Over &C Me
Chantal wil jou!
Talentstage
De eerste &C Me talenten
Mode
De Hoedenmaker
Overig
Entertainer Luuk
Video's maken
Fashionfilms
Illustratie
Anna's illustrations
Muziek
Pompende beats
Overig
Make-up artist Jimmy
Fotografie
Verhalen vertellen
Fotografie
Louise Honée
Fotografie
Dream BIG!
Mode
Stoere vrouw
Dans
Dansend de wereld rond
Fotografie
Intiem en imperfect
Illustratie
Oneliners
Muziek
Blonde schone
Gezocht!
***Girls-trio***
Dans
Magische oertaal
Muziek
S(J)azz Leonore
Muziek
Sopraan
Theatervormgeven
Beeldig theater
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Mode
  3. Alles kits achter de rits
Mode

Alles kits achter de rits

‘Het was altijd al mijn droom om een eigen bedrijf te hebben, het liefst iets met  mode óf illustraties. Nu is het Ellemieke Kavsek gelukt om deze twee passies te combineren door mode te pimpen met haar eigen illustraties.'

13-11-2017 13:25

Wat doet Ellemieke?
'Ik koop tweedehands spijker en leren jassen in, die beschilder ik met textiel en leerverf. Elk jasje krijgt een ander design, zodat ze allemaal verschillend en uniek zijn. Ik vind het leuk om tweedehands kleding op deze manier een nieuw leven te geven, door middel van kunst.' Met haar beschilderde jasjes wil Ellemieke mensen, vooral jongeren, laten zien dat tweedehands kleding prachtig kan zijn door er kunst van te maken. Je geeft het kledingstuk als het ware een tweede leven. De jackets zijn relatief goedkoop, ondanks dat er best wat werk in zit, zodat zelfs 'arme studenten'  er ook eentje kunnen aanschaffen.  

Social media 
Ellemieke maakte verschillende social media accounts aan van haar beginnende bedrijfje Kits Achter De Rits, zodat ze overal een beetje reclame kon maken. Toen Ellemieke een mailtje naar de vintage kledingwinkel Stardust stuurde, bleken ze heel enthousiast te zijn over Ellemieke’s creaties. Nu gaan haar jasjes daar als warme broodjes over de toonbank. En dat geeft een boost!


Meer talenten