Tussendoortje
Bikiniwijzer
Team Unicorn
Hou het vakantiegevoel nog even vast
Trend du moment
pak-du-pool
Tussendoortje
6 hacks die de grootste strand struggles voorkomen en genezen
Trendshopping
Legging legs
Sexy time
Deel 1: de Italiaanse god
Tussendoortje
10 soorten vriendinnen die we allemaal hebben
Kopzorgen
#workflow
Tussendoortje
5 dingen die je nooit moet opgeven in een relatie
&C where to eat
verantwoord uiteten
Shopping
Hijs jezelf in een van deze beeldige badpakken deze zomer
&C Travelguide
11x doen op Malta
Talent break
Dream BIG!
tussendoortje
Bizarre angsten
Beauty
Dit doe je tegen vervellen door de zon
Wake up, it's weekend!
Lievnath & Zonne
Beauty
Verbrand door de zon? Zo verzacht je de pijn
Morning!
Wees slim en win
Morning!
Esprit lanceert bruidscollectie
Newsflash
Disney heeft een nieuwe opblaasbare collectie en het is geniaal
Tussendoortje
Zonnebril om te zoenen
Meer bekijken
  1. Moods
  2. &C lijstje
  3. Strandtent hoppen
&C lijstje

Strandtent hoppen

HALLO zon! Niets is fijner dan onder een strak blauwe lucht met een cocktail in de hand, een licht zeebriesje en een zomers deuntje te genieten aan het strand. Maar waar ga je dan chillen? 

24-5-2017 14:00

&C deed het voorwerk: voor iedere strandtentfan wat wils, wedden? 
Vakantie in eigen land, aan zee of stadsstrand, vier je bij… 

#01 Bries, Noordwijk
Luxepaarden opgelet! Noordwijk’s finest, beachclub Bries is jouw strandtentspot. Hier kan je lekker eten (dagverse vis), cocktails wegtikken aan de bar en op een fijne cabana genieten van de zonsondergang. En dat is niet alles, want een yogales en live-muziek staan ook geregeld op het menu. De BBQ op zondag is óók de moeite waard, easy going en finger licking good food

credits: Ruben Snitslaar

 #02 Aloha, Wijk aan Zee 
Aloha! Bij dit laidback strandpaviljoen loop je zo een surfer (of twee, drie) tegen het lijf. Ons hoor je niet klagen. Verder…kun je er ook bijzonder goed eten; de keuken maakt gebruik van biologische producten. Dat zie je en dat proef je. Ook de zeker moeite waard: de pizza’s uit de houtoven. Houd vooral de website in de gaten voor aankomende (surf)feestjes, deze zijn epic.   

#03 Tijn Akersloot, Zandvoort 
Een tien voor Tijn! Deze no-nonsense strandtent is al jaren favoriet van de &C-redactie, juíst omdat het hier o zo chill is. Tussen de surfboards en priklichten (met reggae muziekjes in the back) drink je een biertje en eet je mee van de BBQ en saladebar. Helemaal aan het einde van het strand van Zandvoort, maar geloof ons: het is de strandwandeling dubbel en dwars waard.   

#04 Whoosah, Scheveningen
Het Zwarte Pad in Scheveningen behoeft geen introductie. De strandtentkeuze is hier reuze. Al hebben wij wel een favoriet: Whoosah! Hier is het een komen en gaan van leuke mensen, serveren ze goed Asian invasion eten en hosten ze steengoede (techno) feestje. Zie je daar? 

credits: Lotte de Graaf

#05 Timboektoe, Wijk aan Zee 
Knus maar niet kneuterig! Al járen wordt deze strandpaviljoen geroemd om haar reputatie… Timboektoe ligt aan de Noordpier, het beste stukje surfstrand van Nederland. Surfdudes alom. P.S. er worden ook kofferbak sales gehouden, is het al tijd voor een nieuwe zomergarderobe? 

#06 Key West Beach House, Utrecht
‘De trots’ van Utrecht! We get it, want het ligt aan het zandstrand van de Haarrijnse Plas! Je kunt er al voor het ontbijt terecht, aanschuiven voor diner en door tot en met de borrel tijdens deze zomerse dag. En de sunsets schijnen hier legendarisch te zijn, uitproberen?!

#07 Woodstock’69, Bloemendaal aan Zee
Hippie happy! Haast je naar Woodstock’69, dit is dé ontmoetingsplek voor alle vrije geesten. Dans met je voetjes in het zand, rook een waterpijpje en eet je buikje rond aan tapas. Sharing is caring! Bijna vergeten: de buitenfissa’s die ze hier geven zijn stiekem de gezelligste. Gáán.

credits: Jaco Duvekot

#08 Strandpaviljoen De Oase, Domburg
It’s in the name: een oase van rust! En daar draagt de prachtlocatie, het mooi gelegen Westerstrand in de Zeeuwse badplaats Domburg haar steentje aan bij. Favoriet van de kaart? De Zeeuwse mosselen, dat snap je wel. Al zijn de gamba’s uit de oven ook yum.

#09 Republiek Bloemendaal, Bloemendaal
Azië in Bloemendaal, you know what we’re saying? De Oosterse aankleding, de zomerse tempraturen (please, weergoden ga geen potje janken) en de palmbomen waan je, je voor even in het wonderlijke Azië. Bestel een Thaise rode curry om deze mood vast te houden.

Meer lezen