Muziek
Strakke driestemmige harmonieën
Kunst
Beeldcolumns om je te vermaken
Design
Healthy designs
Fotografie
Fotografie in al haar puurheid
Presenteren
Nieuwsgierig aagje
Muziek
Twee Leidse zangvogels
Mode
Upcycling van denim items
Illustratie
Illustraties van de wereld om ons heen
Muziek
Nederlandstalige SynthPop
Musical
Musical in een nieuw jasje
Fotografie
Beautiful shoots
Kunst
Urban Artist
Schrijven
PARADIGM.C
Fotografie
Editorial-achtige fotoseries
Kunst
Komkommermeisje tekent
Fotografie
Positieve vibes
Fotografie
Manipulatie of interpretatie?
Theater
BLOND, BLONDER, BLONDST
Kunst
Glaskunst
Fotografie
Van voor naar achter de camera
Fotografie
Sfeer proeven op straat
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Mode
  3. Milieubewuste styling
Mode

Milieubewuste styling

Daria komt oorspronkelijk uit Rusland maar studeert inmiddels al bijna 2 jaar in Nederland waar ze haar master doet in Media, Cultuur en Maatschappij aan de Erasmus Universiteit. De taal kende ze al voordat ze hier heen kwam. Ondanks dat Daria druk is met haar studie probeert ze altijd tijd vrij te maken om creatieve dingen te doen. Zelfexpressie is namelijk heel belangrijk voor haar.

27-5-2018 09:00

Nederlandse Russische

Daria is fashion stylist. Haar talent? Zonder woorden precies dat kunnen aanvoelen en verbeelden wat mensen voor ogen hadden. ‘Mensen zeggen vaak dat ik precies heb geraden wat ze bedoelde. Vaak kunnen ze dat niet uitdrukken in woorden maar toch voel ik, tussen de regeltjes door, wat een persoon wil en bedoelt’. Ooit zou ze graag over mode willen schrijven, maar op dit moment kan dat alleen in het Russisch als native speaker. Maar wie weet… als ze de Nederlandse taal beter onder controle heeft (en ja we weten allemaal hoe lastig die is) kan het nog gebeuren!

 

Milieu bewuste styling

Zeven jaar geleden begon ze als soort designer. Daria maakte toen zelf kleding voor fotoshoots, maar ze was er nooit tevreden mee. Ze vond het veel leuker om ervoor te zorgen dat de foto er interessant en uniek uit ziet daarom is ze verder gegaan in de styling. Het milieu was altijd al belangrijk voor haar. Waar ze eerst begon met 50/50, sustainable en niet, kiest ze er nu voor om altijd 100% kleding van sustainable designers of vintage/second-hand te gebruiken voor haar eigen werk. ‘Het is lastig om altijd 100% milieu bewust te stylen maar ik vind het heel belangrijk en wil die ideeën graag promoten in mijn eigen werk’.

 

Vertel een verhaal

Het werk van Robbie Spenser is iets wat Daria erg bewonderd. In haar ogen is dat perfectie. ‘Wat ik altijd echt belangrijk vind is dat het niet alleen maar over de kleren gaat in een fotoshoot, de beelden moeten ook een verhaal vertellen over de persoon of een belangrijk thema naar boven brengen’.

Meer talenten