Psyche
Jouw weekhoroscoop #2
Psyche
Jouw weekhoroscoop #8
Psyche
Jouw weekhoroscoop #52
Psyche
Jouw weekhoroscoop #10
Psyche
Jouw weekhoroscoop #11
Psyche
Jouw weekhoroscoop #7
Psyche
Jouw weekhoroscoop #47
Psyche
Jouw weekhoroscoop #3
Psyche
Jouw weekhoroscoop #4
Psyche
Jouw weekhoroscoop #51
Psyche
Jouw weekhoroscoop #13
Psyche
Jouw weekhoroscoop #48
Psyche
Jouw weekhoroscoop #50
Psyche
Jouw weekhoroscoop #5
Psyche
Jouw weekhoroscoop #12
Psyche
Jouw weekhoroscoop #9
Psyche
Jouw weekhoroscoop #49
Psyche
Jouw weekhoroscoop #6
Psyche
Jouw weekhoroscoop #49
Psyche
Jouw weekhoroscoop #41
Psyche
Jouw weekhoroscoop #40
Meer bekijken
  1. Psyche
  2. › ›
  3. Jouw grote jaarhoroscoop #2018
Psyche

Jouw grote jaarhoroscoop #2018

De  oliebollenkramen zijn gone, de champagneflessen liggen in de glasbak en vandaag is hét begin van een kakelvers nieuw jaar. Dit hebben de sterren voor jou in petto op het gebied van de liefde, werk, geld en gezondheid. 

01-1-2018 08:00
Door Nathalie Kriek

What's up this year?     

Steenbok

22 december - 19 januari
Liefde:
Je lief heeft vorig jaar duidelijk aangegeven meer tijd samen met jou te willen doorbrengen en hier geef jij dit jaar dan ook gehoor aan. De eerste helft van het jaar heb je nog weleens de neiging in je oude gewoontes (veel werken, veel hobbyen) te vervallen, maar vanaf mei tot en met september is het dan eindelijk weer echt gezellig tussen jullie. De single Capricorn, die zich in de zomermaanden op vrijersvoeten waagt, ontmoet een opwindend type waarmee één of meerdere hete nachten worden beleefd. Waarschijnlijk is het contact niet blijvend, in tegenstelling tot the sweet memories aan deze zinderende zomerliefde.

Werk: 
De meeste hectiek op dit gebied vindt plaats in januari en november. Dus aan het begin en aan het eind van het jaar. In de tussentijd gebeurt er ook nog wel het één en ander, maar dat heb je voornamelijk zelf in de hand. Het wordt zo druk en zo spannend als je het zelf maakt!

Geld:
Dit jaar ben je onverwacht veel geld kwijt aan onverwachte uitgaven en kostenposten. Vooral de tweede helft van 2018 is het goed raak. Denk hierbij aan reparaties in en om het huis en aan de vervanging van diverse apparaten of zelfs de auto. Het is dan ook belangrijk dat je in de maanden dat het op financieel gebied wél goed gaat, zoveel mogelijk weg zet voor dit soort onvoorziene omstandigheden.

Gezondheid:
Het eerste half jaar heb je wat last van lichamelijke ongemakken. Ga bij twijfel even langs de huisarts. Met een pilletje of poedertje ben je wellicht zo van je klachten af, terwijl ermee doorlopen voornamelijk (en waarschijnlijk onnodig) stress en angst teweegbrengt. Koppig hoefgeschraap laat je maar lekker achterwege, dat lost namelijk helemaal niets op.

Waterman

20 januari - 18 februari
Liefde:
Je hebt je handen vol aan je werk, je hobby's en je bent vooral lekker met jezelf bezig. Dat mag ook best weleens, na al die tijd die je vorig jaar in anderen hebt gestoken. Wat je partner er ook van vindt, jij knapt er in elk geval flink van op! Vanaf mei is hij weer aan de beurt. De vrijgezelle Waterman doet er verstandig aan pas in het najaar op zoek te gaan naar een eventuele partner. Alle relaties die je eerder aangaat zullen waarschijnlijk op niets uitlopen. En wel om de simpele reden dat je er nog niet voor de volle honderd procent achter staat.

Werk: 
Hoewel je vorig jaar van plan was wat veranderingen door te voeren en je hieromtrent zelfs al beslissingen had genomen, doen zich dit jaar geheel onverwacht toch weer nieuwe kansen voor. En raad eens? Waterman kan weer eens geen 'nee' zeggen! Blijf wel realistisch en denk écht heel goed na voor je weer ergens induikt.

Geld:
Het kan niet op! Denk je. Maar, surprise, surprise, na een dikke investering blijkt het plotseling toch wel heel erg hard te gaan met de euries! Niet dat je direct je faillissement kunt gaan aanvragen, maar toch, kijk een beetje uit.

Gezondheid:
Je hebt je wel eens beter gevoeld. Vaak ben je 's morgens te belabberd om je bed uit te komen en 's avonds juist te beroerd om erin te gaan. Lekker doorgaan en jezelf over de kop werken eist uiteindelijk altijd zijn tol. En dat is vooral de tweede helft van 2018 het geval. Ga bij aanhoudende verhoging even naar de huisarts. Wellicht sluimert er een ontsteking. En nog een laatste advies (wat je waarschijnlijk ook niet aanneemt): wees dit jaar niet zo stronteigenwijs!

Vissen

19 februari - 20 maart
Liefde:
Op enkele kleine hindernissen en obstakels na, zijn er geen grote problemen te verwachten binnen de relatie. Sterker nog, er staan jullie veel fijne momenten te wachten. Er worden veel mooie nieuwe herinneringen gemaakt, zowel uit als thuis, samen en met vrienden. Single visjes kunnen zich het beste in de zomer en de late herfst binnen laten hengelen. Versierd worden vind je nu leuker dan zelf jagen.

Werk: 
In de eerste helft van 2018 is er nog niet zoveel aan de hand, maar vanaf juni gaat het loos. Jezus! Er gebeurt van alles en alle kastjes en muren zoeven voorbij (evenals een heleboel lelijke woorden!). Pas rond de herfstmaanden zit jij helemaal op je plek, om in november een weekje vrij te nemen, om bij te komen van alle stress. Holy moly, wat krijg je het druk!

Geld: 
In de zomer wordt er te veel geld uitgegeven aan vakantie en/of de verfraaiing van je huis en in december besteed je een te groot bedrag aan feestjes en cadeautjes. De rest van het jaar doe je het redelijk netjes, maar deze twee uitwassen zorgen er helaas wel voor dat je iedere maand net een beetje tekortkomt. Als je dit enigszins kunt voorkomen: zeker doen!

Gezondheid:
Je bent lichamelijk redelijk fit en weet jezelf prima in de hand te houden wat betreft eten en drinken. Je gaat op tijd naar bed, maar vanwege ontwikkelingen op je werk ben je vooral geestelijk af en toe behoorlijk moe. Zo rond je verjaardag ben je extra vatbaar voor ziekte. De hele herfstperiode trouwens ook, dus zorg die maanden extra goed voor jezelf. Of laat je verzorgen. Verwennen, zeg maar.

Ram

21 maart - 19 april
 Liefde:
Gebonden Rammen ervaren een lekkere frisse bries door de relatie. Dit is eigenlijk vanaf het begin van 2018 al voelbaar. Mede dankzij het afnemen van stress neemt de wederzijdse aantrekkingskracht toe en het gebakkelei af. Heerlijk, die alles vernieuwende blizzard! Vrijgezelle Rammen vinden dit jaar ook de liefde. Juist op een moment dat - en vooral op een locatie waar - je het niet zou verwachten, slaat er zomaar een verdwaalde vonk over. AU, heet!

Werk:
Hoewel je al wat vastomlijnde plannen hebt gemaakt voor het nieuwe jaar, wordt plotseling alles omgegooid, door een of meerdere nieuwe aanbiedingen in het eerste half jaar van 2018. Negeer hierbij de eurotekens in je ogen en blijf vooral realistisch: is dit allemaal haalbaar, qua tijd? En niet onbelangrijk: vind je het ook echt leuk? Een goed inkomen is leuk, maar als je het moet verdienen met takkenwerk is de lol er snel af.

Geld:
In februari en maart word je echt blij van het saldo op je rekening. Misschien iets té blij, want de kans op overenthousiast koopgedrag is gevaarlijk aanwezig. Als je hieraan toegeeft, ben je zo weer terug bij af en loop je de rest van het jaar weer als een sukkel achter de feiten aan. Niet doen!

Gezondheid:
Hoewel je echt je best doet om gezonder te eten, meer te bewegen, minder hard te werken, je tijd beter te plannen en op tijd naar je nest te gaan, lukt het je gewoon niet. Dat wil zeggen: het eerste kwartaal. Pas vanaf het voorjaar zie je eindelijk het licht en gaat het allemaal beter. Hè, hè!

Stier

20 april - 21 mei
 Liefde:
Vooral in de lente staan er romantische perikelen voor de deur.  Zowel voor de gebonden Stieren als voor de vrijgezelle exemplaren zijn dit gunstige maanden voor romantiek en 'boem-boem-dingen'. In de maand september pakken zich echter donkere wolken samen en houdt Cupido zich angstvallig schuil, om in december weer flink van zich te laten horen én raak te schieten: bullseye!

Werk:
Aan het begin van het jaar verandert er nog niet zo veel. De werkdagen zijn dan zelfs ietwat saai te noemen. Met het aanbreken van de zomermaanden steken dan ook flink wat twijfels de kop op: waar zijn we eigenlijk mee bezig? Waar moet het allemaal heen?! Het antwoord zal gelukkig niet lang op zich laten wachten. Vanaf de maand september wordt alles duidelijk, vallen er eindelijk diverse puzzelstukjes op hun plek en vind je zelfs het ontbrekende stukje! Prompt krijgt alles meer richting en weet je wat je te doen staat.

Geld:
Je gaat netjes met je budget om, daarom zijn er met het oog op je financiën weinig problemen te verwachten. Het wordt een goed jaar op dit gebied en extra inkomsten in januari, augustus en december doen je zelfs in je vuistje giechelen van pret. Yes, lekker potten en spekken, want uitgeven doe je bar weinig dit jaar, enorme krent die je bent. Geeft niets, want wie wat bewaart, die heeft wat.

Gezondheid:
Je gezondheid is redelijk stabiel te noemen, alleen in het voorjaar zit je wegens wat ongewenste herrie in huiselijke kring iets lager in je energie en ben je vatbaarder voor griep. Vooral als je kinderen hebt, maken deze je bij tijd en wijle letterlijk hoorndol! Gelukkig herpak je je snel en neemt je weerstand in de zomer weer toe.

Tweelingen

22 mei - 20 juni
Liefde:
Tweelingen die een relatie hebben, zullen dit jaar op meerdere fronten behoefte hebben aan een beetje houvast. De partner is de eerste persoon bij wie dan steun wordt gezocht. Gelukkig is die dan ook bereid je handje vast te houden, een arm om je heen te slaan of je zelfs wat geld te geven, mocht dit nodig zijn. Single Twins ontmoeten in de herfst een nieuwe liefde, maar de kans dat dit een mooiprater is, is helaas groot. Bla, bla, bla. Doei!

Werk:
Flatline! Je gaat naar je werk, komt thuis, doet de boodschappen, eet, slaapt en gaat weer naar je werk. Spannender wordt het niet. Dit is wat het is. Althans, het eerste half jaar. Daarna krijg je zo'n enorme sik van deze sleur, dat je van ellende zelf aan de slag gaat met het creëren van nieuwe kansen. En met succes!

Geld:
Voorlopig zitten er geen extra inkomsten in, maar gelukkig ook geen onverwachte uitgaven of andere grote tegenslagen waar je niet op zit te wachten. Er zijn slechts twee kleine dipjes te verwachten, en wel in de maanden maart en oktober, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Als je het een beetje slim aanpakt, hoef je hier niet al te lang in te blijven hangen. Shit happens.

Gezondheid:
Het grootste obstakel met betrekking tot je gezondheid ben je zelf. Vooral in het begin van het jaar zit je jezelf enorm in de weg en maak je jezelf onnodig chagrijnig. Als een ingeblikte augurk zie je alles vooral van de zure kant. Probeer de dingen wat positiever te zien, dan zit je na de zomer weer heel wat beter in je vel en voel je je meteen een stuk fitter.

Kreeft

21 juni - 22 juli
Liefde:
Stukje bij beetje wordt alles beter en vinden er zelfs nieuwe, belangrijke ontwikkelingen plaats. Vooral in het voorjaar en in de zomer zijn grote sprongen te verwachten. Samenwonen, trouwplannen, een kindje? Wie weet! De vrijgezelle Kreeften komen ook massaal onder hun stenen vandaan, op zoek naar liefde. In de maanden juni, juli en augustus hebben zij de meeste kans op het vinden van een nieuwe wederhelft.

Werk:
Je wordt regelmatig voor het blok gezet en eigenlijk weet je niet zo goed hoe hierop te reageren. Eigenlijk zou je wat haar op je tanden moeten kweken voor dit soort gevallen. Er worden namelijk dingen van je gevraagd - en zelfs verwacht - die je gewoon (nog) niet aankunt. Het eerste half jaar krijg je het meest voor je kiezen, maar als je voet bij stuk houdt, laten ze je vanaf juni weer wat meer met rust. Waak ervoor dat je zelf dan - via de achterdeur - niet weer nieuwe stress naar je toe haalt!

Geld:
Beheers jezelf tijdens aanbiedingsacties. Uitroepteken! Veel goedkope uitgaven maken samen één (veel te) grote kostenpost die je eigenlijk niet kunt missen. Als je kinderen hebt, gaan deze dit jaar mogelijk iets nieuws doen qua sport en drie keer raden wie er lekker diep in de buidel mag tasten voor een leuk tenue.

Gezondheid:
Je hormonen zijn onderhevig aan maandstonden, slaaptekort, stress en het eten en drinken van troep (suiker, vet en alcohol!). Vooral de tweede helft van het jaar heb jij (en je omgeving dus ook) hier enorm veel last van. Om moord en doodslag te voorkomen: eet voldoende groente en fruit, drink water, ga op vaste tijden naar bed en stop in vredesnaam met dat Russisch roulette spelen met de pil.

Leeuw

23 juli - 22 augustus
 Liefde:
Je bent dit jaar onmogelijk voor je partner. Hij kan je zo nu en dan wel schieten, maar omdat dit onaangename juridische gevolgen heeft, blijft het doorgaans bij een onschuldige scheldpartij. Dit neemt niet weg dat je best wat meer je best kunt doen om zijn relatie met jou enigszins draaglijk te houden. Wonder boven wonder zit er geen breuk in (tenzij je het heel bont maakt natuurlijk), alleen wat barstjes. Vrijgezelle Leeuwen vinden tussen de vele afknappers op Tinder en Badoo warempel een 'normaal' iemand waarmee het echt blijkt te klikken. Goddank! De niet-blowende, niet-criminele, niet-vreemdgaande mannen met goede manieren en een gewone baan: ze bestaan nog!

 Werk:
Het wordt een roerig jaar op het gebied van je carrière. Nieuwe mogelijkheden dienen zich aan en als dit niet het geval is, weet je ze zelf wel te creëren. Het is een komen en gaan van twijfels en niets is zeker. In de maanden maart, augustus en november staan er bijzondere dingen te gebeuren. Of hier ook daadwerkelijk een (nieuwe) vaste baan uit voortvloeit, is geheel aan jou.

Geld:
Shopmania! Vooral in het voorjaar en de zomer heb je last van een zere poeperd van het zitten op zwart zaad. Het oude liedje: te veel uitgegeven! Gelukkig krijg je in september en oktober de kans om één en ander weer recht te trekken.

Gezondheid:
Piekeren maakt je moe, dus probeer dat zo min mogelijk te doen. Zorgen met betrekking tot je relatie, werk en geld zijn in principe allemaal op te lossen, dus maak het jezelf niet te moeilijk. In het voorjaar én de herfst zal je jezelf even flink bij de lurven moeten pakken en misschien zelfs eens goed in de spiegel moeten kijken.

Maagd

23 augustus - 22 september
Liefde:
Als er iemand lucky in love is dit jaar, is het wel de Maagd! De gebonden Virgo groeit steeds meer naar haar geliefde toe, terwijl the single one in het voorjaar en de herfst grote kans loopt de Ware Liefde tegen het aantrekkelijke lijf te lopen. Grote, positieve veranderingen inzake relaties zijn hoe dan ook te verwachten en het mooie is, dat je er zelf niet eens zoveel voor hoeft te doen; je bent gewoon onweerstaanbaar!

Werk: 
Je hebt het prima naar je zin en werkt netjes en vakkundig. Op wat aanvaringen met collega's na (waar je achteraf nog best om kunt lachen) gaat alles zijn gangetje. Met het ingaan van de herfst, komt er een mooie nieuwe kans op je pad. Wellicht krijg je een cursus aangeboden van je werkgever of dient zich een andere mogelijkheid aan om je verder te ontwikkelen in jouw vakgebied.

Geld: 
In het voorjaar zal je echt even op de kleintjes moeten letten. Mooie spullen en luxe artikelen lonken, maar als je hier nu voor zwicht, klinkt er straks een echo uit je portemonnee: grote, gapende leegte! In de maanden mei en juni sta je er weer beter voor, dan kun je je wel weer iets extra’s permitteren.

Gezondheid: 
Je voelt je vaak moe, gammel, wrakkig en brak. Je weet donders goed hoe het komt, maar vertikt het om er iets aan te doen. Vooral in het begin van het jaar ben je echt hardleers en daar zal je dan ook echt voor op de blaren moeten zitten. You do the crime, you do the time...

Weegschaal

23 september - 22 oktober
Liefde:
Hoewel er regelmatig sprake zal zijn van gekibbel en gekijf, gaat het toch redelijk goed tussen jou en je geliefde. Er is niet alleen sprake van geduld en begrip maar ook van vergevingsgezindheid. Vrijgezelle Weegschalen hebben de lovers voor het uitkiezen dit jaar. Toch zit er eentje tussen waar het nét iets meer mee klikt dan met de rest. Zou dit de Ware zijn?

Werk:
Hoewel je geen plannen hebt om iets anders te gaan doen, zou je hier aan het eind van het jaar wel eens heel anders over kunnen denken. Elke maand krijg je het drukker en is er meer sprake van chaos. Je voelt je steeds vaker opgejaagd, waardoor je steeds minder plezier krijgt in je werk. En dan is daar in september of oktober na jouw 'ach, niet geschoten is altijd mis’-sollicitatie zomaar die uitnodiging voor een gesprek...

Geld:
In tegenstelling tot vorig jaar, zit het met je banksaldo in 2018 wel goed. Je verdient leuk geld en af en toe zelfs méér dan dat. In september kun je eindelijk datgene kopen wat je tot dan toe alleen maar deed kwijlen. Niet twijfelen, gewoon doen!

Gezondheid:
Hoewel het ernaar uitziet dat jij en je liefje gewoon samen blijven dit jaar, kunnen bepaalde ruzies dusdanig hoog oplopen dat je enkele dagen echt van slag bent of zelfs een paar slapeloze nachten hebt. Wanneer je juist in die periode ook last hebt van werkstress, zijn de rapen helemaal gaar en ga je letterlijk 'over de rooie'. Aan het begin van het jaar, tussen januari en maart, en aan het einde van het jaar, tussen oktober en december, is er een grote kans op een dergelijke ongelukkige samenloop van omstandigheden. Pak dan vooral je rust om alles weer even voor jezelf op een rijtje te zetten.

 

23 oktober - 21 november
Liefde:
Hoe nuchter je vaak ook bent, dit jaar ben je helemaal into romance. Uit eten, picknicken, strandje wandelen, bootje varen, de hele rataplan. Je brengt dan ook het liefst zo veel mogelijk vrije uurtjes door met je geliefde en dit is geheel wederzijds! Vrijgezelle Schorpioenen hebben ook jeuk, dus de mannenjacht is geopend. Het té graag willen werkt hierbij wel averechts. Plaats je prooi niet op een voetstuk en blijf vooral je spannende, 'coole' zelf, dat was juist zo'n goed imago.

Werk:
Het jaar gaat direct al van start met spannende ontwikkelingen op dit gebied. Of je er nu al iets mee doet is geheel aan jou, maar houd hierbij wel in je achterhoofd dat je in april en november nog veel meer leuke dingen te wachten staan. Toch is het belangrijk dat je naar je intuïtie blijft luisteren en dat wanneer iets goed voelt, je er eigenlijk ook gewoon voor moet gaan, ongeacht wat er nog gaat komen. Eet de soep wanneer het ijzer heet is. Of zoiets.

Geld:
Eigenlijk ziet het hele jaar er rooskleurig uit, wat je financiën betreft. Over je inkomen heb je sowieso niets te klagen en, afgezien van een kleine tegenvaller met je auto, is de kans op onverwachte uitgaven gelukkig niet erg groot. Er is zelfs ruimte om je huis leuk te pimpen. Een mooie reis in het najaar is ook zeker niet ondenkbaar. Geniet ervan!

Gezondheid:
Je hebt veel meer energie dan vorig jaar. Daarentegen leef je ook een stuk bewuster en dit werpt in 2018 echt zijn vruchten af. Je weerstand verhoogt waardoor je vatbaarheid omlaag gaat. Bepaalde onzekerheden verdwijnen langzaam naar de achtergrond, waardoor je nog beter in je vel zit. In november bereik je een piek, dan ben je echt helemaal topfit!

 

Boogschutter

22 november - 21 december
Liefde:
De behoefte om heel veel met vrienden te doen neemt af, de drang om te cocoonen neemt toe. In september is het hommeles, maar in oktober is alles weer pais en vree. Vrijgezelle Boogschutters hebben vooral in maart, april en december de meeste kans op het vinden van een partner. Lukt het deze maanden niet, wacht dan nog maar een jaartje tot Mr. Right zich aandient. Jammer, maar beter relaxed alléén, dan samen met een bak irritatie.

Werk:
Je bent minder streberig dan vorig jaar. Je hecht inmiddels waarde aan heel andere dingen en je hebt eigenlijk geen zin meer om hard te werken. Desondanks blijf je werkzaam op je huidige werkplek. Echter, een dagje minder in de week op kantoor en een dagje meer thuis achter de PC zou geen slecht idee zijn.

Geld:
Je hebt goed nagedacht over wat je met je zuurverdiende centjes wilt gaan doen en je hebt het allemaal heel netjes voor elkaar. Blijf er wel voor waken dat je niet onnodig veel geld uitgeeft aan luxe artikelen. Al denk je dat je het best kunt missen, in het voorjaar blijkt plotseling dat je meer onkosten hebt dan je dacht en sta je bij de kassa je laatste kleingeld uit je knip te schrapen. Geen zorgen, rond de herfst is alles weer in overvloed aanwezig.

Gezondheid:
Vanwege enorme drukte thuis en andere persoonlijke aangelegenheden, ben je in een beetje krakkemikkige staat 2017 uitgegaan. Begin 2018 ben je hier nog niet helemaal van hersteld. Tot en met april ben je nog wat vatbaar voor infecties en blessures. Doe het deze maanden zeker nog rustig aan en zorg dat je goed eet en genoeg slaapt, dan ben je in de zomer weer helemaal boven jan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Ontvang één keer per week alle &C updates!
Het is vereist de inschrijving te bevestigen door dit vakje aan te vinken.
GO
Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief!
Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief.
Out now
&C Magazine editie 11 'Rouw op je dak'
Bestel nu
Wees slim en word abonnee!
12x &C Magazine op je deurmat.
Bekijk de deals

Gerelateerd

Geen probleem!
&C maakt gebruik van cookies. Als je verder leest, ga je daarmee akkoord. Meer info »

We love cookies

Deze website maakt gebruik van cookies.
Geen probleem!

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Wanneer je gebruik blijft maken van andc.tv gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord bent. In onze privacy voorwaarden vind je een beschrijving van al onze cookies.