Tosca Soraya Otten is modeontwerpster en eigenaresse van TOS gallery. Haar eigen modelabel waarin ze kunst en mode kruist tot draagbare kunststukken. Ik illustreer graag, heb een grote liefde voor mode en laat me graag inspireren door de natuur, Japanse illustraties, art nouveau en tatoeages. Fun fact: Tosca is echt mega geïntrigeerd door wereldse mysteries zoals bijvoorbeeld de bermuda triangel of the lost book of enki.

">
Schrijven
Woorden zonder opsmuk die dansen op muziek
Illustreren
Disney krijgt serieuze concurrentie
Illustreren
Heerlijke illustraties van StudioSilvana
Fotografie
Grenzen vervagende fotografie
Muziek
Multi(zang)talent Jackie Lou
Fotografie
Geven & Nemen - Foto's met een verhaal
Dans
Harold Luya in nieuwe experimentele voorstelling
Muziek
Lizzy van den Herik heeft een stem van goud
Fotografie
Bezielende food, travel & lifestyle fotografie
Fotografie
Modefotografie in een ander licht
Kunst
Te gekke mixed media collage-art
Fotografie
Verhalende campagnes recht uit een film
Illustreren
Het kinderboek over jezelf zijn: Meneer Blubber
Fotografie
Pure portretten zonder poespas
Kunst
Vrouwelijk, elegant en altijd fashionable
Dans
Dynamische beeldtaal voor iedereen
Fotografie
Portretten met een ziel
Fotografie
Jouw stad door een nieuw oog
Illustratie
Positieve en energieke illustraties
Fotografie
Glossy & edgy fashion fotografie
Illustratie
Toffe fashion illustraties
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Mode
  3. Draagbare kunst van TOS gallery
Mode

Draagbare kunst van TOS gallery

Tosca Soraya Otten is modeontwerpster en eigenaresse van TOS gallery; haar eigen modelabel waarin ze kunst en mode kruist tot draagbare kunststukken.  Ze illustreert graag, heeft een grote liefde voor mode en laat zich graag inspireren door de natuur, Japanse illustraties, art nouveau en tatoeages. Fun fact: Tosca is echt mega geïntrigeerd door wereldse mysteries zoals bijvoorbeeld de bermuda triangel of the lost book of enki.

03-8-2018 09:00
Tekst: Redactie

Volwaardige mode-collectie

Tosca beschildert zijden sjaals met de hand. Deze sjaals verkoopt ze los, maar het afgelopen jaar is ze op basis van de sjaals ook volwaardige mode-collecties gaan ontwerpen. And we love it!  Vorig jaar startte ze met een pret a porter collectie waarbij ze de schildering van de zijden sjaals doorvertaalde naar jaquard geweven ontwerpen. Dit jaar focust Tosca zich op haar allereerste eigen couture collectie. Wederom op basis van een van haar sjaal-schilderingen. 

 

Over Tosca & TOS gallery

‘Ik was een creatief kind met een levendige fantasie. Er lag steevast een tekenblok naast m'n bed, zodat ik midden in de nacht mijn dromen kon uittekenen.’ Dat creatieve besloot ze uiteindelijk tot uiting te laten komen in de modekant. Mode is namelijk breed genoeg voor Tosca’s ambities. ‘Je denkt na over vormen, kleuren en materialen, maar ook over draagbaarheid en visie en concept.’ Daarom is Tosca uiteindelijk ook naar AMFI gegaan. In haar AMFI periode ontwikkelde ze haar kunstzinnige kant wat meer, maar kon die in haar studie niet echt kwijt. Daarom werkte ze naast haar opleiding veel aan eigen projecten. Na haar studie heeft ze als designer in Shanghai, Zuid- en Noord Amerika gewerkt. In 2012 behaalde ze mijn master in fashion design aan het 'Parisian Institut Français de la Mode'. Een stage bij Cacharel volgde en van 2014 tot 2016 was ze de rechterhand van Ilja Visser bij het ontwerpen van de couture collecties. In 2016 besloot Tosca dat het tijd was voor haar  eigen avontuur en zo ontstond TOS gallery; een label dat mode en kunst met elkaar verbindt, waarbij ze heilig gelooft in: ‘Stories, not seasons’. Als het aan Tosca ligt moet mode weer gaan over het vertellen van verhalen, het maakproces, de persoon achter de collectie en de liefde voor het uiteindelijke product in plaats van over snelheid, trends en vervuiling.

Meer talenten