Schrijven
Woorden zonder opsmuk die dansen op muziek
Illustreren
Disney krijgt serieuze concurrentie
Illustreren
Heerlijke illustraties van StudioSilvana
Fotografie
Grenzen vervagende fotografie
Muziek
Multi(zang)talent Jackie Lou
Fotografie
Geven & Nemen - Foto's met een verhaal
Dans
Harold Luya in nieuwe experimentele voorstelling
Muziek
Lizzy van den Herik heeft een stem van goud
Fotografie
Bezielende food, travel & lifestyle fotografie
Fotografie
Modefotografie in een ander licht
Kunst
Te gekke mixed media collage-art
Fotografie
Verhalende campagnes recht uit een film
Mode
Draagbare kunst van TOS gallery
Illustreren
Het kinderboek over jezelf zijn: Meneer Blubber
Fotografie
Pure portretten zonder poespas
Kunst
Vrouwelijk, elegant en altijd fashionable
Dans
Dynamische beeldtaal voor iedereen
Fotografie
Jouw stad door een nieuw oog
Illustratie
Positieve en energieke illustraties
Fotografie
Glossy & edgy fashion fotografie
Illustratie
Toffe fashion illustraties
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Fotografie
  3. Portretten met een ziel
Fotografie

Portretten met een ziel

Roeltje komt uit een creatief nest waar het maken van beeld er met de paplepel ingegoten is. Ze groeide op op sets van verschillende series en films, maar dacht toch nog lange tijd arts te worden. Gelukkig was daar Tibet!

 

24-7-2018 09:00
Tekst: Redactie

Fascinatie voor licht

Op haar reis naar Tibet, waar ze de pure schoonheid van het alles vond wilde Roeltje niets liever dan de wereld vast leggen. Met twee bureaulampen en een dekbedovertrek creëerde ze in de huiskamer haar eerste fotoshoot. Dit is ze blijven doorontwikkelen waardoor ze een grote fascinatie voor licht en de schaduw/lichteffecten op het lichaam kreeg. Portretfotografie blijft daarom ook haar favoriet. Het elke keer opnieuw iemand ontdekken heeft iets magisch. Ze fotografeert veel van acterend en filmend Nederland waardoor ze toch nog ergens een beetje in haar familie sferen blijft.

 

Tibet

Haar fotografie avontuur begon dus op haar reis naar Tibet. Nooit eerder had Roeltje verdere interesse getoond in het maken van beeld. Ze zette zich er zelfs een beetje tegen af, juist omdat ze uit zo'n creatief gezin kwam. Ze wilde arts worden, orthopeed om precies te zijn, en was enorm gedreven dat doel te behalen. Tot Tibet. Ze vond de ware schoonheid van het alles, de kleine details in een moment, die een wereld kunnen scheppen, de magie van het leven wat je overal terug kan vinden. Daar leerde ze om te kijken met haar hart, en wilde niets liever dan dat vast te gaan leggen.

Magie van het moment

De uitdaging die Roeltje elke keer weer aan gaat is om in een korte tijd een zodanig diepe verbinding met iemand te maken, iemand in zijn bestaan te ontdekken, zodat ze dat vervolgens vast kan leggen. De magie van het moment. Het samenwerken met mensen, het ontdekken van een ziel, bracht haar tot de portretten. In de portretfoto’s die ze maakt is Roeltje altijd opzoek naar de echte persoon, naar een blik, naar een waarheid van de mens. In alle staten. Vanuit deze gedacht is ze zowel de schoonheid als de schaduwzijde gaan vastleggen.

Meer talenten