Van de duizend ideeën in haar hoofd maakt zij bloemenkunst. Jacqueline is creatief (dat kun je wel zien!) vrolijk, positief, een echte doorzetter. Kunst is voor haar een uitlaat klep.

 

">
Schrijven
Woorden zonder opsmuk die dansen op muziek
Illustreren
Disney krijgt serieuze concurrentie
Illustreren
Heerlijke illustraties van StudioSilvana
Fotografie
Grenzen vervagende fotografie
Muziek
Multi(zang)talent Jackie Lou
Fotografie
Geven & Nemen - Foto's met een verhaal
Dans
Harold Luya in nieuwe experimentele voorstelling
Muziek
Lizzy van den Herik heeft een stem van goud
Fotografie
Bezielende food, travel & lifestyle fotografie
Fotografie
Modefotografie in een ander licht
Kunst
Te gekke mixed media collage-art
Fotografie
Verhalende campagnes recht uit een film
Mode
Draagbare kunst van TOS gallery
Illustreren
Het kinderboek over jezelf zijn: Meneer Blubber
Fotografie
Pure portretten zonder poespas
Kunst
Vrouwelijk, elegant en altijd fashionable
Dans
Dynamische beeldtaal voor iedereen
Fotografie
Portretten met een ziel
Fotografie
Jouw stad door een nieuw oog
Illustratie
Positieve en energieke illustraties
Fotografie
Glossy & edgy fashion fotografie
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Kunst
  3. Bloemenkunst als cafeïne
Kunst

Bloemenkunst als cafeïne

Van de duizend ideeën in haar hoofd maakt zij bloemenkunst. Jacqueline is creatief (dat kun je wel zien!) vrolijk, positief, een echte doorzetter. Toen haar dochtertje met zuurstof tekort terwereld kwam veranderde haar wereld.  Kunst is voor haar een uitlaatklep. 

 

13-7-2018 08:30
Tekst: Redactie

Feito con amor

Haar tekenleraar noemde Jacqueline vroeger al talentvol. Toch duurde het nog jaren voordat ze echt voor de kunst koos. Het was Chloé, haar dochter, die haar onbewust op weg hielp. ‘s Nachts, als ze haar hulp nodig had, wilde Jacqueline niet slaapdronken aan haar bed staan. Daarom ging ze schilderen. Om wakker en alert te blijven. ‘Tijdens één van de vele ziekenhuisbezoekjes met mijn dochter viel mijn oog in de kiosk op een boek over de anatomie van de mens. Die tekeningen fascineerden me. Even later zag ik dat t merkje in Chloé’s bloesje heel apart was vast gestikt, er hingen opzettelijk losse draadjes aan. Zonder dat ik me daar toen van bewust was, inspireerden deze twee beelden me.’  Deze beelden waren het begin van ‘feito com amor’ -met liefde gemaakt- een reeks schilderijen waarin Jacqueline de anatomie van de vrouwen die ze schilderde, met fijne borduursels accentueerde.

 

Van lerares naar kunstenares

In verband met de zware zorg voor haar dochter heeft Jacqueline in 2012 met tranen in haar ogen haar baan als lerares opgezegd. Een dag later werd ze heel toevallig ‘ontdekt’ door een Tegelse galeriehouder. Van hem kreeg ze de vraag of ze tien doeken kon maken om bij hem te exposeren. Bijzonder! Een dag van te voren had ze nog het gevoel dat ze in een gat viel en een dag later trok deze galeriehouder haar hier onbewust al uit! Jacqueline is hem hier nog altijd dankbaar voor.

 

Vergeten en ontspannen

De reden dat Jacqueline met schilderen begon mag dan niet zo positief zijn. Schilderen is voor haar een echte uitlaatklep geworden. Ze leeft voortdurend met de zorg voor haar  dochter Chloé, die heel haar leven 24 uur per dag afhankelijk van anderen zal zijn. ‘Wat als ik er niet meer ben?!’ is de zin die maar in haar hoofd blijft spoken. Tijdens het maken van kunst kan ze deze zorgen even vergeten en ontspannen.

 

Klassieke schoonheid

In haar kunst heeft Jacqueline een hele eigen stijl ontwikkeld. Haar kunst heeft de kracht iets los te maken bij mensen. Zo maakt ze van van ‘niets’ iets moois. Er borrelen dan duizend ideeën bij haar op. Het enige waar het haar aan ontbreekt is de tijd ze uit te voeren. Jacquelines werk is geïnspireerd door de klassieke schoonheid van de vrouw en de natuur. In haar hoofd is Jacqueline constant bezig ben met creëren. Ze verzameld ontzettend veel spullen, omdat ze bij alles denkt dat het nog van pas kan komen in haar kunst. Op dit moment ‘versiert’ ze haar schilderijen met bloemen en maakt ze kleine composities van (meestal) bloemen. Deze fotografeert ze en plaatst ze vervolgens op haar Instagram.

Meer talenten