Ode aan
Een ode aan Valerio Zeno
Ode aan
Een ode aan Sonja Bakker
Ode aan
Een ode aan Olcay Gulsen
Ode aan
Pauline Wingelaar
Ode aan
Een ode aan Beau van Erven Dorens
Ode aan
Een ode aan Anouk
Ode aan
Een ode aan Rico Verhoeven
Ode aan
Een ode aan Robert ten Brink
Ode aan
Emile Roemer
Ode aan
Eva Jinek
Ode aan
Een ode aan Ryanne
Ode aan
Kylie Jenner
Ode aan
Britney Spears
Ode aan
Xelly Cabau van Kasbergen
Ode aan
Nederland
Ode aan
Roxeanne Hazes
Ode aan
Mariah Carey
Ode aan
Doutzen Kroes
Ode aan
Johnny de Mol
Ode aan
Kim Feenstra
Ode aan
Hugh Hefner
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Ode aan
  3. Marieke Elsinga
Ode aan

Marieke Elsinga

Spreading the love with words. De Grieken en de Romeinen deden het en Marloes doet het nu ook: de ode. Marloes schrijft lieve brieven aan iemand of iets. 

05-12-2017 21:00

Marieke,  

Voor mij kwam je redelijk uit de lucht gedonderd. Ik had je even helemaal gemist bij Qmusic en RTV Noord-Holland, dus toen je de nieuwe sidekick werd bij RTL Late Night, was je voor mij nieuw. Toch mogen er van mij best vaker Mariekes uit de lucht donderen.

We moesten eerst even wennen. Die eerste week RTL Late Night kwam er een behoorlijke bak kritiek over je heen. Jij bleef volhouden en ging er met gestrekt been in. Net zolang totdat onze armen opengingen. Inmiddels ben je weg bij RTL Late Night. Nu missen we jou, en de stiknaden van je jurk, juist heel erg. Gelukkig kunnen we je nog volop zien bij RTL Boulevard.

Van bekritiseerde novice veranderde je in één van de nieuwe beloftes op televisie. Je bent een force to be reckoned with. Je hebt niet voor niets de Televizier Talent Award gewonnen. Het lijkt misschien makkelijk wat je doet, maar als iemand die weleens een plaatselijk concert heeft gepresenteerd, zeg ik: het is retemoeilijk. Jij doet alles met volle overtuiging en met al je vrolijkheid en enthousiasme - en dat spat van het scherm af.

Oké, genoeg over je talent en zo. Met wie doe je het nou? Dat is een ander effect van een nieuwe belofte zijn. Ja, het is niet dat ík het wil weten. Het is meer dat Nederland het wil weten. Nu Johnny de Mol van de markt af is, ben jij onze nieuwe ‘leuke vrijgezel waar heel Nederland zich mee moet bemoeien’. Heeft ze nou wel of niet gedatet met Rutte? Is er serieus gekroeld met Rick Brandsteder? En hoe zit het nou met die JayJay Boske? Zie onze bemoeienis als een compliment, want we vinden je gewoon heel leuk en knap. En even tussen ons: ik snap die Herman de Schermman-liefde helemaal. Ik behoor ook tot de fanclub.

Met opgemerkt talent komt er ook leuke aandacht. Je staat met je gezicht in de bladen (lijkt mij leuk), je wint dus belangrijke awards (lijkt mij ook leuk) en je wordt gevraagd voor dingen als Expeditie Robinson (lijkt mij niet leuk). Toen je eruit geknikkerd werd, gooide ik mijn afstandsbediening door de kamer. Onterecht! Why, Marieke? Why? Je begrijpt dat ik je nog veel leuker ging vinden tijdens Expeditie Robinson.  

Marieke, je bent een heerlijk mens. Een vrolijke stuiterbal. Een droogkloot. Lekker normaal en nuchter, en daar houd ik van. Zo iemand die gewoon door de regen fietst zonder te panikeren over haar kleding en haar. Zo eentje met wie je een bittergarnituur kunt delen en met wie je altijd nét iets te veel bier drinkt, omdat het zo gezellig is. Dat zijn ook talenten. Wat dat betreft ben je voor mij een echte allrounder. 

Lees hier meer lieve brieven van Marloes aan bekende mensen.

Meer lezen