Schrijven
Woorden zonder opsmuk die dansen op muziek
Illustreren
Disney krijgt serieuze concurrentie
Illustreren
Heerlijke illustraties van StudioSilvana
Fotografie
Grenzen vervagende fotografie
Muziek
Multi(zang)talent Jackie Lou
Fotografie
Geven & Nemen - Foto's met een verhaal
Dans
Harold Luya in nieuwe experimentele voorstelling
Muziek
Lizzy van den Herik heeft een stem van goud
Fotografie
Bezielende food, travel & lifestyle fotografie
Fotografie
Modefotografie in een ander licht
Kunst
Te gekke mixed media collage-art
Fotografie
Verhalende campagnes recht uit een film
Mode
Draagbare kunst van TOS gallery
Illustreren
Het kinderboek over jezelf zijn: Meneer Blubber
Fotografie
Pure portretten zonder poespas
Kunst
Vrouwelijk, elegant en altijd fashionable
Dans
Dynamische beeldtaal voor iedereen
Fotografie
Portretten met een ziel
Fotografie
Jouw stad door een nieuw oog
Illustratie
Positieve en energieke illustraties
Fotografie
Glossy & edgy fashion fotografie
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Kunst
  3. Urban Artist
Kunst

Urban Artist

Pee-jay ook wel bekend als de maker van HippeShit0213 is naast ‘Urban Artist’ trotse vader van 3 helden van 6,13 & 16 jaar. Helden omdat hij hen moest vertellen dat hun onoverwinnelijke vader kanker heeft. Dat doet wat met je.. maar als creatieveling ontdekte Pee-Jay ook dat naast zijn passie voor muziek hij eigenlijk best goed is in schilderen.

24-5-2018 09:00

Schilderen als therapie

Nu is Pee-Jay fulltime kunstschilder, of eerder Urban Artist. Zelf zegt hij nooit te hebben geweten dat hij kon schilderen. ‘Tekenen is altijd een passie geweest maar dat is nooit ontplooit.’ Tijdens zijn ziekte is hij begonnen met schilderen. ‘Puur op therapeutische basis omdat ik te zwak was om een basgitaar vast te houden, geen krachttraining meer kon doen omdat ik ruim 20 kilo was afgevallen en zelfs het luisteren van muziek niet meer aankon omdat ik te snel overprikkeld raakte van geluiden.’ In April 2017 is hij officieel HippeShit013 begonnen. Nu maakt hij fulltime grote schilderijen, zowel op freestyle basis als in opdracht. In mei kreeg hij zijn eerste opdracht “Commissioned Art” met een portret op verzoek. Het leven kan raar lopen.

 

Diagnose Lymfklierkanker

Na 17 jaar als rijksambtenaar te hebben gewerkt bij het ministerie van justitie kreeg Pee-Jay op 36 jarige leeftijd de diagnose non-hodgkin. Lymfklierkanker. Tijdens de zeer intensieve behandelingen van chemo, bestralingen en therapieën, is hij puur op therapeutische basis gaan schilderen. Daar is een passie en ontwikkeling uit voortgekomen voor schilderkunst. Waaruit ook zijn eigen stijl is voortgekomen. In 2016 moest het roer om omdat hij fysiek gezien zijn oude leven niet aan meer kon. Dus heeft hij zijn vastigheid als ambtenaar opgegeven om fulltime te doen wat hij nu doet. 

 

Alicia Keys

Tijdens zijn herstel schilderde hij portretten van Alicia Keys, zij inspireerde hem door haar krachtige quotes. Alicia Keys zelf werd hierop attent gemaakt en reposte deze vernieuwende portretten van haar via Instagram met complimenten voor zijn verhaal, strijd, overwinning en werk. Ze poste: “Creativity requires the qourage to let go of certainties. Thank you Pee-Jay / HippeShit013 for depicting me in these beautiful pieces. Your creativity inspires me”. Uiteraard gaf dit een boost aan creativiteit, inspiratie en vooral erkenning. Dit heeft vele deuren geopend. 'Vanuit Bragg Creek, Canada, werd ik benaderd door een Art Gallery Try it ART. In Januari 2018 tekende wij een contract met de Art Gallery. Zo is mijn werk mede door hun ook te vinden op Artsy.  Op 26 mei begint er een expositie in San Francisco voor de duur van 1 maand door Try it ART en mijn werken worden daar ook vertegenwoordigd.'

 

Meer groot nieuws

Zijn werken zijn inmiddels te koop bij Loods 5 (dus ren naar de store als je dit in je huis wilt!) en Pee-Jay is regelmatig gastspreker bij KWF. Maar er is meer! Het grote nieuws is dat HippeShit013 drie dagen op het North Sea Jazz Festival zal zijn in Ahoy Rotterdam. Hippeshit013 is namelijk een samenwerking aangegaan met een Rotterdamse schoenlabel “Mascolori” (je weet wel, Minister Hugo de Jong met DIE schoenen?). Pee-Jay zal een schoenenlijn ontwerpen, die op North Sea Jazz onthuld wordt met eigenaar Jochem Grund van Mascolori. Zowel een sneaker als lederen schoen. En er komen nog meer (GROTE) dingen aan dus stay tuned & blijf HippeShit013 volgen!

 

Een leven na de diagnose

Pee-Jay voelt zich gezegd door deze tweede kans in dit leven. ‘Ik mag mijn leven opnieuw kleur geven, en dit keer gebruik ik nieuwe kleuren. Dat wil zeggen dat ik alles doe wat ik wil doen om er alles uit te halen. Het besef dat er lotgenoten zijn die nog steeds strijden, zorgen er voor dat elke dag telt, en dat ik op het einde van de dag terugkijk zodat dit niet een dag is geweest die zomaar voorbij ging. Want wat ik nu doe, is omdat ik het mag, terwijl er nog steeds lotgenoten zijn die strijden of opgegeven zijn. Met dat besef zorg ik dat elke dag een mooie dag is. Hoe moeilijk het ook is. Ik mag en kan. Daar komt mijn inspiratie vandaan.'

 

In het kort heeft HippeShit013 4 series:  

1)True Colors: kleurrijk, felle kleuren, pastel kleuren. Laat je ware ik zien.

2) Stay Golden: Gouden portetten. Be Gold and Stay Gold. Je bent goud waard als je jezelf bent ondanks dat men wil dat je je anders opstelt.

3) Concrete: beton, cement look. Cement en beton staat symbool voor de fundering van een persoon die hij schildert. Deze persoon inspireert vanwege zijn/ haar wijsheid, kracht, power uitstraling, knowhow, kennis.

4) Recycled Art: Hier wordt gebruik gemaakt van oude materialen die als canvas functioneren. Zo maakt hij portretten op cassettebandjes, vinyl platen en floppydiscs. Als je erbij stilstaat wat een cassettebandje eigenlijk is, is dat ook een vorm van kunst.

Meer talenten