Ontsnappen uit de werkelijkheid en een wereld voor jezelf creëren, waarin alleen jij het voor het zeggen hebt. Dat is waar de collages van Marleen voor staan. 

">
Illustratie
Toffe fashion illustraties
Fotografie
Modefotografie door het oog van Romy
Kunst
Bloemenkunst als cafeïne
Samenwerking
Spot de &C talent's op Modefabriek
Beeldmaker
Samengestelde kunst
verhalenverteller
Creatieve verhalen vertellen
Portret fotografie
Pure portretten
Illustratie
De milde tragiek van het dagelijkse leven geïllustreerd
Mode
Monday is a basic bitch
Fotografie
Fotografie als gespreksstarter
Fotografie
Conceptuele fotografe met gevoel voor sfeer
Muziek
Strakke driestemmige harmonieën
Kunst
Beeldcolumns om je te vermaken
Design
Healthy designs
Fotografie
Fotografie in al haar puurheid
Cabaret
DE FRANSSE EIJKEL
Presenteren
Nieuwsgierig aagje
Muziek
Twee Leidse zangvogels
Mode
Upcycling van denim items
Illustratie
Illustraties van de wereld om ons heen
Muziek
Nederlandstalige SynthPop
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Collage art
  3. Ontsnappen uit de werkelijkheid
Collage art

Ontsnappen uit de werkelijkheid

Ontsnappen uit de werkelijkheid en een wereld voor jezelf creëren, waarin alleen jij het voor het zeggen hebt. Dat is waar de collages van Marleen voor staan. 

12-7-2018 08:30

'Glory Box '
Marleen is afgestudeerd grafisch ontwerper met een enorme passie voor het maken van collages. Deze passie kwam tot stand tijdens haar afstudeerproject genaamd: Glory Box. Ze vroeg zich af of er een verband bestond tussen de persoonlijkheid van een ontwerper en het werk dat wordt gemaakt onder invloed van verschillende omstandigheden en middelen.

 

Het experiment
Met andere woorden: Zijn we onder invloed van drugs echt creatiever dan personen die niet onder invloed zijn? Een bijzonder experiment, opzoek naar bekende en onbekende prikkels en het resultaat daarvan. ‘Ik sloot me op in een kartonnen doos waarin ik, gedurende dit experiment, me bloot gaf aan geestverruimende middelen (alcohol, drugs, wiet, overdosis suiker, 72 uur geen slaap, klassieke muziek). In deze kartonnen doos kwamen enorm fascinerende collages tot stand. Het hele experiment heeft Marleen gedocumenteerd en gebruikt als afstudeer opdracht. Collage’s is ze daarna altijd blijven maken.

 

Gevoel van vervreemding
Met haar collages probeert ze de toeschouwer te entertainen, door ze mee op reis te nemen, weg van alle stress van het dagelijks leven. Het gevoel van vervreemding naar boven halen, even niet meer weten wat je moet zeggen, voelen en denken. De wereld uit zijn verband halen, uitbeelden van vormen en voorwerpen op een niet alledaagse manier, een surprise effect creëren, shockeren of gewoon met humor. Een wereld creëren waarvan twijfel is in hoeverre die reëel is en reëel worden kan. Marleen haar collages dragen ieder liefde en perfectionisme met zich mee. Ze laat zich inspireren door fantasieën, levenservaringen en dromen. ‘ Ik geef me over aan losse flodders en spatten verf, niets is fijner dan de schoonheid van je eigen wereld.’ Dromen voelt voor haar vertrouwd en geborgen. Op deze manier hoeft ze even niet na te denken over wat de toekomst brengt en zijn er geen angsten en verplichtingen.  Als het aan Marleen ligt dan zouden we altijd in deze droomwereld blijven!

 

Fun-fact: Marleen Stoelwinder is een van de &C talenten geweest wiens werk uitgekozen is ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan van &C. Zo’n 50 aanwezige gasten hebben toen een werk van Marleen mee naar huis gekregen.

Meer talenten