DOTT.
Blog 4: Over de stoffen
Daylliance
Sample Sale
Daylliance
Happy new office!
Daylliance
Trip to paradise
DOTT.
Blog 5: Nederland is mooi genoeg
DOTT.
Blog 6: Measure twice, cut once
Outfit of the Day
Flamingo Flirt
Tussendoortje
&Other Stories x TOMS
Tussendoortje
Diesel strikt Naomi Campbell
trend shopping
Logomania
Talent break
Modevlogster Koster
One Trend, Two Styles
Hoe style jij de ruitjestrend deze zomer?
Designer story
Rekini
&C The People
Elke
Trendshopping
Rainbow
One item, Two styles
Vinyl pants
One Trend, Two Styles
Hoe draag jij het vrouwenpak?
Koningsdag
Maxi-ja!
Designer Story
Hollandsche Meesters: Puck & Hans
Live your passion
Augusta Wind
Chantals Closet
zwart
Meer bekijken
  1. Moods
  2. DOTT. blog
  3. Blog 8: Onze toekomst
DOTT. blog

Blog 8: Onze toekomst

Het kledingmerk DOTT. was in 2016 eigenlijk nog maar een vaag idee. Ik denk dat iedereen om ons heen dacht: ‘Leuk idee, maar ik moet het allemaal nog maar eens zien.’ Niet wetende dat we ruim een jaar later onszelf zouden mogen vertegenwoordigen bij &C. How about that?

15-7-2017 09:00

DOTT. is nu nog maar relatief klein, maar aan wilde toekomstplannen en creatieve nieuwe ideeën ontbreekt het ons niet. We zijn altijd op zoek naar toffe dingen om DOTT. in the picture te krijgen en onze klanten en volgers te inspireren en te vermaken. Leuke fotolocaties, nieuwe producten, vette festivals, leuke acties; er is altijd ruimte voor creativiteit.  

Zo hebben we onlangs een tweede lijn T-shirts aan onze collectie toegevoegd en maken we tegenwoordig zelfs onze eigen DOTT. zonnebrilkoordjes. Onze ondertitel is dan ook niet voor niets ‘young ethical fashion’. Met die ethical fashion zit het wel goed, maar we willen ook als een jong, hip merk overkomen. Dát was het doel: een sociaal, maar winstgevend bedrijf met een hippe, jonge uitstraling. De formule tot succes, right? Maar de focus op imago dwingt je wel om daar 24/7 mee bezig te zijn: de stijl die je website heeft, de stijl van je items, je foto’s, je teksten. Alles eigenlijk.  

Gelukkig vinden we het zelf superleuk om daarmee bezig te zijn. We kunnen zo vier uur brainstormen over de filters van onze Instagramfoto’s. Onzin, denk je dan, maar je wilt natuurlijk niet dat je volgers na twee weken weer genoeg van je hebben en je gaan ontvolgen. Social media zijn tegenwoordig zo ontzettend belangrijk voor je naamsbekendheid en je verkopen. We proberen wel te filteren op wat voor ons merk écht relevant is en het verhaal versterkt. Niet klakkeloos van alles delen, liken of posten, puur om bekendheid te krijgen. Dat geldt ook voor de merken of mensen die onze producten promoten. Ze moeten wel écht iets met het verhaal achter onze kleding hebben. Daarom zoeken we altijd naar een balans tussen ‘interessant en leuk genoeg zijn’, maar wel met een verhaal erachter.   

Ver vooruit kijken doen we dan ook niet. Nu is nu, morgen is morgen en dan zien we wel weer verder. Onze droom is in ieder geval dat we niet alleen de mannen die nu bij ons werken, maar ook veel andere mensen als Ali en Tamer een fulltime baan kunnen bieden bij DOTT. en dat we daarmee mensen en bedrijven kunnen laten zien dat het op deze manier ook gewoon kan. Als we dat voor elkaar krijgen, hebben wij ons doel bereikt. Dus let’s get going, get DOTT. growing.   

www.dottshop.nl   
facebook & instagram @ dott.stories

Meer lezen