Did you see that?
Knijpen en grijpen
Did you see that?
#thickrihanna
Did you see that?
Blondes do it better
Ode aan
Hugh Hefner
De Hulplijn
money, money, money
Bakkie Pleur
Kendall en Pepsi
Ode aan
Ranomi Kromowidjojo
Ode aan
Een ode aan Olcay Gulsen
de hulplijn
Giro555
de hulplijn
formeren kan je leren
Ode aan
Doutzen Kroes
Newsflash
Bromance Trump & Poetin
Ode aan
Britney Spears
De Hulplijn
Erdogan 2.0
Ode aan
Een ode aan Anouk
Ode aan
Nederland
Ode aan
Kim Feenstra
Ode aan
Eva Jinek
Ode aan
Een ode aan Robert ten Brink
Ode aan
Emile Roemer
Ode aan
Pauline Wingelaar
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Did you see that?
  3. Pissig
Did you see that?

Pissig

Marloes schrijft over plaatjes of berichten die ze gezien heeft. Geinig, gênant, opmerkelijk, lief, onbegrijpelijk, triest, vermoeiend, prikkelend. Deze week de rechtszaak van Geerte Piening tegen het wildplassen. Did you see that?

20-9-2017 20:00
geschreven door: Marloes Berghege

Ik heb er nooit bij stilgestaan hoe moeilijk het eigenlijk is om buitenshuis te plassen. Terwijl mijn man vaak snel ‘een boompje pakt’, ga Ik van deur tot deur of trotseer ik een Efteling waardige rij om te gaan plassen. Veel openbare toiletten zijn er niet.

En als ik er dan eentje gevonden heb, kijken een natte bril en een vieze stapel van toiletpapier op de grond mij aan. Dat wordt hangen. Niet mijn ding. Altijd al moeite mee gehad. Ik weet niet hoe die straal bij jullie gaat, maar bij mij bepaalt hij dat op het moment zelf. Gaat het mis en voert hij een kamikaze aanval uit, dan probeer ik de controle op mijn straal terug te krijgen door wat in te houden. Dat is het begin van het einde en een nat been of benen. Mensen die dit niet herkennen zijn jokkebrokken, want hoe komen al die druppels plas dan door het hele toilet? Juist.

Maar wat als je echt pech hebt? Er is helemaal geen toilet in de buurt en je staat niet op de Veluwe. Een plastuit dan? Het concept klinkt goed: je kan gewoon rechtop plassen, net als mannen. Hoera! Ja, wacht even met je hoera, want hoe gaat dat dan in de praktijk? Hoe doe je dat zonder iedereen je flamoes te laten zien en wat doe je daarna? Afspoelen en terug de tas in? Het idee is er wat mij betreft, maar aan de uitvoering moet nog even gewerkt worden. Tot die tijd blijf ik rustig zitten of hangen.

Er is natuurlijk nog een oplossing. Gewoon meer openbare toiletten waar ook vrouwen van gebruik kunnen maken. Vond die rechter ook niet echt nodig, want volgens hem plassen wij vrouwen namelijk zo weinig op straat dat wij daarom ook minder toiletten krijgen. En wij kunnen natuurlijk ook op die mannen urinoirs. Snap je? Nee, ik ook niet. Wat ik wel begrijp is dat er veel vrouwen zijn die hierover gaan zeiken (pun intended) en dit als een uitnodiging zien om dan maar eens wat vaker op straat te plassen.

En voor die mensen die hier helemaal van in de ‘statement-sferen’ komen en die bij wijze van ‘bucketlist’ een openbaar urinoir eens willen proberen: Floor geeft je in dit artikel een aantal gouden tips voor wildplassen. Doe er je voordeel mee. 

Achtergrondinfo: De 23-jarige Geerte Piening was deze week in het nieuws toen ze haar boete voor wildplassen probeerde aan te vechten en de rechtszaak verloor. Volgens Geerte kon ze het niet langer ophouden en waren er geen toiletten in de buurt waardoor wildplassen de enige oplossing was. De rechter was het hier niet mee eens en vond eigenlijk dat ze best gebruik kon maken van een openbaar urinoir. Je weet wel zo een slecht bedekte en compleet ondergepiste pisbak voor mannen op straat.

Over Marloes Berghege:
Marloes Berghege is met haar man op wereldreis en schrijft zich ondertussen een slag in de rondte. Ze loopt marathons en kan dat zelf ook nog steeds niet geloven. Na het hardlopen rent ze het liefst meteen door naar Snackbar het Vogeltje.

Meer lezen