Tussendoortje
Oranje boven
&C tussen de lakens
De wildste keer van Benji & Sebas? 'Daar kwamen wel wat dingen bij kijken...'
Tussendoortje
Dit zijn de 5 smerigste plekken op kantoor
Hanneke Hendrix
Column: 'Als je met Berry was, dan ging er altijd wel wat mis'
Tussendoortje
Met dít gevoel is een eerste date het best te vergelijken volgens de wetenschap
Annet Raket
Taart eten met Chantal Janzen en spieken in een sekspaleis - Weekvlog #22 Annet Raket
Morning!
Dit hotel is uitgeroepen tot het mooiste hotel ter wereld


Morning!
Tosti Thursday
Newsflash
Hete wiskundeleraar (28) uit Rotterdam is ineens wereldberoemd
Tussendoortje
McDonald's gaat de Happy Meal drastisch veranderen
Shopping
De tijdloze trenchcoat was de ster van alle shows
Shopping
Deze retro zonnebrillentrend zet ook deze zomer nog lekker door
Morning!
Op deze dag ben je het lelijkst
Morning!
Stel elkaar déze 36 vragen en word (weer) verliefd
Cesar Majorana
Column: nooit meer vrijwillig de sneeuw in
Shopping
Dad sneakers zijn overal en zo draag je ze
Newsflash
Meedoen aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson? De eerste opdracht is bekend
Tussendoortje
Disneyland Parijs is deze zomer het podium voor een groot festival
&C Magazine
'Nou bedankt, #metoo'
&C Magazine
'Hogerop? Nee, dank je'
&C Tech
Instagram Stories zoals je ze nog nooit hebt gezien!
Meer bekijken
  1. Moods
  2. &C Travelguide
  3. Dít zijn de beste feestjes tijdens Koningsdag én Bevrijdingsdag
&C Travelguide

Dít zijn de beste feestjes tijdens Koningsdag én Bevrijdingsdag

Over een kleine twee weken kleurt Nederland weer oranje, tijdens Koningsdag! Maar wat te doen, waar te dansen? &C zet op een rij: de leukste Kingsday fissa’s door het land (inclusief drie toffe feesten op de vooravond, tijdens Koningsnacht), waar sowieso gedanst en gesjanst gaat worden…

14-4-2018 16:00
Beeld: Getty Images

Hopen dat het droog blijft! 
De leukste (gratis!) verjaardagsfeestjes van onze Willem, zowel binnen als buiten:

Lees ook: Dit móet je zeker doen als je in Tel Aviv bent

1. Oranjebloesem, Amsterdam
Op numero uno: de leukste optie op Koningsdag, als je het ons vraagt. Ver weg van de stadsdrukte tuur je over het IJ-meer en dans je op de deuntjes van eigenzinnige artiesten. Als je ons zoekt, wij staan aan het strand – zo heet die stage – op Blijburg aan Zee, bij Tom Trago! Side note: de kaarten vliegen als hete broodjes over de toonbank, hurry up!

2. Oranjebitter, Rotterdam
Voor de niet-Rotterdammers onder ons, Oranjebitter begon tien jaar geleden als een gezellig huisfeestje in de Pannenkoekstraat. En, zoals vaak het geval is bij huisfeestjes, liep het al snel uit de hand. Er kwamen steeds meer mensen buurten (dé voorloper van project X). In het kort: een uitbundig oranjefeestje waarbij de line-up tot het laatste moment geheim wordt gehouden. Plus, op deze tiende editie kun je een toffe jubileumviering verwachten. Ga jij?

3. 8Bahn Kingsnight & Kingsday, Arnhem
Voor de achtste keer op rij maakt Arnhem zich op voor 8Bahn Kingsnight én Kingsday. En zoals altijd zijn Luxor Live en het Musispark the places to be. Verwacht zo’n twintig acts uit binnen- en buitenland en vooral véél gezelligheid. Dit is zo’n Koningsfeest waar je elkaar nog terugvindt als je elkaar tussentijds kwijtraakt. #festivalstruggleisreal

4. Loveland, Amsterdam
Het land der liefde! Al jaren een fenomeen met Koningsdag (en ook in de zomer). In een stadsoase met water, gras en bomen staan diverse dj's de gehele dag los te gaan achter de draaitafels. Must sees? Benny Rodrigues, De Sluwe Vos en Prunk, zij stellen nooit teleur.

5. The Life I Live, Den Haag 
Het is Haags, het is gratis, we like that. Haast je dus vooral naar muziekfestival The Life I Live, met zowel tijdens Koningsnacht als op Koningsdag optredens van bands op buitenpodia in de stad. Line-up: Kraantje Pappie, Roxeanne Hazes (met baby in buik), Pete Philly en meer…

6. Vroeger was alles beter, Rotterdam 
‘Tot de grond schudden met die kont van links naar rechts, het is niet erg, kom op doe het, het is niet erg, kom op doe het…’ Kennen we ‘m nog? Dé hit van Def Rhymz. En Deffa is bij hét ‘vroegah’-Koningsfeest van Roffa. Meezingen, pirouetjes draaien, alles kan en mag op deze muziek. Waar is dit feestje? Bij Supermercado, één van Rotterdams leukste hotspots.

7. A Paradigm of Excellence, Groningen
Paradigm is een club, ontmoetingsplek en een broedplaats voor creatief talent, gevestigd in Groningen. De club focust zich op elektronische muziek: techno, house, minimal, schranz. Tijdens King’s Night en King’s Day komt alles samen, in de vorm van twee dikke feesten.

8. Gramdioze Koningsdag, Alkmaar
Willy, mocht je nog tijd hebben, kom dan ook aanwaaien in Alkmaar. Op Koningsdag staan er op de Paardenmarkt internationale toppers, nationale helden en opkomend talent hun ding te doen. Goede muziek, leuk volk en een geweldige sfeer, gegarandeerd. 

9. Oranjepop, Nijmegen
Je hebt Paaspop en je hebt Oranjepop! Nimma maakt zich met Koningsdag op voor hét muziekfestijn van de stad. Dit jaar zijn onder meer rapper Fresku, de band Too Many Zooz en Birth of Joy van de partij. Dat wil je zien! Koud biertje erbij en genieten geblazen.

Mark Richter Film & Photography

10. Kingsland, door heel Nederland 
Tijdens Koningsdag strijkt Kingsland Festival neer op maar liefst naar vier plekken, namelijk Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Twente. Met vier locaties in het land, dik 500.000 vierkante meter dansvloer en – pak ‘m beet – 150 dj's en live-artiesten is er voor ieder wat wils. Houd je van drukte, dan is dit grote eendaagse festival iets voor jou! Gaan we?

Plan B
Bevrijdingsdag, voor iedereen die op de verjaardag van de Koning moet werken, op vakantie is of verplicht met moeders op de rommelmarkt staat. 5 mei is jullie dag!

1. Het Amsterdamse Verbond, Amsterdam
Het feestje waar Amsterdam samenkomt. Het bevrijdingsfestival op Sportpark De Eendracht heeft alles wat een leuk festival moet hebben: goede sfeer, vette tunes en – hopelijk? – zon. Let op, het publiek is ietwat jong. De silent disco op rolschaatsen is dan ook een regelrechte hit.

2. Bevrijdingsfestival, Groningen
Op 5 mei staat het Stadspark in Groningen opnieuw in het teken van het stilstaan bij en vieren van de vrijheid, met een muzikaal programma waar jij, je vader en je broer blij van worden: Ronnie Flex, Dotan, Jungle by Night. De entree is gratis. Grünn, here we come!

3. Vrijland Festival, Amsterdam
Zoals je van Vrijland gewend bent, is de programmering grotendeels lokaal, aangevuld met een paar internationale nieuwkomers. Onze favoriete stage? Disco Dolly, helemaal dol! 

Meer lezen