Ode aan
Een ode aan Sven Kramer
Ode aan
Een ode aan André Hazes
Ode aan
Een ode aan Prins Harry
And See Today
Een ode aan Jake Gyllenhaal
Ode aan
Een ode aan Jelka van Houten
Shopping
Dit is het T-shirt dat Chantal droeg tijdens 'Doe Het Lekker Zelf'
Newsflash
Deze SATC-ster kan zomaar de nieuwe gouverneur van New York worden
Tussendoortje
Misschien ben je wel helemaal geen millennial?
Tussendoortje
5 trucs om negatieve gedachten te dumpen
Morning!
Weekendtip: CinemAsia Filmfestival
Blind voor 1 dag
Chantal Janzen zet zich in voor het Oogfonds
Tussendoortje
Tiff de Barbie is een typische millennial moeder
Morning!
Zo veel mensen krijgen spijt van een tatoeage
Tussendoortje
Waarom je je smartphone niet op tafel moet leggen bij het diner
Sexy time
Deel 2: The big boss
Newsflash
Albert Heijn komt met hilarisch antwoord op grap uit De Luizenmoeder
Newsflash
Netflix is bezig met een Nederlandse Netflix Original-serie
Malou Holshuijsen
Column: Balletles en de dick pic
Tussendoortje
Komt Rihanna binnenkort met een nieuwe lijn?
Beauty
5 beauty favorieten van Sarah Chronis
Newsflash
Zeg dít codewoord tegen de barman en hij redt je van irritante mannen
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Ode aan
  3. Een ode aan Glennis Grace
27-6-2018 12:00
Beeld: Getty Images

Glennis,  

Dat is nog eens lekker wakker worden. Jij, die de Amerikanen eens even flink van jetje geeft met een cover van Whitney Houston. Nu weet de rest van de wereld ook hoe goed jij bent. Je kreeg een staande ovatie en zelfs een glimlach van die knorrige Simon Cowell. We hebben weken gespeculeerd over je auditie bij America’s Got Talent, maar eerlijk? Dat je door bent, is niet echt een verrassing.  

Lees ook: Een ode aan Jamai Loman

Jij zingt gewoon niet normaal goed. Wat een talent! Als ik zo zou kunnen zingen, zou ik nooit meer normaal praten. Ik zou mijn ‘halfje Waldkorn gesneden’ met extra ad-libs bij de bakker bestellen en op de vraag ‘wilt u daar een bonnetje bij’ zou ik reageren met jouw fameuze uithaal: ‘NEE, NEE, NEE.’ Dat snap je. Glennis, we proberen die uithaal in een vlaag van verstandsverbijstering allemaal weleens, in de auto in de file. Verrassing: hij lukt nooit.  

En dan hebben we het alleen nog maar over je zangtalent. Laten we dat lekkere bekkie niet vergeten. Alles klopt gewoon bij jou. Wij hebben de mazzel gehad om je al sinds de Soundmixshow in 1994 voor onszelf te hebben, maar zoals het gezegde luidt: een mooie vrouw heb je nooit alleen. Het is tijd. Tijd voor world domination.  

Stap één is genomen: je bent door naar de volgende ronde. Nu mogen we wat mij betreft doorpakken. Ik ben een sucker voor Nederlands succes. Zonder het WK hebben we al geen hol om voor te juichen, dus ik zou zeggen: laten we met z’n allen massaal achter jou gaan staan. Go big or go home. Vlaggetjes, wuppies met jouw hoofd erop, huizen die oranje worden ingepakt, spandoeken op de gevels met Go Glennis en natuurlijk een aanmoedigingslied dat we in de kroegen kunnen meezingen. Een eigen tekst en een stevige beat van de Gebroeders Ko op Run To You van Whitney Houston, of zo. De liveshows – want die ga je natuurlijk halen – kijken we op grote schermen en bij winst kan een huldiging met een rondvaart door de grachten in Amsterdam niet uitblijven.  

Je merkt het, ik ben trots. En ik ben vast niet de enige. Je hebt niet alleen je zoon laten zien dat dromen uit kunnen komen, maar heel Nederland. Glennis, wat tof dat je meedoet aan America’s Got Talent en wat was de auditie al goed! Dat voorspelt veel goeds voor wat nog komen gaat. Heel veel succes daar in Amerika! Go get ‘m tiger!

Meer lezen