Newsflash
iOS 11 has landed
Tussendoortje
De nieuwe oortjes van Apple verhelpen je grootste frustratie
Newsflash
Bye pil, hello anticonceptie app
&C Tech
De beste apps van 2017
&C Tech
Dit moet je doen als je telefoon nat is geworden
&C Tech
Slome telefoon? Niet met deze tips
&C Tech
Met deze 10 apps ga je je goede voornemens wél volhouden
&C Tech
WhatsApp-nieuws
&C Tech
Met deze 10 tips maak je de mooiste smartphone kiekjes
&C Tech
Instagram Stories zoals je ze nog nooit hebt gezien!
Morning!
Begin je dag goed zonder telefoon
Annet Raket
Doutzen's Summer Stories
Malou Holshuijsen
Je bent mijn mattie, Steve
Newsflash
De Apple CEO gooit er een waarschuwing uit
&C Tech
Met deze vijf apps blijf je scherp
Tussendoortje
Fikkie in bed
Newsflash
Geniaal: binnenkort ben je zelf een bewegende Emoji
&C Tech
Nieuwe app: Clips
&C Tech
Telefoonverslaafd? De nieuwe update van Apple helpt je met afkicken
Tussendoortje
Sexy stuff: dit seksspeeltje bestelt een pizza direct na je orgasme
&C Watch
Wildplakken met Chantal
Meer bekijken
  1. Moods
  2. &C Tech
  3. Hebben: de iPhone X
&C Tech

Hebben: de iPhone X

Al een jaar draait de geruchtenmolen op volle toeren, maar gisteravond was het moment dan eindelijk daar: Apple showde zijn 10-jarige jubileummodel: de iPhone X.  

13-9-2017 09:00
Tekst: Nina Verberne

Er is het afgelopen jaar al veel over geschreven. Heel. Erg. Veel. Daarom was het voor mij stiekem niet zo heel erg verrassend wat Apple zou showen. Zo was het door een gelekt iOS 11-bericht van gisteren al duidelijk dat er een iPhone zou komen die je kunt ontgrendelen met je gezicht. Dat bericht bevestigde weer de eerdere geruchten waarin werd gesteld dat de thuisknop zou verdwijnen.

En jawel, de thuisknop op de iPhone X is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een volledig beeldscherm aan de voorkant. Mocht je nu in paniek raken omdat je geen idee hebt hoe je teruggaat naar je thuisscherm, wees gerust. Apple zou Apple niet zijn als ze daar niet aan gedacht hadden. Vanaf nu mag je alles omhoog swipen. App sluiten, swipe omhoog. Telefoon ontgrendelen, swipe omhoog. Hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken?

Say cheese to unlock 
De iPhone X ontgrendelen doe je door naar je telefoon te kijken. Bovenaan de smartphone zitten verschillende sensoren die je herkennen, zelfs in het donker. Of als je een muts op hebt, verkleed bent vanwege carnaval of als je besloten hebt om een baard te laten staan. Face ID leert iedere keer als je naar je telefoon kijkt en dat is vaak genoeg!

What does the fox say 
Met al deze sensoren die in het model zijn verwerkt, kon Apple ook geanimeerde emoji introduceren. Een hilarische nieuwe functie waarmee je emoji tot leven laat komen. Alles wat jij zegt of doet met je gezicht, zal de emoji precies nadoen. Zo kan je nu drol-emoji je dirty berichtjes laten afhandelen. Een groot nadeel - als je het mij vraagt - is wel dat deze feature is alleen mogelijk in iMessage en laten mijn vrienden nou nooit iMessage gebruiken!

Flawless selfies 
De twee 12 megapixel-camera’s aan de achterkant van de iPhone X zijn precies dezelfde als die van de iPhone 8 Plus. Maar in plaats van dat ze horizontaal verwerkt zijn in het toestel, zitten ze verticaal in het X-toestel. Doordat er zoveel nieuwe sensoren aan de voorkant zitten, kun je nu ook selfies maken in Apple’s portretmodus. (Hiermee maak je foto’s waarbij alles op de voorgrond scherp is en op de achtergrond geblurd.) Kortom: je selfies zullen met dit toestel echt flawless zijn.

Ieder jaar verlangen we maar één ding van Apple. Een iPhone waarbij de batterij lekker lang meegaat. De batterij van de iPhone X gaat ongeveer twee uur langer mee. Dus twee uur extra om te appen, foto’s te maken en nog een paar artikeltjes op &C te lezen.

Het toestel laadt je nu volledig draadloos op. Geen gedoe meer met een lightning- of USB-oplader. Je legt ‘m gewoon op de oplader en het toestel laadt op.  

Wat kost dat? Dat is wel even slikken. De iPhone X 64 GB gaat €1159 kosten en het model van 256 GB €1329. Oef! Gelukkig zijn de iPhone 8 en 8 Plus een ‘stukje’ goedkoper.      

Gouden iPhone 8 
Naast het 10-jarige jubileummodel showde Apple ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Echt vernieuwend waren deze modellen niet, als je ze vergelijkt met de iPhone 7 en 7 Plus. Nou ja, de achterkant is volledig van glas. Ook al claimt Apple dat dit supersterk is, toch word ik daar niet echt vrolijk van. Laat je ‘m per ongeluk vallen, kun je peentjes zweten omdat de kans op een gebroken telefoon heel erg groot is. Net als de iPhone X kun je ook de iPhone 8 en 8 Plus draadloos opladen.  

Iets dat wel helemaal nieuw is, is de nieuwe kleur goud. Een stuk lichter dan zijn gouden voorganger.  Ook hiervoor mag je behoorlijk in je buidel tasten, met bedragen als € 809 voor de iPhone 8 64 GB en  € 919 voor de iPhone 8 Plus 64 GB.

Meer lezen