Muziek
Strakke driestemmige harmonieën
Kunst
Beeldcolumns om je te vermaken
Design
Healthy designs
Fotografie
Fotografie in al haar puurheid
Presenteren
Nieuwsgierig aagje
Muziek
Twee Leidse zangvogels
Mode
Upcycling van denim items
Illustratie
Illustraties van de wereld om ons heen
Musical
Musical in een nieuw jasje
Fotografie
Beautiful shoots
Mode
Milieubewuste styling
Kunst
Urban Artist
Schrijven
PARADIGM.C
Fotografie
Editorial-achtige fotoseries
Kunst
Komkommermeisje tekent
Fotografie
Positieve vibes
Fotografie
Manipulatie of interpretatie?
Theater
BLOND, BLONDER, BLONDST
Kunst
Glaskunst
Fotografie
Van voor naar achter de camera
Fotografie
Sfeer proeven op straat
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Muziek
  3. Nederlandstalige SynthPop
Muziek

Nederlandstalige SynthPop

Geen duizend-in-het-dozijn popliedjes of slagers maar echt Nederlandstalige muziek die zowel lekker, sexy als grappig is. Dat is Merel Baldé. Onder de naam MEROL maakt zij Nederlandstalige SynthPop. 14 Februari kwam haar debuut EP “Boter” uit en verscheen de clip bij het nummer “Ik wil een kind van jou”. Merel is niet meer te stoppen.

30-5-2018 09:00

Braaf meisje
MEROL is brutaal, sexy én grappig. Dit genre Nederlandstalige muziek was er nog niet en daar brengt ze graag verandering in. ‘Er is niks mis met braaf zijn en dat probeer ik weer cool te maken.’ Met haar onewomanshows tourt ze door het hele land. ‘Ik plug een usb stick in met mijn zelfgemaakte backingtracks en daar zing ik dan live overheen. Het is een show vol glitter, glamour, rook, wapperende haren en met een vette knipoog.’

 

Nieuwe liedjes maken
Als kind was ze ervan overtuigd dat alle liedjes al bestonden en dat er geen nieuwe liedjes meer gemaakt konden worden. Doordat Merel altijd met zingen en spelen bezig was ging ze na de Middelbare school naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Tijdens de lessen in solfège en compositie ontdekte ze dat er wel degelijk nieuwe liedjes geschreven konden worden. ‘Het allerleukste wat er is!’. 

 

Volgende stap in haar carrière
Met een muzikale voorstelling studeerde ze af. Na haar opleiding speelde ze in verschillende toneel- en musicalproducties waaronder Soldaat van Oranje - de Musical. Maar de passie voor het maken van nieuwe liedjes is altijd gebleven. Met de dubbelvoorstelling ‘Two Shows One Gig’ tourt ze momenteel door het land. Super leuk natuurlijk maar Merel is klaar voor de volgende stap: ‘Nu ik mijn clip heb en de EP is uitgebracht zou ik graag de stap naar de poppodia willen maken. Echt de muziekwereld in!’

 

Meer weten over Merel? In de nieuwste editie van &C kun je een interview met haar lezen. Half juni ligt die in de winkel!

Ik wil een kind van jou

Live bij 3FM

Meer talenten