Let it Grow
Is onze plantenverslaving een rage?
Talent break
Allround Artist
&Chantal
&Chantal volgende week
&C new in store
&C nummer 8: Slapen
Ode aan
Johnny de Mol
Morning!
Binnenkort: groepsbellen via WhatsApp
&C Tech
Online tips voor groentjes
Annet Raket
Rode loper report
Designblog
Dutch Design Week voor beginners
Newsflash
Mart Visser gaat Beyond Context
Showtime
Annet Raket x Hudson's Bay
Instagramable
10 x Dutch Design Week op Instagram
And See Today
5x terug naar de middelbare school op Ne...
Newsflash
Grote wasjes, kleine wasjes
shopping
To the max
Hanneke Hendrix
Doorslapen
Morning!
Webwinkelen bij X BANK
Vrouwengelul
Je bent een sukkel als je naaktfoto's st...
Smarty Pants
Myrthe de Groot
&C Magazine
Lil' Kleine is jarig
Binnenkort
&Chantal
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Is het al weekend?
  3. Appelsap Festival: Deze acts moet je zien!
Is het al weekend?

Appelsap Festival: Deze acts moet je zien!

Het is een beetje een zomer om te janken. En de wolken janken gezellig met ons mee. Daar waar een gemiddeld festival toch een extra dimensie krijgt met wat fijne zonnestralen, lijkt het dit weekend hier en daar toch te gaan regenen. Maar laat het de pret niet drukken. Het is namelijk weer tijd voor een van de tofste hiphopfestivals van Nederland: Appelsap. 

10-8-2017 17:00
Beeld: @Appelsapx

Heuptasje om je nek, toffe sneakers, eventueel een jointje en een biertje erbij en de beste hiphopbeats om op te dansen: dat is wat je kunt vinden op Appelsap komend weekend in het Flevopark in Amsterdam. Het is heel wat anders dan het gemiddelde Amsterdamse hiphopfestival. Maar als je hiphop ook maar een klein beetje waardeert, is dit een festival waar je naartoe moet gaan! Geen idee wie je dan moet checken? Ik heb een playlist voor je gemaakt en licht wat acts voor je uit. 

LIL WAYNE 
Eigenlijk heeft deze man weinig introductie nodig. Op zijn negende tekende hij al bij het platenlabel waar hij nu dikke ruzie mee heeft. Iets met rechten die nog uitbetaald zouden moeten worden. Maar gelukkig weerhoudt dat hem niet om gewoon een van headliners te zijn op de mainstage aankomend weekend. 

DAVE & J HUS
Dave zou je kunnen kennen van de track die hij maakte met Drake: Wanna Know. Ik denk dat de kans heel klein is dat Drake ook aanwezig is, maar stiekem hoop ik er toch een beetje op. Wie Dave sowieso bij zich heeft, is de Londense rapper J Hus, met wie hij het nummer Samantha maakte. Het lijkt me dus dat die track sowieso voorbij zal komen. Je checkt ze trouwens op de Noisey-stage.

070 SHAKE 
Het zijn er helaas niet zoveel, maar er staan zeker ook wel wat vrouwen in de line-up van Appelsap. Waaronder de 19-jarige Shake. Deze autodidact heeft een toffe, unieke sound. Zeker weten eentje die je moet gaan checken! 

SIOBHAN BELL 
Nog een toffe chick die ik je graag wil aanraden. Tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen begin dit jaar, heb ik een set van haar gezien. Ze is sinds 2010 een bekend gezicht in de clubscene in London. Maar ook in Amsterdam, Parijs en New York is ze zeker geen onbekende. Haar sets zijn écht heel vet en stilstaan is dan ook afgaan! 

BOKOESAM 
Dit is toch wel een van mijn favoriete acts die je kunt gaan checken op Appelsap. Bokoesam staat bekend om zijn eigen, veelzijdige en ietwat excentrieke stijl - die terug te vinden is in zijn muziek, videoclips en uiterlijk. Zo vindt hij het bijvoorbeeld mooi om nagellak te dragen. En daar word ik dan weer een blije meid van. In mei bracht hij nog zijn debuutalbum Solo uit, met daarop samenwerkingen met Lil’ Kleine, Mr. Polska, Jayh, SBMG (die trouwens ook in de line-up staan) en Willy Wartaal. Misschien dat we een van deze namen ook nog wel bij hem op het podium zullen zien?  

Luister hier naar Mandy's Appelsap afspeellijst

Meer lezen