Fotografie
Van voor naar achter de camera
Fotografie
Terug in de tijd met deze analoge fotografie
Muziek
Popmuziek met een country ondertoon
Fotografie
Een analoge blik op de emotionele mens
Muziek
Multi(zang)talent Jackie Lou
Illustratie
Illustrator met grote dromen
Schrijven
Modern Family columniste
Filmen
Reis mee met Lisa
Fotografie
Magie op de set
Illustratie
Illustraties à La Nonette
Comedy
Energiek comedytalent
Fotografie
Verhalen op intuïtie
Mode
Vrouwelijke zwanenmode
Fotografie
Schoonheid in fotografie
Muziek
De gitaar spelende singer-songwriter
Fotografie
Sprookjesachtige foto's
Acteren
Altijd met volledige overgave
Video's maken
Op grote hoogte
Muziek
Een echte powervrouw
Fotografie
Reizende fotograaf
Kunst
Follow Your Strength
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Fotografie
  3. Schoonheid in het normale
Fotografie

Schoonheid in het normale

Pim van Baalen ziet schoonheid in het normale. Zelfs in industriegebieden ziet hij iets moois. Hoeken, stegen, tl-buizen, Pim fotografeert alles.

24-1-2018 12:58

 

Begin
'Laat ik bij het begin beginnen, daar zijn die dingen tenslotte voor. Tijdens mijn studie Industrieel Ontwerp ben ik mijn eigen producten gaan fotograferen. Ik merkte al snel dat ik fotograferen veel leuker vond en besteedde hier meer tijd aan dan aan mijn studie. Via mijn opleiding kon ik een minor volgen aan de fotovakschool in Rotterdam. Daar kwam ik erachter dat ik het niet alleen het allerleukste vind, maar ook nog eens niet heel slecht was. Na een lange tijd de intentie onderdrukt te hebben, heb ik besloten te stoppen met mijn studie en fotograaf te worden.

New Dutch Photography Talent
En niet zonder succes. Onlangs werd hij uitgeroepen tot veelbelovend Nederlands fotograaf. Iets wat hem verraste.  'Ik had, en heb nog steeds, een hoop te leren maar dit is wel echt een eer.  Voornamelijk schiet ik fashion editorials voor magazines. Hierin kan voldoende creativiteit in kwijt in combinatie met wat technische toepassingen. Ook merk ik dat de ‘volledige controle’ te hebben over een set je dwingt voorbij je camera en model te kijken. Je concept en verhaal behouden in een serie is iets wat me nog niet persé echt goed afgaat, maar het gaat de goeie kant in. Inmiddels ben ik een groot aantal publicaties en hoop ervaringen verder. En nu ben ik dus officieel uitgeroepen tot New Dutch Photography Talent.' 

Goed op weg
'Voor mijn gevoel ben in na 1,5 jaar hard werken net boven de 0 en zie ik de toekomst zonnig tegemoet. Er moet nog een hoop gebeuren en we zijn er nog lang niet maar het begin is gemaakt. In de nabije toekomst hoop ik voor wat grotere Nederlandse tijdschriften aan het werk te kunnen en mijn naam te verspreiden. Daarnaast ben ik ook druk met het focussen op productfotografie en advertisement werk.  Foto-documentair werk is toch altijd wel mijn favoriet. Op een documentair-achtige stijl een onbekende wereld mogen ontdekken blijft toch bijzonder. Ik heb altijd al een grote fascinatie gehad voor cultuur, gewoontes en indentiteit. Misschien zou je kunnen zeggen dat mijn werk daar in grote lijnen een beetje omheen draait.'  


Meer lezen over talent Pim? In de februari-editie van &C magazine lees je een uitgebreid interview met hem in de rubriek Gespot.

Meer talenten