Annet Raket
Vlog #12: opgemaakt worden door Leco van Zadelhoff
shopping
Outfit &Chantal
&C Travelguide
Oost west, Berlijn best
shopping
Beauty favorieten van Celine Bernaerts
Tussendoortje
Dit verdienen de grootste YouTubers
Newsflash
Instagram komt met nieuwe chat-app
shopping
&C gift guide
One Item, Two Styles
Tomato cardigan
Tussendoortje
Dit is het geheim achter die fijne dromen
Morning!
Kerstmarkt voor vegans
Vrouwengelul
Om hogerop te komen is alles geoorloofd: yay or nay?
Tussendoortje
Dit zijn jouw meest gestreamde Spotify-nummers in 2017
Sterrenstof
Jouw weekhoroscoop #50
shopping
Op hoge poten
Morning
Tropische kerst
sweetheart
Granny-pret
Tussendoortje
Gigi Hadid pronkt met okselhaar in adventskalender
Advertorial
7x to do in Sevilla
shopping
Cadeaus voor de sweetheart
Hanneke Hendrix
De kinderdagverblijf-paracetamol-zetpil-truc
Anna Karolina
Deel 6: Vodka en het rode jurkje
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Newsflash
  3. Met 'Drunk Mode' voorkom je dronken appjes waar je spijt van krijgt
Newsflash

Met 'Drunk Mode' voorkom je dronken appjes waar je spijt van krijgt

Een avondje flink in de lampen gehangen? Dan kan het zomaar eens zijn dat je de day after angstig je telefoon pakt. Een moment van grote schaamte overvalt je wanneer je ziet wie je gebeld hebt, wie je berichten hebt gestuurd en vooral wát voor berichten je hebt gestuurd. Gelukkig bestaat er nu 'Drunk Mode': een lifesaver in de vorm van een app die dronkenmansacties helpt voorkomen. 

 

15-4-2018 13:00
Beeld: Getty Images

Met deze app zijn de berichtjes die je in een dronken bui naar je ex stuurde ein-de-lijk verleden tijd. Hoe het werkt? Voordat je jezelf volledig volgooit met drank stel je de ‘Drunk Mode’ aan op je telefoon. Je selecteert van tevoren een lijst met personen die je niet mag benaderen als je dronken bent. Die ene scharrel waar je écht klaar mee bent, je ex-vriend, enfin: we hebben allemaal wel een groepje met mensen die tot deze lijst behoren.

Rekensom
Oke, het is zover. Het is drie uur 's nachts,  je bent zo lam als een tak en je besluit een appje te sturen met een hoop bullshit. Dat is precies het moment dat de ‘Drunk Mode’ ingrijpt. De enige mogelijkheid om toch iets te sturen is door het oplossen van een serieuze rekensom. Dat lukt je niet. En daar baal je op dat moment van, maar de dag erna ben je blij. Voor de écht belabberde rekenaars onder ons die de rekensom broodnuchter ook niet kunnen oplossen: no worries: je kunt vooraf handmatig instellen wanneer de ‘Drunk Mode’ aan moet, en wanneer uit. Het klinkt misschien vrij triest maar iedereen heeft een gebrek aan ruggengraat na het drinken van alcohol.

Groep
Er is meer: duidelijk communiceren tijdens dronkenschap is voor velen onmogelijk. Zeker met een grote groep lallende mensen is het soms lastig om het grut bij elkaar te houden. Ook al heeft Vriendin A. net verteld dat hij naar huis is, jij bent dit al lang vergeten en zoekt jezelf de tandjes naar Vriendin A.. In je zoektocht naar de vermiste vriendin, ben je inmiddels ook Vriendin B. en Vriendin C. uit het oog verloren. Kortom, gedoe. Ook voor dit probleem biedt ‘Drunk Mode’ een oplossing. Zet vooraf allemaal je telefoon in de speciale 'Drunk Mode' modus en vanaf dat moment kun je precies zien waar je vrienden zijn. Ideaal toch?

Locatie
Het is een uitvinding voor roekeloze dronken telefoongebruikers. Niet alleen voorkom je gênante situaties, ook helpt de app je bij het (terugvinden) van je vrienden en de app laat je zien op welk moment je waar was. Ideaal als je wakker wordt met zwarte gaten in je geheugen en je echt geen idee meer hebt van hoe de avond is gelopen. 

Meer lezen