The Closet
Laura van Dixhoorn
Annet Raket
Als Een Raket Naar De Sterren: 'Inner-glam' met Vivian Hoorn
Morning!
Hotel V’s Valentine’s Day giveaway
Ode aan
Een ode aan Valerio Zeno
&C Backstage
Dít is volgens Chantal het geheim voor succes in de liefde
Sexy time
Deel 2: Ja, ik wil!
Tussendoortje
'Why I Love Sex': drie portretten van mensen die in de erotische industrie werken
Tussendoortje
In Rotterdam scoor je een cappuccino met je selfie erop
Winactie
Deze films moet je zien tijdens het IFFR
Tussendoortje
Nieuw: de groenblauwe zeemeerminnen croissant
Tussendoortje
Dit is de reden dat je schoenmaat zo kan verschillen
Hanneke Hendrix
Column: Liever een meisje
Morning!
Science says: single zijn is leuk
Newsflash
De 5-jarige dochter van Kim Kardashian is nu ook model
Tussendoortje
Singles, al gehoord van deze freaky datingtrend?
Tussendoortje
9 situaties waardoor we ons stokoud voelen
Tussendoortje
Effe bellen met: Benja Bruijning
Flying Secrets
Gaia (deel 1): in therapie
Tussendoortje
5 dingen om te voorkomen dat je er een eind aan maakt op Blue Monday
Hanneke Hendrix
Column: Van snurkenstein
Tussendoortje
Dit Instagram-account combineert hete mannen met brood
Meer bekijken
  1. Moods
  2. &C interviewt
  3. Actrice en model Lily Newmark werd vroeger zelf gepest
&C interviewt

Actrice en model Lily Newmark werd vroeger zelf gepest

Lily Newmark, ze is een van de meeste veelbelovende actrices van dit moment. Als Iona in de film Pin Cushion maakt ze haar debuut tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Met haar sprookjesachtige uiterlijk in de coming-of-agefilm laat ze een diepe indruk achter. Ook bij Chanel, die haar wist te strikken voor de nieuwe campagne van Chanel Chance, bleef ze niet onopgemerkt.

01-2-2018 19:00
@lilyingenewmark

Een zeldzame zalm
Haar lange rode haar valt sluik langs haar buitenaards ogende gezicht. Met haar fragiele, kleine lichaam gestoken in een turquoise, doorschijnende jurk zou je haar niet ouder dan zestien schatten. Misschien zeventien, maar zeker geen drieëntwintig. Haar jonge, bijzondere uiterlijk maakt Lily geknipt voor haar rol in Pin Cushion, een fucked up fairytale over Iona, die gepest wordt als ze samen met haar moeder naar een ander dorp verhuist. Een gruwelijk sprookje dat je naar de keel grijpt omdat het maatschappelijke problemen aankaart waar we dagelijks mee te maken hebben of hebben gehad, net als Lily zelf: ‘Het personage van Iona ligt zo dicht bij mijzelf dat het bijna eng is. Ik wilde de rol zó graag hebben.’  

Dat gevoel was tijdens de casting wederzijds. Regisseur Deborah Haywood noemde Lily Newmark ‘een zeldzame, prachtige zalm’. En hoewel we liever niet met een vis vergeleken worden, is dit overduidelijk een compliment van de regisseur, die eigenlijk een donkerharige actrice met blauwe ogen wilde casten voor de rol van Lily.

Realistisch
Lily speelt vooral in films waarin de vrouw centraal staat. Geen sprookjes waarin iedereen nog lang en gelukkig leeft, maar realistische en relevante verhalen die echt gebeuren. Net als Iona, werd Lily in haar middelbareschooltijd ook gepest. ‘Ik zat net op de middelbare school toen het cyberpesten begon. Waar je vroeger nog aan het pesten kon ontsnappen als je thuis was, achtervolgt cyberpesten je overal. Niets voelt meer als een veilige plek. Ik kreeg dagelijks vreselijke berichten van klasgenoten waarin mij werd verteld dat ik zelfmoord moest plegen.’

Als geen ander weet Lily hoe het is om een buitenstaander te zijn en niet in de groep te passen. Toch voelt het succes dat ze nu als actrice heeft niet als een middelvinger naar haar pesters. ‘Ik was niet zo sterk geweest als ik eerst niet was gebroken,’ vertelt Lily in een grote zaal van het Hilton Hotel, waar haar glanzende rode haar afsteekt tegen het grauwe uitzicht op het Hofplein.

Praat erover
Het pesten heeft haar niet onzeker gemaakt, integendeel. Alles wat ze denkt, spreekt ze doordacht en weloverwogen uit. Alsof ze precies weet hoe de wereld, die vroeger zo hard voor haar leek, in elkaar zit. Terugkijkend op de periode waarin ze gepest werd, heeft ze een duidelijk advies voor iedereen die hetzelfde meemaakt: ‘Vertel je verhaal aan iemand die je vertrouwt en bij wie je steun kunt vinden. Dit kan een familielid zijn, een vriendin of een docent, maar neem iemand in vertrouwen en vertel wat je doormaakt.’ Zelf kon Lily Newmark bij haar broers terecht, met wie ze een goede band heeft. Als ze even niet aan het werk is, is haar ouderlijk huis ten zuiden van Londen de plek waar ze zich het liefst terugtrekt met haar familie voor een ‘cuppa tea’.

Voor de camera
Ook in de mode-industrie is Lily geen onbekend gezicht. Eerder was ze model voor Miu Miu, Alexander McQueen en Vivienne Westwood, nu schittert ze in de campagne van Chanel Chance. Onlangs heeft ze besloten het modellenleven achter zich te laten. Liever wordt ze beoordeeld op haar acteertalent, dan op haar bijzondere uiterlijk. Toch sluit ze niet uit om ooit nog het gezicht te zijn van een modehuis. ‘Een campagne voor Stella McCartney, een merk dat zich uitspreekt tegen dierenleed en geweld tegen vrouwen, lijkt me nog steeds fantastisch. Als ik voor honderd procent achter een merk sta, maak ik voor modellenklussen een uitzondering.’

Voorlopig heeft Lily het druk zat. De opnames voor de nieuwe BBC-versie van de klassieker Les Misérables zijn in volle gang en ook is ze in 2018 te zien in een nieuwe film over fake news. Op het witte doek of toch in een campagne, de naam Lily Newmark gaan we nog veel horen komend jaar.

Wil je in de huid kruipen van Iona én Rotterdam ontdekken? Dan zijn deze plekken wat voor jou!

Pebbles Kitty Cat Café
Ben jij net als Iona en haar moeder een kattenvrouwtje? Bij dit café kom je niet voor een sterrenlunch, maar wel voor een flinke portie liefde van de acht geadopteerde asielkatten die hier rondlopen. Voor € 3,50 kun je onbeperkt met katten kroelen en spelen terwijl je thee of koffie drinkt en scones eet.
Hoogstraat 30A, Rotterdam

Vessel 11
De beste fish ’n chips eet je bij V11, een Engelse gastropub op een voormalig Brits lichtschip. Iets te veel biertjes weggetikt tijdens het eindfeest van het IFFR? Op de rode boot kun je iedere zondag terecht voor een uitgebreide Sunday roast mét bloody mary’s. Blijf gerust hangen voor een live concert, want die zijn hier vaak.
Wijnhaven 101, Rotterdam

Het derde Servies
Bij het derde Servies scoor je typisch Brits servies, dat vroeger niet mocht ontbreken tijdens een high tea. Kan jouw interieur wel wat kitsch gebruiken? Vul je huis net als Iona’s moeder met poezenbeeldjes, antieke schilderijen en ouderwetse vloerkleden. In deze winkel vind je ze allemaal!
Binnenweg 208, Rotterdam

Meer lezen