Advertorial
7x to do in Salamanca
Advertorial
7x to do in Málaga
&C Travelguide
Wondere waddenwereld
Tussendoortje
Coming up: vliegende taxi’s
Morning!
Roze dromen in Ibiza
&C Travelguide
12 bijzondere slaapspots
&C Travelguide
Dit zijn de leukste kerstmarkten
Tussendoortje
Droombaan: flamingoverzorger worden op de Bahamas
Morning!
Think pink
&C Travelguide
Ibizaja! Dit zijn onze favoriete restaurants op het eiland
Morning
Vliegensvlug weg
&C Travelguide
The best of Boedapest
Morning!
Het mopshondencafé
&C Travelguide
Doe ons maar Den Bosch
Nu in &C magazine
Berlin-bound? Dit móet je doen als je in Kreuzberg bent
Designblog
5x betaalbaar slapen in Nederlands design
Advertorial
Duik het nieuwe jaar in bij W Amsterdam
Morning!
Hotel V’s Valentine’s Day giveaway
&C Travelguide
Viva Fuerteventura
Tussendoortje
Billen & bounty-eilanden
&C Travel list
Toffe hotels onder de €100 per nacht
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Advertorial
  3. 7x to do in Bilbao
Advertorial

7x to do in Bilbao

Met de komst van het Guggenheim Museum en het Congrescentrum en Muziekpaleis Euskalduna is Bilbao in het noordoosten van Spanje steeds meer een must see  geworden. Deze oude stad in Baskenland zet hoog in op cultuur, goed eten en ontspanning. Je vliegt al voor 100 euro retour als je op een handig tijdstip boekt. Als je daar bent mag je deze 7 dingen zeker niet missen. 

05-12-2017 11:00
Advertorial Freixenet

1. Kunst met de hoofdletter K

Het Guggenheim museum is de absolute must see van Bilbao. Dit museum dat in 1997 werd geopend is op zichzelf al een kunstwerk. Het gebied rond het museum barst van de sfeer en leuke lokale eettentjes. In het museum hangen vooral topstukken uit de moderne kunstwereld. Schrik niet van de grote spin Maman die voor het museum waakt, maar ga er vooral mee op de foto. Het Guggenheim leent zich voor mooie foto’s. 

2. Smaak en kleur

In de Mercado de la Ribera zit de grootste markt van Bilbao. In dit gebouw vind je drie verdiepingen vol met winkeltjes met fruit, groenten, vis kaas en vleeswaren. Geniet van de kleuren en de smaken en slenter als een local tussen de producten door. Vergeet vooral niet te proeven.

3. Duik in een oud wijnpakhuis

Azkuna Zentroa  was vroeger een groot modernistisch wijnpakhuis voor de wijnhandelaren van Bilbao en ligt in de Ensanche wijk, met winkelstraten vol bekende merken en andere gebouwen zoals het Palacio Chavarri. In de jaren 90 is het pakhuis omgetoverd tot een multifunctioneel centrum met onder andere een mediatheek, bioscoop, een rooftop bar en een bijzonder zwembad. Kijk je in het gebouw omhoog dan kan je zomaar iemand voorbij zien zwemmen. Verder heeft het Azkuna Zentroa een restaurant voor typisch Spaanse gerechten, een bar met een dakterras en winkels waar bijvoorbeeld design, kunstboeken en goede wijn te vinden is.

4. Slapen in stijl

De Picasso kamer
De Druivenkamer

Bilbao barst van de moderne hotels. Een bijzondere is het kleinschalige Basque Boutique. Kies je favoriet uit een van de acht kamers, ingericht met Baskisch thema. Inspiratie voor de kamers zijn bijvoorbeeld de taal (Euskara), de wijn (txakoli) en Guernica van Picasso, en lokale architect Arriga. Naast de designkamers heeft het hotel ook verschillende terrassen en zithoeken om even bij te komen.

5. Pintxos

De Basquen houden van pintxos, hun eigen variant van tapas op een stukje stokbrood. Bilbao stikt dan ook van de barretjes waar je deze hapjes vaak al voor een euro of 2 kunt bestellen. Fijn als brunch, tussendoortje, lunch of zelfs tussen het uitgaan door. Een must try is café Iruña, traditioneel ingericht en met een ruim assortiment aan pintxos. Ze zijn elke dag tot 02.00 uur open, mocht je laat op de avond nog trek krijgen.

6. De berg op

Vanaf de Artxanda berg kijk je uit over heel Bilbao. Geen zin om de berg zelf te beklimmen? Neem de Artxanda Funicular, de kabelbaan die het centrum van Bilbao met het recreatiegebied op de top van de berg  verbindt. Op de Artxanda ligt een park, een sportcomplex en een luxe restaurant. De funicular rijdt overdag elke 15 minuten. Een kaartje koop je bij de stations.

7. Op je gezondheid!

Heel hip in Bilbao is speciaal bier, een goede match met de pintxos.  Zin in een meer fancy avond? Ga naar Alabmique, hier hebben ze een uitgebreide drankkaart. Sluit hier je reis naar Bilbao bijvoorbeeld af met een Spaanse specialiteit als cava of sangria. ¡Salud! Op je gezondheid!   

Meer lezen