Kunst
Beeldcolumns om je te vermaken
Design
Healthy designs
Fotografie
Fotografie in al haar puurheid
Presenteren
Nieuwsgierig aagje
Muziek
Twee Leidse zangvogels
Mode
Upcycling van denim items
Illustratie
Illustraties van de wereld om ons heen
Muziek
Nederlandstalige SynthPop
Musical
Musical in een nieuw jasje
Fotografie
Beautiful shoots
Mode
Milieubewuste styling
Kunst
Urban Artist
Schrijven
PARADIGM.C
Fotografie
Editorial-achtige fotoseries
Kunst
Komkommermeisje tekent
Fotografie
Positieve vibes
Fotografie
Manipulatie of interpretatie?
Theater
BLOND, BLONDER, BLONDST
Kunst
Glaskunst
Fotografie
Van voor naar achter de camera
Fotografie
Sfeer proeven op straat
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Fotografie
  3. Verhalen vertellen
Fotografie

Verhalen vertellen

Fotografe Sofie van Esch laat zich graag verrassen. ‘Ik ben niet zozeer een fotograaf die alles naar mijn hand zet of een perfect beeld wil weergeven van wat ik in mijn hoofd heb. Ik laat dit liever over aan de situatie op dat moment en vind het belangrijk samen te werken met het onderwerp, of het nu gaat om een portret of een landschap.’

05-2-2018 07:58

Oog voor details
Als kind zat Sofie altijd te dromen in de klas en was ze snel afgeleid. Maar ze lette wel op kleine dingen en legde deze in haar gedachten vast. Dit is nog steeds zo. Sofie merkt kleinigheden op en neemt deze mee in haar foto’s.

Leergierig
Na vele fotoshoots met haar wegwerpcamera te hebben georganiseerd op de middelbare school, ging ze Grafische Vormgeving doen om vervolgens door te stromen naar de Kunstacademie. Op beide opleidingen heeft ze veel geleerd: fotografie is dé ultieme manier om iets te visualiseren. Ook leerde Sofie om bepaalde persoonlijke eigenschappen te waarderen, ontwikkelen en in haar werk in te zetten.

‘Project Filles’
Het allerliefst werkt Sofie aan projecten zoals ‘Project Filles’. Hierin vertelt ze, samen met Simone van de Wetering die schrijft, verhalen van meiden die opgroeien in buitenwijken van grote steden zoals Parijs. Dit zijn verhalen die voorbijgaan aan verhalen die we kennen via het nieuws. Sofie wil naar hun luisteren om hun verhaal vervolgens in beeld uit te drukken. Een fijne samenwerking zoals die met Simone haalt het beste in haar naar boven. Daarom zou Sofie nog veel meer van dit soort projecten willen doen in de toekomst. Houd haar dus in de gaten!

 

 

Meer talenten