And See Today
Mindfuck Monday
And See Today
De leukste animatiefilms op Netflix
And See Today
Drie ijzersterke Netflix-series om vandaag te bingewatchen
And See Today
Black Mirror: San Junipero
And See Today
5x de meest swingende dansfilms op Netflix
And See Today
5x boekverfilmingen op Netflix
Tussendoortje
Nieuwe Netflixserie Dark jaagt je de stuipen op het lijf
And See Today
Stranger Things
And See Today
Nieuw op Netflix: Gypsy
And See Today
Hollandse glorie op Netflix
And See Today
7 redenen waarom je GLOW nodig hebt in je leven
And See Today
5x de beste films met Brad Pitt op Netflix
And See Today
Deze cadeautjes krijgen we van Netflix in december
And See Today
Word verliefd op de Netflixcomedy Lovesick
Morning!
B-films bingen doe je nu op Netflix
And See Today
Bojack Horseman
And See Today
To the Bone
Morning!
Netflixmania: 12 nieuwe series en films
And See Today
The Good Place
And See Today
Girlboss
Newsflash
Er komt tóch nog een nieuw seizoen van Prison Break
Meer bekijken
  1. Moods
  2. And See Today
  3. 3x bloedstollende series op Netflix
And See Today

3x bloedstollende series op Netflix

De dagen worden donkerder en grimmiger, zo ook de nieuwe series van Netflix. Met deze drie bloedstollend spannende series kom jij je week wel door.

13-11-2017 15:00

De start van een nieuwe week is het perfecte moment voor een nieuwe serie. Op maandag begin je aan aflevering één en voor je het weet, bevind je je diep in een ander universum. Je nieuwe serie ontpopt zich tot een verslaving. Elk vrij moment van de dag moet en zal je even kijken. In bed zodra je wakker bent, op je werk als je baas niet kijkt, op de wc: geen moment wordt verspild. Eat, sleep, watch, repeat. En poef… opeens is het vrijdag! Deze drie superspannende Netflix-series wil je blijven kijken:

Mindhunter

Mindhunter 
Zat jij ook op het puntje van je stoel bij Panic Room, Se7en en Gone Girl? Dan ga je Mindhunter zeker waarderen. De serie is namelijk geregisseerd door niemand minder dan thrillerkoning David Fincher. De serie speelt zich af in de jaren 70 en draait om twee FBI agenten, Holden Ford en Bill Tench. Als een van de eersten proberen zij seriemoordenaars te begrijpen en op te sporen door hun psyche te bestuderen. De serie hanteert wellicht niet de opbouw die je van een misdaadserie verwacht. Het is geen whodunnit, die elke aflevering met bravoure toewerkt naar een climax. Integendeel: Mindhunter is langzaam, maar daarom niet minder spannend. Terwijl Holden Ford en Bill Tench in de hoofden van de seriemoordenaars kruipen, kruipt Mindhunter onder je huid en zorgt ervoor dat je koste wat het kost blijft kijken.

The Sinner

The Sinner 
Het lijkt een doodgewoon familiekiekje; op een zonnige dag zitten een moeder, vader en zoontje gezellig op het strand. Tot een vreemde sensatie bezit neemt van de vrouw. Uit het niets rent ze weg van haar gezin, op weg naar een onbekende man verderop die ze vol overtuiging in zijn nek steekt en vermoordt. Waarom deed ze dit? Herinnerde deze man haar aan iemand? Was het een vlaag van verstandsverbijstering? Net als Mindhunter speelt The Sinner met de conventies van de misdaadserie. Waar Mindhunter experimenteert met opbouw en tempo, speelt The Sinner met de vraag ‘waarom’: het is geen whodunnit maar een whydunnit. In acht afleveringen volgen we detective Harry Ambrose, die de zaak krijgt toegewezen. Samen met hem raken we geobsedeerd door het mysterie. Een geweldige prestatie van Jessica Biel in de rol van moeder Cora Tannetti.

Alias Grace

Alias Grace 
Net als Cora Tannetti in The Sinner heeft Grace Marks geen idee waarom ze de moorden waarvoor ze is veroordeeld heeft gepleegd. Sterker nog, ze kan zich niets van de daad herinneren. De serie speelt zich af in het 19e-eeuwse Canada en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. Een jonge dienstmeid wordt veroordeeld voor de moord op haar werkgever en zijn geliefde. Wanneer ze al vijftien jaar vastzit wordt Grace, gespeeld door de prachtige Sarah Gadon, bezocht door de charmante psychiater Simon Jordan, die Grace probeert vrij te krijgen. De serie bestaat uit zes afleveringen van een half uur. Wedden dat jij die vanavond allemaal afkijkt?

Meer lezen