Schrijven
Woorden zonder opsmuk die dansen op muziek
Illustreren
Disney krijgt serieuze concurrentie
Illustreren
Heerlijke illustraties van StudioSilvana
Fotografie
Grenzen vervagende fotografie
Muziek
Multi(zang)talent Jackie Lou
Fotografie
Geven & Nemen - Foto's met een verhaal
Dans
Harold Luya in nieuwe experimentele voorstelling
Muziek
Lizzy van den Herik heeft een stem van goud
Fotografie
Bezielende food, travel & lifestyle fotografie
Fotografie
Modefotografie in een ander licht
Kunst
Te gekke mixed media collage-art
Fotografie
Verhalende campagnes recht uit een film
Mode
Draagbare kunst van TOS gallery
Illustreren
Het kinderboek over jezelf zijn: Meneer Blubber
Fotografie
Pure portretten zonder poespas
Kunst
Vrouwelijk, elegant en altijd fashionable
Dans
Dynamische beeldtaal voor iedereen
Fotografie
Portretten met een ziel
Fotografie
Jouw stad door een nieuw oog
Illustratie
Positieve en energieke illustraties
Fotografie
Glossy & edgy fashion fotografie
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Mode
  3. Upcycling van denim items
Mode

Upcycling van denim items

Altijd in de weer met kwasten, scharen, naalden, accessoires en kledingstukken. Ze is verzot op vintage kleding en accessoires. Dat is Luka. Ze blaast het liefst kleding en accessoires een nieuw leven in. Dit meestal door het object te beschilderen. Met speelse kleurvakken, prints of simpelweg hele portretten van je favoriete hiphop artiesten.

04-6-2018 09:00

Upcycling, customizing of renewing
Ook Luka? Ze kan nooit één ding tegelijk doen, maar is altijd bezig met minstens vier projecten tegelijk. ‘Op deze schoen moet een print, op deze portemonnee een plant en deze jas ga ik uit elkaar halen en dan weer in elkaar zetten.’ Upcycling, customizing, renewing, hoe je het ook noemt. Luka maak er een feestje van. Zo doet ze haar best om van iets waardeloos, iets waardevols maken.

 

Vintage op verzoek
Je favoriete plant op je portemonnee , je hiphop held Tupac op je rug of je lievelingsdier de giraffe op je tas? Luka veranderd vintage kleding vaak op verzoek. ‘Ik maak mensen graag vrolijk met mijn items. Het zijn vintage kledingstukken en accessoires, spullen die geleefd zijn. Maar vooral vintage denim kledingstukken zijn 9 van de 10 keer kwalitatief zo goed en sterk. Zonde om niet te hergebruiken vind ik.’

 

Met de paplepel ingegoten
Als klein meisje was ze al bezig met mode en kleding maken. Knippen in gordijnen en oude jurken, niks bleef bij het oude. Op haar 17e is ze naar de Kunstacademie in Rotterdam gegaan om die passie verder te ontwikkelen. ‘Een liefde voor vintage heb ik altijd al gehad. Zet mij maar neer op de rommelmarkt. Ik koop de pareltjes eruit. Dat wat geen potentie meer heeft en een ander in de prullenbak gooit, geef ik een tweede leven.’

 

Rotterdam
Inspiratie haalt ze van de straat. En dan vooral de stad Rotterdam. Rotterdam staat voor haar symbool als stad van de wansmaak. Hardcore is er geboren en bubbeling ook. ‘Niets is leuker dan de mark af te struinen en te stuitten op pareltjes tussen de rotzooi.’ Je vind Luka ook veel in vintage zaken zoals Sweetrebelvintage en Dearhunter. ‘Hier hebben ze prachtige vintage stukken en allemaal zo mooi op kleur gesorteerd!’ Haar droom? Later als ze “groot” is zou ze graag haar eigen Vintage zaak hebben. Met prachtige vintage kleding én haar eigen items natuurlijk!

Meer talenten