Muziek
Strakke driestemmige harmonieën
Kunst
Beeldcolumns om je te vermaken
Design
Healthy designs
Fotografie
Fotografie in al haar puurheid
Presenteren
Nieuwsgierig aagje
Muziek
Twee Leidse zangvogels
Mode
Upcycling van denim items
Illustratie
Illustraties van de wereld om ons heen
Muziek
Nederlandstalige SynthPop
Musical
Musical in een nieuw jasje
Fotografie
Beautiful shoots
Mode
Milieubewuste styling
Kunst
Urban Artist
Schrijven
PARADIGM.C
Fotografie
Editorial-achtige fotoseries
Kunst
Komkommermeisje tekent
Fotografie
Positieve vibes
Fotografie
Manipulatie of interpretatie?
Theater
BLOND, BLONDER, BLONDST
Kunst
Glaskunst
Fotografie
Van voor naar achter de camera
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Fotografie
  3. Sfeer proeven op straat
Fotografie

Sfeer proeven op straat

Naomi Boerboom is al van kleins af aan dol op fotograferen. Samen met opa de negatieven van alle vakantiefoto's bekijken en kiezen welke ze wilden laten afdrukken, dat vond ze heerlijk. Later ging Naomi met haar digitale camera op pad, omdat ze graag portretten wilde maken. Aangezien niet iedereen eindeloos model voor Naomi wilde staan, werden het dus vaak selfies. Maar nu maakt ze straatfoto’s waarbij ze op zoek is naar rust in de drukte, een soort tevredenheid.

30-4-2018 13:00

Mexico
Nadat Naomi haar eerste digitale camera had gekocht ging ze op vakantie naar Mexico. ‘Ik weet het nog zo goed, we liepen in een straatje in Playa del Carmen. Op een kleurrijk betegelde trap stond een Mariachi-orkest te spelen. Eerst hebben we een tijdje staan luisteren, er hing zoveel sfeer. Dit wilde ik op de foto hebben. Op de foto schiet een van de zangers in de lach terwijl de rest gefocust door zingt. Op dat moment werd ik verliefd op fotografie. Iedere keer als ik terugkeek naar die foto nam die mij terug naar dát moment en hoor ik de muziek’.  

Oprechte blikken
Naomi houdt ervan om de drukte op te zoeken van mooie plekken en steden. In haar foto’s is ze op zoek naar rust in die drukte, een soort tevredenheid. Of dit nu is omdat iemand echt even aan het genieten is, of dat het beeld rustig is door de compositie. Vaak maakt Naomi dit soort foto's tijdens reizen en dagtripjes. Ze probeert momenten vast te leggen waarbij ze de kijker mee terugneemt naar die tijd. Ze wil anderen laten meegenieten van de mooie mensen en plekken waar Naomi zelf komt bij het fotograferen. Dit kan in Azië of in eigen land zijn. In het bijzonder is Naomi dol op Den Haag. Dit komt door haar fotografie eindopdracht voor Akademie Vogue. Toen werd Naomi duidelijk wat ze echt wilde: straatfoto's maken met gevoel, een soort van sfeer proeven op een foto. Meestal hebben mensen niet door dat ik de foto maak, waardoor ze een pure blik hebben. De mensen hebben namelijk geen tijd om een gezicht op te zetten voor de foto. Kinderen kijken vaak wel als Noami een foto van hen maakt, maar hun blikken zijn volgens haar altijd oprecht. Vaak schiet Naomi de foto's monochroom, wat de foto’s tijdloos maken.

Meer talenten