Muziek
Strakke driestemmige harmonieën
Kunst
Beeldcolumns om je te vermaken
Design
Healthy designs
Fotografie
Fotografie in al haar puurheid
Presenteren
Nieuwsgierig aagje
Muziek
Twee Leidse zangvogels
Mode
Upcycling van denim items
Illustratie
Illustraties van de wereld om ons heen
Muziek
Nederlandstalige SynthPop
Musical
Musical in een nieuw jasje
Fotografie
Beautiful shoots
Mode
Milieubewuste styling
Kunst
Urban Artist
Schrijven
PARADIGM.C
Fotografie
Editorial-achtige fotoseries
Kunst
Komkommermeisje tekent
Fotografie
Positieve vibes
Theater
BLOND, BLONDER, BLONDST
Kunst
Glaskunst
Fotografie
Van voor naar achter de camera
Fotografie
Sfeer proeven op straat
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Fotografie
  3. Manipulatie of interpretatie?
Fotografie

Manipulatie of interpretatie?

Sabine’s interesses liggen op het gebied van fotografie zelf, heel erg in waarheden en interpretaties. Ze is veel bezig met de kracht van manipulatie van fotografie en het interpreteren van beeld.

08-5-2018 09:00

Mindfuck
Sabine vindt het leuk om te fotograferen met verschillende camera’s, zowel analoog als digitaal en met effecten om beeld heen. In exposities probeert ze van haar werk een beleving te maken, door middel van beeldcombinaties of tekst, geluid en installaties eromheen te bouwen. Deze elementen hebben veel invloed op hoe de toeschouwer haar beeld ervaart. En juist dát vindt Sabine interessant: het spelen met de ervaring van de toeschouwer.  

Haar ouders voetsporen
De ouders van Sabine zijn beide fotograaf. Zodoende is Sabine opgegroeid met beeld om haar heen en was ze vroeger veel in de studio te vinden. Echter had Sabine tot haar achttiende geen ambities om zelf fotograaf te worden. Sabine wilde ‘rebels’ iets heel anders dan haar ouders gaan doen. Desalniettemin merkte ze dat iets anders (de Hoge Hotelschool) haar totaal niet gelukkig maakte en is ze een kijkje gaan nemen op open dagen van kunstacademies met succesvolle gevolgen.  

(Dansende) (groepen) mensen
De onderwerpen van Sabine’s foto’s zijn altijd (groepen) mensen. Ze is continu nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en gebruikt fotografie om met hen contact te leggen en hun verhalen te vertellen. Ook de danswereld is een van haar blijvende interesses. ‘Het lijkt me tof om voor grote dansgezelschappen te (blijven) werken en daarnaast te fotograferen voor tijdschriften: redactioneel en commercieel’. Daarbij hoopt ze exposities te blijven doen en portretten te blijven maken van mensen die haar boeien en inspireren.  

 

Meer talenten