Fotografie
Terug in de tijd met deze analoge fotografie
Muziek
Popmuziek met een country ondertoon
Fotografie
Een analoge blik op de emotionele mens
Muziek
Multi(zang)talent Jackie Lou
Illustratie
Illustrator met grote dromen
Schrijven
Modern Family columniste
Filmen
Reis mee met Lisa
Fotografie
Magie op de set
Illustratie
Illustraties à La Nonette
Comedy
Energiek comedytalent
Fotografie
Verhalen op intuïtie
Mode
Vrouwelijke zwanenmode
Fotografie
Schoonheid in fotografie
Muziek
De gitaar spelende singer-songwriter
Fotografie
Sprookjesachtige foto's
Acteren
Altijd met volledige overgave
Video's maken
Op grote hoogte
Muziek
Een echte powervrouw
Fotografie
Reizende fotograaf
Kunst
Follow Your Strength
Mode
Kleding en accessoires by Franka
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Schrijven
  3. Maatschappelijke poëzie
Schrijven

Maatschappelijke poëzie

Meliza de Vries is geboren op Sri Lanka en opgegroeid in Friesland. Ze legt verbindingen tussen poëzie, illustraties en maatschappelijke onderwerpen. Bijvoorbeeld gedichten over verhalen van ouderen voor het project Uppie, een ontwerp over duurzaamheid voor de provincie Drenthe of gedichten over schoonheid voor de expo ‘La Grande Bellezza’ tijdens Museumnacht.

05-2-2018 15:15

Vrouwenvleugel introsong
Toen Meliza tien jaar oud was mocht ze Zeg 'ns Aaa en Medisch Centrum West kijken, maar nog geen Vrouwenvleugel dat daarna kwam. Enkel het introliedje van Vrouwenvleugel ‘Nog een kans’ van Vera Mann mocht ze nog net meepikken. Ze schreef haar eigen versies op deze melodie en begon zo met het schrijven van (song)teksten. Zonder muziek, want pianospelen dat kan ze dan juist weer niet.  

Schrijven op een stuk hout
In Guatemala heeft Meliza creatieve workshops in een vrouwengevangenis gegeven. Kort daarna, op vrije voeten, heeft Meliza zichzelf verder ontwikkeld in het vrije vers en in het voordragen van poëzie. Ze stond in de jaarfinale van Festina Lente en toerde met de Poëziebus door Nederland en België. Tegenwoordig schrijft Meliza poëzie. Dit doet ze niet alleen op papier, maar ook op hout, een vaas van haar oma of een langspeelplaat. Daarnaast zet Meliza woordkunst in om de Nederlandse woordenschat van jongeren (uit oorlogsgebieden) te herkennen en te gebruiken en schrijft ze columns voor het literair tijdschrift De Moanne. Naast schrijven maakt Meliza ook illustraties en combineert ze deze twee kunsten. 

Meer talenten