Muziek
Strakke driestemmige harmonieën
Kunst
Beeldcolumns om je te vermaken
Design
Healthy designs
Fotografie
Fotografie in al haar puurheid
Presenteren
Nieuwsgierig aagje
Muziek
Twee Leidse zangvogels
Mode
Upcycling van denim items
Muziek
Nederlandstalige SynthPop
Musical
Musical in een nieuw jasje
Fotografie
Beautiful shoots
Mode
Milieubewuste styling
Kunst
Urban Artist
Schrijven
PARADIGM.C
Fotografie
Editorial-achtige fotoseries
Kunst
Komkommermeisje tekent
Fotografie
Positieve vibes
Fotografie
Manipulatie of interpretatie?
Theater
BLOND, BLONDER, BLONDST
Kunst
Glaskunst
Fotografie
Van voor naar achter de camera
Fotografie
Sfeer proeven op straat
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Illustratie
  3. Illustraties van de wereld om ons heen
Illustratie

Illustraties van de wereld om ons heen

Met een brein als een klein chaotisch ateliertje is Lizzy altijd druk bezig met… tja wat niet. Eigenlijk zit ze nooit stil. En dat is goed terug te zien in de manier waarop ze haar illustraties op papier zet.

01-6-2018 09:00

De wereld om haar heen
Lizzy heeft een fascinatie voor gekke karakters, mensen, kamers, planten en nog heel veel meer. Van jongs af aan zet Lizzy de mensen en dingen om haar heen om in illustraties, zodat ze later op een leuke manier terug kan kijken op haar leven. Wat begon als een leuke manier om later op haar leven terug te kijken is uitgegroeid naar een droom en toekomstvisie. ’We zitten tegenwoordig altijd op onze mobiel, in mijn illustraties wil ik laten zien dat er veel meer is dan dat! Verbinden door creativiteit, dat is mijn doel’.

 

Klein chaotisch ateliertje
Lizzy’s illustraties zijn net als haar brein, lekker chaotisch. Op dit moment studeert ze aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. ‘Ik ben nu bezig met mijn 2e studiejaar Illustratie. Later wil ik dit graag uitbreiden naar visueel ontwerpen omdat ik een erg brede kijk heb op het maken van kunst.’ Het gebruik van verschillende technieken is voor haar ook heel belangrijk. ‘Dit is een manier om de nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied te volgen en mee te gaan met de tijd.’

 

Eefje Wentelteefje 
Arme ouders… De muren zaten thuis namelijk helemaal vol met Lizzy’s illustraties. ‘Toen ik het programma Villa Achterwerk als klein kind leerde kennen wist ik zeker dat ik ook concepten wilde bedenken en kunnen tekenen als de kunstenaars in de afleveringen van Villa Achterwerk!’ Haar grootste inspiratie komt dan ook van het programma 'Eefje Wentelteefje' door Jeroen De Leijer. ‘De manier waarop hij illustreert en de verschillende karakters op papier zet, spreken mij erg aan!’ Verschillende karakters, ook geinspireerd door van Kooten en de Bie, staan centraal in Lizzy's illustraties. 

Meer talenten