Schrijven
Woorden zonder opsmuk die dansen op muziek
Illustreren
Disney krijgt serieuze concurrentie
Illustreren
Heerlijke illustraties van StudioSilvana
Fotografie
Grenzen vervagende fotografie
Muziek
Multi(zang)talent Jackie Lou
Fotografie
Geven & Nemen - Foto's met een verhaal
Dans
Harold Luya in nieuwe experimentele voorstelling
Muziek
Lizzy van den Herik heeft een stem van goud
Fotografie
Bezielende food, travel & lifestyle fotografie
Fotografie
Modefotografie in een ander licht
Kunst
Te gekke mixed media collage-art
Fotografie
Verhalende campagnes recht uit een film
Mode
Draagbare kunst van TOS gallery
Illustreren
Het kinderboek over jezelf zijn: Meneer Blubber
Fotografie
Pure portretten zonder poespas
Kunst
Vrouwelijk, elegant en altijd fashionable
Dans
Dynamische beeldtaal voor iedereen
Fotografie
Portretten met een ziel
Fotografie
Jouw stad door een nieuw oog
Illustratie
Positieve en energieke illustraties
Fotografie
Glossy & edgy fashion fotografie
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Mode
  3. Milieubewuste styling
Mode

Milieubewuste styling

Daria komt oorspronkelijk uit Rusland maar studeert inmiddels al bijna 2 jaar in Nederland waar ze haar master doet in Media, Cultuur en Maatschappij aan de Erasmus Universiteit. De taal kende ze al voordat ze hier heen kwam. Ondanks dat Daria druk is met haar studie probeert ze altijd tijd vrij te maken om creatieve dingen te doen. Zelfexpressie is namelijk heel belangrijk voor haar.

27-5-2018 09:00

Nederlandse Russische

Daria is fashion stylist. Haar talent? Zonder woorden precies dat kunnen aanvoelen en verbeelden wat mensen voor ogen hadden. ‘Mensen zeggen vaak dat ik precies heb geraden wat ze bedoelde. Vaak kunnen ze dat niet uitdrukken in woorden maar toch voel ik, tussen de regeltjes door, wat een persoon wil en bedoelt’. Ooit zou ze graag over mode willen schrijven, maar op dit moment kan dat alleen in het Russisch als native speaker. Maar wie weet… als ze de Nederlandse taal beter onder controle heeft (en ja we weten allemaal hoe lastig die is) kan het nog gebeuren!

 

Milieu bewuste styling

Zeven jaar geleden begon ze als soort designer. Daria maakte toen zelf kleding voor fotoshoots, maar ze was er nooit tevreden mee. Ze vond het veel leuker om ervoor te zorgen dat de foto er interessant en uniek uit ziet daarom is ze verder gegaan in de styling. Het milieu was altijd al belangrijk voor haar. Waar ze eerst begon met 50/50, sustainable en niet, kiest ze er nu voor om altijd 100% kleding van sustainable designers of vintage/second-hand te gebruiken voor haar eigen werk. ‘Het is lastig om altijd 100% milieu bewust te stylen maar ik vind het heel belangrijk en wil die ideeën graag promoten in mijn eigen werk’.

 

Vertel een verhaal

Het werk van Robbie Spenser is iets wat Daria erg bewonderd. In haar ogen is dat perfectie. ‘Wat ik altijd echt belangrijk vind is dat het niet alleen maar over de kleren gaat in een fotoshoot, de beelden moeten ook een verhaal vertellen over de persoon of een belangrijk thema naar boven brengen’.

Meer talenten