Dit is Derks
Ons Eber-hart
Ode aan
Kim Feenstra
&C Winactie
It's Gin o'clock
Morning!
Kerstmarkt voor vegans
Morning!
Weekendtip: Amsterdam Fringe Festival
Newsflash
Figuranten gezocht voor Nederlandse Suits
&C Travelguide
Vegan Fest: Dé vegan guide van Amsterdam
&C Travelguide
Waar is dat feestje?
Tussendoortje
Andy Warhol & Co.
Newsflash
Amsterdam Centraal krijgt een supersnelle trein die in vier uur n...
Tussendoortje
Amsterdam krijgt een pug café
Morning!
Weekendtip: no-table restaurant ‘212’
couchpotato
5 tips om minder te zeiken
Malou Holshuijsen
Hoe ik woon
Morning!
Zoekt en gij zult vinden
Ode aan
Een ode aan Rico Verhoeven
Vrij-gezellig feest
En de winnaar is...
Morning!
JACKS knows best
Ode aan
Johnny de Mol
The Closet
Yvet van der Naalt
artie farty
Culturele weekendtips
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Ode aan
  3. Eberhard van der Laan
Ode aan

Eberhard van der Laan

Spreading the love with words. De Grieken en de Romeinen deden het en Marloes doet het nu ook: de ode. Marloes schrijft lieve brieven aan iemand of iets. 

06-10-2017 18:30

Ik vind het schrijven van deze brief ronduit kut. Er zit veel te veel verleden tijd in. Het was verwacht, maar toch compleet onverwacht. Amsterdam huilde vanochtend dikke tranen van verdriet en eerde tegelijkertijd met een prachtige regenboog boven de stad. Normaal noemen we dat schijtweer, maar vandaag paste het naadloos bij het gevoel en waren het tranen.  

U kon met iedereen en was voor iedereen toegankelijk - Ja, behalve voor Poetin dan, want die had het echt verziekt en u had wel wat beters te doen dan met die mafkees koffie te drinken-. Zelfs Rob Oudkerk, toch best wel een gekkie met die coke en hoeren, vertelde vandaag op de radio hoe gezellig hij het vond om met u een biertje te drinken. U was een intellectueel met de mogelijkheid om zich op alle niveaus in te leven en mee te praten. Dat maakt u een sociale über intellectueel en daar zijn er niet zoveel van. U bent misschien wel de beste premier die we nooit gehad hebben.  

We moeten afscheid nemen van onze burgervader. U vergeleek Amsterdam weleens met een familie en in iedere familie is er weleens wat en moet er soms worden ingegrepen. U greep ons bij het nekvel en gaf ons duidelijke taal als dat moest en troostte ons als het tegen zat. Allemaal uit liefde voor de stad. U was niet bepaald de man die op zondag het vlees sneed, maar u eiste van zichzelf aanwezig te zijn. Alles voor de stad. Er zijn maar weinig mensen die zich écht op die manier inzetten voor de stad. Eigenlijk zijn we allemaal profiterende draken.  

Met u konden we de wereld aan. Geen probleem was onoplosbaar en we konden met een gerust hart achteroverleunen terwijl u er met al uw passie op af ging. Nu kunnen wij u bedanken en eren door te beloven goed voor de stad te zorgen en voor elkaar. De familie moet door zonder haar vader. Laten we ervoor zorgen dat de familie nooit uiteenvalt en we met elkaar blijven praten en naar elkaar blijven luisteren. Alles voor onze familie, onze stad, want hij is zo mooi.   U was een prachtige burgemeester en een prachtig mens. Namens alle Amsterdammers: bedankt.

Meer lezen