Let it Grow
Is onze plantenverslaving een rage?
&Chantal
&Chantal volgende week
&C new in store
&C nummer 8: Slapen
Tussendoortje
5 x Babyclichés
Ode aan
Johnny de Mol
#ididnotwakeuplikethis
Kimberly Fransens
Morning!
Binnenkort: groepsbellen via WhatsApp
&C Tech
Online tips voor groentjes
Annet Raket
Rode loper report
Designblog
Dutch Design Week voor beginners
shopping
Vette verse sneakers
Instagramable
10 x Dutch Design Week op Instagram
Exclusief
Chantal vertelt over haar zwangerschap
Tussendoortje
Meghan Markle stopt met Suits
And See Today
5x terug naar de middelbare school op Ne...
Newsflash
Grote wasjes, kleine wasjes
Hanneke Hendrix
Doorslapen
Sterrenstof
Jouw weekhoroscoop #42
Morning!
Webwinkelen bij X BANK
Vrouwengelul
Je bent een sukkel als je naaktfoto's st...
Smarty Pants
Myrthe de Groot
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Nu in &C Magazine
  3. 'Ik wil geen slank poppetje op hoge hakken zijn'
Nu in &C Magazine

'Ik wil geen slank poppetje op hoge hakken zijn'

Nieuwe extensions, drie uur lang in de make-up, op hakken performen. Leonie Meijer, eindigde in 2011 op de vierde plek van TVOH en had er alles voor over om op het podium te staan. Na TVOH voelde Leonie de druk om het poppetje op hoge hakken te blijven, maar dat wilde Leonie eigenlijk helemaal niet zijn.

06-10-2017 11:00
beeld: Guy Vording

In het nieuwe nummer van &C magazine vertelt Leonie Meijer hoe lastig het voor een artiest kan zijn om jezelf te blijven.

Leonie droomde er al van kinds af aan van om op het podium te staan. TVOH was voor haar de ultieme kans om haar stem te laten horen. Maar een unieke stem is niet alles, een diva look is ook een must in sterrenland. Leonie zat dan ook voor ieder optreden uren in de visagiestoel. Op sociale media werden gek genoeg de naarste dingen over Leonie gezegd. ‘Hoe mooi de kappers en visagisten me ook maakten, er kwam veel commentaar op mijn uiterlijk. Vooral mijn gebit moest het ontgelden. De dag nadat ik las dat ik een paardenbek had, moest ik weer op tv.’

Na TVOH tekende Leonie een contract bij een platenlabel. Ze had het gevoel dat ze het poppetje op de hoge hakken moest blijven. Als ze iets anders deed, kwam er commentaar. ‘Zoals die keer dat ik op sociale media een filmpje plaatste waarin ik een kerstliedje zong. Ik had geen make-up op. ‘Lelijk,’ kreeg ik achteraf te horen van iemand van het label. Ik werd daar heel verdrietig van. Dat wat ik écht wilde, wat ik écht kon, dat mocht er niet zijn.’

Leonie besloot het roer om te gooien en het theater in te gaan. ‘In het theater draait het niet om je uiterlijk, maar ga je op een andere manier met je billen bloot: je moet iets te zeggen hebben.’ Eindelijk kon Leonie zichzelf zijn. Leonie lijkt haar plek gevonden te hebben. Maar dan wordt ze ziek. Het commentaar, het niet kunnen zijn en doen wat ze wilde en haar onzekerheid worden haar teveel.

Nieuwsgierig hoe Leonie haar leven weer op de rails krijgt? Lees het hele verhaal in het nieuwe &C Magazine dat nu in de winkel ligt! 

Meer lezen