&C Travelguide
De 14 leukste adresjes in Madrid
&C Travelguide
De favorieten van foodies
&C Travelguide
Achtenveertig uur in Leipzig
&C Travelguide
11x doen op Malta
&C travelguide
14x oergezellige hotspots in Brighton
&C Travelguide
Oost west, Berlijn best
&C Travelguide
Oh Oh Den Haag: dit zijn onze favoriete hotspots in de Hofstad
&C Travelguide
Let's go to Lissabon
Tussendoortje
Déze stad is een pindakaaswalhalla rijker
&C Travelguide
Vegan Fest: Dé vegan guide van Amsterdam
&C Travelguide
Doe ons maar Den Bosch
&C Travelguide
Viva Fuerteventura
&C Travelguide
48 uur in Cap Ferrat: als een godin in Zuid-Frankrijk
&C Travelguide
Amai, laten we noar Antwerp goan
&C Travelguide
Londen baby! Dit zijn onze 14 favoriete hotspots
&C Travelguide
Kletsen & koffie
&C lijstje
Strandtent hoppen
Newsflash
Dit karakter keert terug in Goede Tijden, Slechte Tijden
Tussendoortje
Hollen: dit weekend kun je gouden proseccodonuts scoren in Amsterdam
Tussendoortje
Werken met zeehonden op een eiland? Dit is je kans
Sexy time
Deel 2: Het laatst verwachte kerstcadeau
Meer bekijken
  1. Moods
  2. &C Travelguide
  3. Eropuit in Eindje: 12x de leukste adressen in Eindhoven
&C Travelguide

Eropuit in Eindje: 12x de leukste adressen in Eindhoven

Daal af naar het zuiden, richting Eindhoven. De stad is namelijk ook best leuk buiten de carnaval. Hippe hotspots, blitse conceptstores, coole cafés en knappe koffietenten: dit zijn de krenten uit de pap. Alsjeblieft!

13-1-2018 09:00

Op naar 040

1. Piet Hein Eek 
Interieurliefhebbers, kunstfreaks en foodies haast U naar het kind (lees: werkplaats, galerie, winkel en restaurant) van Piet Hein Eek op Strijp-S. Je kunt er met je eigen ogen zien hoe de populaire ‘Piet Hein Eek meubels’ gemaakt worden, struinen en snuffelen door de showroom en je slag slaan in de winkel. Over dat laatste, verwacht: fietsen, vazen, keukenwaar en zelfs cosmetica. Cadeauinspiratie te over! Enne, ben je uitgekeken máár nog niet blut – dan kun je je benen strekken in het restaurant, met een mix van vintage, industrieel en antiek als decor. P.S. als je geluk hebt loop je Pietje precies tegen het lijf, dat zou tuurlijk helemaal leuk zijn. 

2. Lucifer Coffee
Kunstzinnig (lees: mét gelukt figuur) koffiedrinken doe je bij Lucifer Coffee! De setting? Relaxed, veel licht, kamerplanten en aanwaai van leuk volk. Laptops zijn er toegestaan.

3. De Burger
De place to be voor goede hamburgers, goede sfeer en goede service. En, als je er dan toch bent (in de Kerkstraat), zijn daar genoeg cafeetjes om te afteren. Rollend naar huis!

4. studioRUIG
Een puike conceptstore met jaloersmakende kleding in de rekken. Maar ook: banken, stoelen, lampen die je in je eigen interieur wilt en unieke, verfijnde sieraden die je liever jezelf cadeau geeft dan een ander. Moet je echt naartoe, al is het alleen om inspiratie op te doen.

5. Het Koffiehuisje
Coffee o’clock? Strijk voor, tijdens of na het shopgeweld neer bij het Koffiehuisje.  De geur van koffie ruik je al van ver. De chai latte is onze favoriet!

6. Radio Royaal
Niet alleen de locatie op Strijp-S is indrukwekkend (een rauwe, industriële plek met imposante installaties als decor), de gerechten van Radio Royaal zijn dat net zo goed. Oesters om mee te beginnen, heerlijke kip als hoofdgerecht en kazen toe. Smullen en aankomen zal je!

7. Welp
Een no-nonsenserestaurant met lekker eten, period. Op het menu? Veel klassiekers, van steak tartaar tot garnalenkroketjes, entrecote en visloempia. Nom-nom-nom! Tel daar het aardige personeel, de gemoedelijke sfeer en de fijne achtergronddeuntjes bij op en je bent hier niet weg te slaan. En als je geluk hebt is er ook livemuziek. Fan!

8. Brewpub van Moll
Eindhovens eerste brewpub! Het bier wordt in de kelder gebrouwen, maar op de kaart vind je ook een heleboel andere bieren. Brabants worstenbrood en een kaasplankje: leventje hoor.

credits: indebuurt.nl

9. TAC 
Ga je naar Eindhoven, sla dan vooral cultuur- en kunstcentrum TAC niet over. Maak je borst nat, voor art voor alleman, koffiebranders 2.0, vintage sales en als je gelukt hebt, een filmavond, BBQ of feestje op het overdekte dakterras.

credits: Igo Vermeer

10. Urban Shopper
Een werkplaats, shopping mall en laboratorium van ideeën in één (!). Hier vind je meubels met een verleden, kleding, schoenen, betaalbaar design (stoelen! tafels! lampen!) en zoveel meer. P.S. Bagel en Juice zorgt voor de koffie en, je raadt het al, smooth sapjes.

11. Meneer de Boer
Soms ben je wat later dan anders toe aan je ontbijt. Herkenbaar, right? En daarom houden we zo van plekken waar je de hele dag kunt ontbijten. Van anti-katerontbijt tot wentelteefjes, bij Meneer de Boer zit je de hele dag goed. Bonus? Het leuke volk dat er komt. Echte Brabanders. 

12. Pinkie Patisserie
Voor luxe taartjes en cakes om je vingers bij af te likken. Ook leuk: je kunt zonder afspraak in hun proeflokaal plaatsnemen voor een proefsessie. We like that. Een walhalla voor zoetekauwen.  

Eropuit in Eindje doe je op de meest comfortabele sneakers:

Meer lezen