendengroepen en volwassen- het dobbelspel. Vooral dat laatste brengt het slechtste in mensen naar boven.

05-12-2017 17:00

De kans bestaat namelijk dat je je drie cadeaus inbrengt maar met lege handen naar huis gaat. En dat, ook al geven we het niet graag toe, maakt ons nerveus. Als de dobbelstenen tevoorschijn komen en pakjes -groot en klein- de tafel bedekken, neemt de spanning toe. De deur naar dat donkere kamertje vol slechte eigenschappen wordt plots opengegooid… Shit this is not going to be pretty. Gelukkig heeft dit spel op iederéén een uitwerking. Dit zijn de vijf meest herkenbare:

1. De regelteef

De aanvoerder van het stel heeft naast de dobbelstenen ook het volledige ‘spelreglement der dobbelspel’ uitgeprint en meegenomen. Gooi jij, dan schreeuwt zij nog voordat de dobbelsteen goed en wel een kant heeft gekozen de opdracht die jou staat de wachten. ‘Cadeau afpakken!’, ‘dobbelsteen twee plaatsen naar links, NAAR LINKS! NAAR.LINKS.’ Heftig, maar hé, zonder de regelteef zou het een grote chaos worden. En had waarschijnlijk niemand aan dobbelstenen gedacht.

2. De vrek

Ah ja, de vrek. Een vaak geziene gast op feesten en partijen. Ook bij het dobbelspel is deze gast te obvious. Bij binnenkomst steekt de vrek van wal met een uitbundig verhaal over hoeveel moeite er gemoeid was bij het vinden van de cadeaus. Opdat we allemaal weten dat de vrek er veel tijd in heeft geïnvesteerd. Tijd, inderdaad. Daarmee compenseert hij/zij het feit dat de vrek altijd onder het budget uit komt. Geeft verder niet, maar het valt wel op. We’re on to you, vrek!

3. De hoarder

Laten we vooropstellen dat in eenieder van ons een hoarder schuilt, het zal de Hollandse gierigheid wel zijn. Toch blijkt de een net iets meer weerstand te kunnen bieden aan de drang tot ‘hebben’ dan de ander. De hoarder heeft geen ruggengraat, van verzet is geen sprake. Van thermo-sok tot theezakje, van fietslampjes tot afwasborstel: he wants it all. Hij heeft het zelf waarschijnlijk niet eens door, maar verblind door hebzucht is het dobbelspel ineens een gevecht van leven of dood geworden. Ach ja lieve hoarder, morgen word je wakker met een tas vol troep.

4. De gluiperd

Mocht je de gluiperd willen ontmaskeren, dan moet je iedereen tijdens het spel laten opstaan en van plaats laten wisselen. Dan schiet dit schichtige exemplaar direct in de stress. Tijdens het spel heeft dit verraderlijke, stille hamstertje namelijk een berg aan cadeaus verstopt: onder de bank, achter de plant, in haar zakken of achter de rug. Niemand die doorheeft dat ze eigenlijk de grote winnaar is. Sterker nog: halverwege het spel was je nog aan het overwegen om een van jouw cadeaus aan haar te geven, omdat ze er maar een had… Dacht je.

5. De geluksvogel

Dit is zonder twijfel de meest irritante van het stel omdat ze eigenlijk niets fout doet. Ze heeft gewoon heel erg veel geluk. ‘Oh, kijk nou! Gooi ik weer zes! Ja, ik weet ook niet hoe het ineens kan, haha! Heb gewoon geluk.’ Blugh. Heel fijn voor jou hoor, dat je ‘ineens’ zo veel geluk hebt, maar die onderbroek met kerstverlichting was van mij. En pak ik daarom alsnog stiekem uit je tas. Joe!

Gelukkig hoeven we met kerst niet om de cadeaus te vechten. 

Lees ook 'Deze marktplaatstypes moeten direct offline' en '5 x babyclichés die we nooit meer willen zien'.

Meer lezen